Cerca nel blog

mercoledì 8 gennaio 2014

Cinci cani-Cinque tazze


Sotto la ricetta in italiano.

Cinci cani sau Five Cups Christmas Cake.Chiar daca Craciunul a trecut il puteti prepara pentru orice alta ocazie.Bun la cafea sau ceai, e plin de cereale si fructe uscate.
Modul de preparare este foarte simplu: folositi o cana drept masura.Nu are importanta cat de mare sau mica era cana mea.Voi folositi cana voastra.Eu avand o canuta mai mica mi-a iesit mai mic.

1 cana de cereale(fulgi de ovaz, granola, cornfalkes cu ciocolata)
1 cana de fructe uscate(eu un mix de curmale si alune cashew).Voi folositi ce aveti: stafide, merisoare, fructe confiate, nuci, alune.
1 cana lapte.Eu am folosit lapte evaporat de pus in cafea.Ca l-am cumparat  din greseala.
1 cana zahar.Eu am pus jumatate de zahar brun.
1 cana faina amestecata cu o lingurita rasa de praf de copt.

Sunt cinci cani? Ok!

Eu am adaugat si un praf de scortisoara.

Le amestecati pana obtineti o compozitie omogena.Turnati intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coaceti la 170 de grade aproximativ 20 de minute.


                                      Testati cu scobitoarea si e gata!



                                                  Cinci cani o Five Cups Christmas Cake

Semplice, abbiamo bisogno di solo 5 ingredienti e come unita di misura la stessa tazza.Tipo la torta dei 7 vasetti.

Una tazza cereali( fiocchi d'avena, corn flakes, granola)
Una tazza frutta secca(uvetta, datteri, fichi, nocciole, noci, mirtilli rossi, frutta candita se volete)
Una tazza latte.Potete usare latte di soia, riso, mandorle, coco.Io addirittura ho usato latte evaporato comprato per sbaglio.
Una tazza zucchero di canna.Io ho usato solo metà tazza, perché  i datteri sono già abbastanza dolci per i miei gusti.
Una tazza di farina mescolata con un  cucciaino raso di lievito in polvere.

Una spolveratina di cannella o se volete altri aromi.

Mescolate tutti gli ingredienti e versate il composto ottenuto in uno stampo da plumcake foderato con carta da forno.Infornate a 170 gradi per una ventina di minuti.



Ottimo per la colazione perché ricco di cereali e frutta secca, ma anche come spuntino a metà pomeriggio.


La consistenza e leggermente morbida, per niente crocante.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...