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giovedì 13 giugno 2013

Trei ingrediente, un desert-Tre ingredienti, una torta



Sotto, la ricetta in italiano.

Da, ati citit bine: 3 ingrediente.Si fara faina, de data asta.Reteta am ochit-o mai demult aici.

4 oua
110 gr unt
230 gr ciocolata.Eu am folosit 50% cacao.

Imagine atasata


Ramane sa stabiliti voi, in functie de gustul vostru daca mai adaugati eventual o lingura, doua de zahar.
Eu am ales doar cele 3 ingrediente.

Am batut bine ouale, spuma alba.
Am pus la topit pe baie de aburi untul si ciocolata.
Am adaugat un sfert din spuma de oua la ciocolata topita.

Imagine atasata

Dupa care am amestecat cu o spatula cele doua compoziti.

Imagine atasata

Am varsat compozitia finala intr-o forma (eu cea ovala din pirex de 23 cm), tapetata cu hartie de copt.
Am asezat forma intr-o tava mai mare, am varsat apa suficienta pentru a coace compozitia pe "baie de aburi" in cuptor.

Imagine atasata

200 grade primele 5 minute, dupa care am coborat la 180.
E gata cand scobitoarea iese uscata.Aproximativ 30 de minute.

Lasati la racit, eventual si in frigider.

Imagine atasata

Ca textura se aseamana cu o mousse mai compacta, fondanta.
La gust as spune ca-s "truffe" la cuptor.De aceea le-am si pudrat cu cacao la sfarsit.

Imagine atasata

Hai care serveste?

Imagine atasata

                                       Tre ingredienti = una torta


Ho fatto torte senza farina o senza uova, o senza burro.Questa e una torta con solo tre ingredienti, al massimo quattro se decidete di aggiungere due, tre cucchiai di zucchero.

4 uova
110 gr burro
230 gr cioccolato min 50%

Mixate bene le uova.
Fatte sciogliere a bagno maria il burro e il cioccolato.
Aggiungete un po delle uova.Mescolate con delicateza.
Aggiungete anche il resto e mescolate.

Versate tutto in una teglia foderata con carta a forno(io la pirex ovale 23 cm).Adagiate la teglia in un altra teglia più grande.Versate l'acqua nella teglia più grande per cuocere cosi a "bagno maria" la vostra torta nel forno a 200 gradi per i primi 5 minuti, dopodichè abbassate a 180 gradi per circa 30 minuti.



Fatte la prova del stuzzicadente.
Lasciatela raffreddare, magari anche qualchè oretta nel frigo.

  
Ottimi serviti come cioccolatini, in piccoli porzioni come queste:



Volevo salutare le ragazze di About Food.
Con  il loro ultimo numero.Sfogliandolo ho scoperto con sorpresa che ci sono anch'io.Con i miei gnocchi.
Grazie ragazze per tutto il lavoro svolto!

 
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