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sabato 20 aprile 2013

Prajitura fara oua, unt, ulei-Torta senza uova, burro, olio



Sotto, la ricetta in italiano.

Iar am adunat un munte de oua de ciocolata dupa Pasti.Si ca in fiecare an plec in cautarea unei retete noi.
De data asta am vrut si o reteta fara unt.
Am gasit mai mult de atat: fara unt si fara oua, fara ulei.

Reteta apartine lui Marco Bianchi.

350 gr ciocolata(eu am avut cu lapte, dar reteta prevede amaruie minim 70%).
150 gr amaretti(pricomigdale macinate)
250 gr faina integrala
100 gr amidon(de porumb, de cartofi, nu conteaza)
80 gr faina de migdale
80 gr de zahar brun( daca folositi ciocolata cu lapte ca mine, puteti reduce pana la 50 de grame)
600 ml lapte( Mario a folosit de soia dar spune ca si cel de migdale e bun.)
2 linguri rase de praf de copt

Amestecam toate ingredientele uscate( faina, amidon, amaretti, zahar, faina de migdale, praf de copt).
Punem la topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 200 ml lapte.
Amestecam ciocolata topita cu ingredientele uscate.

Si restul de lapte.Turnam compozitia intre-o tava(24x28).
In reteta originala, Marco a pus pere, eu am pus piersici din compot.



Coacem la 180 de grade 40 de minute, dar faceti totusi testul cu scobitoarea.



Pudrati cu zahar:


Ps: daca inlocuim amaretti(contin albus de ou) cu faina de migdale si folosim lapte vegetal, avem o reteta vegan.
Asta in cazul in care si ciocolata folosita e amaruie si nu cu lapte.


                                    La torta senza burro, uova e olio di Marco Bianchi

350 gr cioccolato.Io ho usato cioccolato al latte.Si, sempre quello delle uova di Pasqua.
150 gr amaretti
250 gr farina integrale
100 gr frumina
80 gr farina di mandorle
50 gr di zucchero di canna.Se usate il cioccolate fondente aumentate la quantità di zucchero.
600 ml latte
2 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci

Pesche sciroppate o pere o ... altro.

Sciogliere a bagno maria il cioccolato con una parte del latte cca 200 ml.
Mescolate le farine, gli amaretti sbriciolati, zucchero e il lievito.
Unite il cioccolato fuso e il restante latte.Mescolate per bene e versate l'impasto in una teglia(24x28) foderata con carta forno.
Distribuite con cura le pesche sciroppate e cuocete a 180 gradi cca 40 minuti.


venerdì 5 aprile 2013

Brigadeiro Cake


Sotto la ricetta in italiano.

De fapt si fara crema, tortul(blatul) e sublim.Dar mie imi place sa-mi complic viata, asa ca l-am "mazgalit" cu un frosting.Reteta blatului apartine Adrianei, prietena mea torineza.

200 gr migdale macinate(sau alune, sau nuci)
200 gr zahar
3 oua
100 gr ciocolata dark
1 lingura ulei
1 cescuta(gen  espresso) de lapte
200 gr faina
1 ligura de praf de copt

Hai sa facem blatul dupa care explic crema!

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si laptele.
Amestecam faina cu praful de copt si cu migdalele, dupa care le unim cu prima compozitie.Cea de oua.
La sfarsit adaugam ciocolata rasa.
Turnam compozitia intr-o forma de tort(24 cm).Sau in doua forme de chec de 0,5ml.
In cuptor la 180 de grade in 20 de minute si e gata.

Lasati la racit daca doriti sa pregatiti ca mine o crema, daca nu, serviti ca atare.

Crema brigadeiro eu am copiat-o de aici, va dau reteta pentru jumatate din cantitate:

1 cutie de lapte condensat(380 ml)
60 gr cacao
1 cutie de lapte(am folosit cutia de lapte condensat ca masura)
1 lingura unt

Am amestecat laptele condensat cu cacao, am adaugat laptele si untul, am pus pe foc.
Am amestecat mereu, pana am obtinut un sos mai consistent.
Am lasat la racit.Am controlat consistenta dorita mereu, daca se raceste prea tare e mai greu de "uns".

Am taiat blatul in patru si am uns fiecare strat cu crema obtinuta.



Despre brigadeiro am mai vorbit aici.

                                        Brigadeiro  Cake

Questa torta e buonissima anche senza la crema.La ricetta per la  base di questa torta e presa dalla mia amica torinese Adriana.
Invece la crema brigadeiro lo trovata su youtube.

Per la base:

200 gr di mandorle tritate (nocciole, noci)
200 gr zucchero
3 uova
100 gr cioccolato fondente grattugiato
1 cucchiaio di olio
1 tazzina di latte
200 gr di farina
1 cucchiaio di lievito in polvere per i dolci

Montare uova e zucchero per ottenere un composto gonfio e spumoso.Aggiungete il olio e il latte.
Mescolare farina, mandorle, lievito e versare tutto a pioggia nel composto di uova.
Unite il cioccolato grattugiato e mescolate.
Versare  in una tortiera 24 cm o due stampi da plum-cake(0,5l) e infornate a 180 gradi per una ventina di minuti.

Brigadeiro cream and frosing:
Avevo già fatto i brigadeiro qui e sapevo già che questa crema mi sarebbe piaciuto.

1 lattina di latte concentrato
60 gr cacao
1 lattina di latte(usate la lattina come misura)
1 cucchiaio burro

Mescolate tutti gli ingredienti in un pentolino e mettete sul fuoco basso.
Continuate a mescolare finchè la crema si raddensa.
Lasciatela raffreddare controlando sempre la consistenza.
Se si raffredda troppo non si può più spalmare.

 Volevo partecipare con questa foto al giveaway di Miky  e il suo bellissimo contest fotografico.

 
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