Cerca nel blog

mercoledì 13 marzo 2013

Gnocchi Miramare



Sotto la ricetta in italiano.

Cat de mult imi plac gnocchi nu mai e nevoie sa spun.Imi plac cei clasici din cartofi, dar si  cu dovleac sau din pesmet.Reteta gnocchilor Miramare am gasit-o intr-un retetar mai vechi imprumutat de la o prietena.

Simpli, rapizi, gustosi.

Pentru 6 persoane vem nevoie de:

150 gr ricotta
400 gr spanac oparit si scurs bine
100 gr parmigiano ras
200 gr faina
150 gr somon dezosat si tocat
2 oua
sare

Amestecati bine toate ingredientele.Formati cu ajutorul a doua lingurite gnocchetti.Ii aruncati treptat in apa care fierbe.De cand se ridica la suprafata, ii mai lasati mai putin de 1 minut.
Eu i-am servit cu ulei de masline aromatizat cu patrunjel si pentru un efect "crunchy" deasupra am asezat "cipsuri" de parmezan crocant.

Am pus doua linguri de parmezan intr-o tigaie antiaderenta incinsa.





Lasati sa se topeasca si intorceti.


Sa nu va fie frica de cantitati, puteti congela gnocchi nefierti.


                                                    Gnocchi Miramare-salmone,ricotta e spinaci

Io adoro fare i gnocchi in casa.Oggi vi propongo una  ricettina facile, veloce, ma elegante. La ricetta e presa da un vechio ricettario preso in prestito da una mia amica.
 Per 6 persone:

150 gr ricotta
400 gr spinaci cotti e strizzati bene
100 gr parmigiano grattugiato
200 gr farina
150 gr salmone sfiletato e tritato
2 uova
sale



 Mescolare bene tutti gli ingredienti e con l'aiuto di due cucchiaini, formate i gnocchi.
Cuocere i gnocchi in abondante acqua salata e servire.
Io, per non coprire il gusto delicato, ho servito i gnocchi con olio aromatizzato al prezzemolo.
Per un effetto crocante, ho preparato una cialda di parmigiano e ho tagliato delle striscioline.
Potete congelare i gnocchi non cotti, sono ottimi.




Mando la ricetta al secondo  concorso di Aboutfoodrecepies.



contest 2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...