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venerdì 15 febbraio 2013

Croquembouche


Sotto la ricetta in italiano.

 De fapt e mai mult o idee.In cazul in care sunteti plictisiti de clasicul tort.Ca-i zi de nastere sau 3 ani de blog, nu conteaza.Se face repede si fara emotii.
Reteta de profiterol e cea de aici.
Any o imbratisare mare pentru reteta!

Le-am umplut cu ceva ce eu am botezat "ganche de caramel".

1 cutie de frisca lichida
5 linguri de zahar brun.Eu am numai zahar brun in casa, dar voi puteti folosi si zahar alb.

Am caramelizat zaharul stropit cu o lingura de apa.Am luat de pe foc si am adaugat aproximativ jumatate di cantitatea de frisca.Am lasat un pic la racit dupa care am adaugat restul de frisca.
Am lasat  frisca in frigider timp de 1 ora.
Cu ajutorul robotului am batut bine frisca "carameloasa".

In rest...lipiti gogoselele umplute cu zahar ars, obtinut dupa reteta voastra preferata.



Croquembouche

Che dire?

Da fare e rifare!In aparenza di  difficile  esecuzione, e un dolce spettacolare.E una volta fatti "i profiterol"... il gioco e fatto.Riempiteli, poi giocherellate con un po di caramello.
Per i "profiterol" usate magari la ricetta di Any.

Per il "ripieno" io ho preparato un qualcosa che io o battezzato "caramel ganache":

200 ml panna liquida 
5 cucchiai di zucchero di canna.Io ho solo quello in casa.

Caramellate lo zucchero di canna.Togliette dal fuoco e aggiungete metà della quantità di panna,
mescolate bene e lasciate intiepidire.Aggiungete l'altra metà di panna e mettetela nel frigo per un ora.
Montate la panna "caramellosa " e riempite i vostri gusci di pasta choux.
 Preparate un bel pò di caramello per incollare i profiterol e per la decorazione.

 

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