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mercoledì 23 gennaio 2013

Orangina Cake

Imagine atasata


Sotto la ricetta in italiano.

E sezonul portocalelor.Ce spuneti de o reteta unde folosim toata portocala?!De la miez la coaja?

Pentru Orangina cake aveti nevoie de 1 portocala.
O portocala netratata, bio, organica, natur, pura si virgina.
O puneti la fiert pentru aproximativ 40 minute.

Dupa care o scoateti din apa si o lasati sa se raceasca.
Intre timp pregatiti urmatoarele ingrediente:

3 oua
120 gr zahar brun
50 gr unt topit
100 gr migdale macinate
85 gr faina
1 lingurita praf de copt

Amestecati ingredientele uscate: faina, migdale, praful de copt.

Mixati spuma ouale cu zaharul.
Puneti in robot(blender) vertical sau orizontal, portocala fiarta si racita.
Transformati-o in pireu.



Adaugati ingredientele uscate la spuma de oua:



Adaugati pireul obtinut:



Si untul topit si usor racit.


Puteti folosi o forma de tort de 20 cm diametru sau daca doriti sa va complicati inutil viata, asa cum am facut eu: forme de muffin.Coaceti la 180 grade aproximativ 40 minute.
Le lipiti cate doua cu caramelul de portocale al Mayei.
Aplicam si in exterior un strat subtire de caramel si le presaram cu zahar colorat.

 

                                                               Orangina Cake 
                   

Imagine atasata
L'inverno è la stagione degli agrumi.
In questo periodo non mancano mai nella mia dispensa.
Che dite se usiamo una intera per preparare un dolce delizioso?

Ingredienti:
Una arancia rigorosamente bio, non trattata.Lavata molto bene e messa  a bollire in un pentolino per 40 minuti.Lasciatela raffreddare.

3 uova
120 gr zucchero di canna
50 gr burro fuso
100 gr farina di mandorle
85 gr farina
1 cucchiaino lievito in polvere per dolci

Marmellata di arance.Io ho usato caramello all'arancia.

Mescolate gli ingredienti asciutti: farina, farina di mandorle e lievito.

Con l'aiuto di un mixer verticale riducete l'arancia in purea.

Mescolate uova e zucchero, quando il composto è spumoso, unite le farine e subito dopo la purea d'arancia.Aggiungiamo anche il burro fuso e mescoliamo.

Adesso se volete fare come me usate le formine per i muffin.Se no, potete tranquillamente usare una tortiera 20 cm diametro.
Cuocete a 180 gradi per quasi 40 minuti.

Un volta raffreddati "i muffin",  vengono "incollati" con il caramelo all'arancia.Spalmiamo anche al esterno con un leggero velo di caramello e spolverizziamo con zucchero colorato.





O semplicemente decorati con Kinder ganache, per far fuori un pò dei dolcetti che la Befana aveva portato per mia figlia.

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