Cerca nel blog

Caricamento in corso...

lunedì 7 ottobre 2013

Gelatina de mere si menta-Gelatina di mele e menta



Sotto, la ricetta in italiano.

De facut obligatoriu cu mere bio.Adica alea cazute pe jos din gradina vecinei, in cazul meu. Am facut gelatina cand eram inca in Romania, cu menta din gradina mamei si cu merele vecinei.

Am avut aproximativ 1,800 kg de mere.Mere rosii, crocante si acrisoare.Genul "de placinta", nu de masa.

Menta: un buchet generos.

Am pus la fiert 200 ml apa si am lasat menta la infuzat.Mai mult de o jumatate de ora.

Merele spalate si taiate in sferturi puse la fiert in 1,5 l de apa.
Le-am fiert pana s-au inmuiat bine.Le-am pus la scurs.Eu am avut tifon.
Le-am lasat cateva ore bune.Stoarceti bine, ajutandu-va si de maini.

Cantariti sucul obtinut si adaugati aceiasi cantitate de zahar.

Punem la fiert.Lasam 30 de minute, adaugam si "ceaiul de menta" strecurat si fierbem pana cand obtinem consistenta dorita.
Adica:
eu pun o lingura de gelatina pe o farfuriuta in frigider si cand se raceste, trec cu degetul peste gelatina si daca face "valuri" e gata!

Turnati in borcane si sterilizati cu metoda voastra obisnuita.




De servit cu branzeturi, dar am auzit ca-i buna si cu carnea de miel.
Si bineinteles nimeni nu va impiedica sa o serviti si cu paine si unt!

Gelatina di mele e menta

Per questa ricetta uttilizate sole mele biologiche.La menta e quella raccolta nel giardino di mia mamma.
1,800 kg mele 
1 mazzo generoso di menta fresca
e
Zucchero

Mettete la menta lavata in infusione con 200 ml acqua bollente.
Lavate le mele e tagliatele in quarti.Mettete le mele in una pentola con 1,500 l acqua e lasciate bollire finchè diventano morbide.
Rovesciate il composto in un colino(o uttilizzate un canovaccio pulito) e spremete tutto il liquido e la polpa.
Mettete il succo ottenuto in una casseruola con la stessa quantità di zucchero e portate a cottura.Dopo circca 30 minuti aggiungete l'infuzo di menta fresca filtrato e proseguite con la cottura.
La  gelatina è pronta   quando mettendo una cucchiaiata su un piattino nel frigo e passando il dito sopra otteniamo una velatura.
Versate la gelatina nei barattoli e uttilizate il vostro metodo di sterilizzazione.
Servite la gelatina con i formaggi, ma anche con la carne d'agnello e perche no ...con pane e burro!


 


13 commenti:

  1. favolosa e aromatica...io voto sul pane e burro :)

    grazie della visita

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Va bene anche con pane burro Leti!
      Grazie

      Elimina
  2. Senzational arata. Zici ca-i aur rosu.
    Sa ai o seara faina.

    RispondiElimina
  3. Ciao Lilly, bentrovata :) Che buona deve essere la tua gelatina... e che bella! :D Complimenti di vero cuore, un bacione! :**

    RispondiElimina
  4. Eh, grazie Vale!Dopo tre mesi sono tornata.
    Spero di riuscire ad andare avanti stavolta.

    RispondiElimina
  5. bentornata, una proposta raffinatissima

    RispondiElimina
  6. Ma che particolare gelatina... :-))))) bacioni

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Particolare e buona.Grazie Claudia!

      Elimina
  7. chestia asta este nemaipomenita, o sa incerc sigur, timp nu prea am :)

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...