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sabato 20 aprile 2013

Prajitura fara oua, unt, ulei-Torta senza uova, burro, olio



Sotto, la ricetta in italiano.

Iar am adunat un munte de oua de ciocolata dupa Pasti.Si ca in fiecare an plec in cautarea unei retete noi.
De data asta am vrut si o reteta fara unt.
Am gasit mai mult de atat: fara unt si fara oua, fara ulei.

Reteta apartine lui Marco Bianchi.

350 gr ciocolata(eu am avut cu lapte, dar reteta prevede amaruie minim 70%).
150 gr amaretti(pricomigdale macinate)
250 gr faina integrala
100 gr amidon(de porumb, de cartofi, nu conteaza)
80 gr faina de migdale
80 gr de zahar brun( daca folositi ciocolata cu lapte ca mine, puteti reduce pana la 50 de grame)
600 ml lapte( Mario a folosit de soia dar spune ca si cel de migdale e bun.)
2 linguri rase de praf de copt

Amestecam toate ingredientele uscate( faina, amidon, amaretti, zahar, faina de migdale, praf de copt).
Punem la topit ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 200 ml lapte.
Amestecam ciocolata topita cu ingredientele uscate.

Si restul de lapte.Turnam compozitia intre-o tava(24x28).
In reteta originala, Marco a pus pere, eu am pus piersici din compot.



Coacem la 180 de grade 40 de minute, dar faceti totusi testul cu scobitoarea.



Pudrati cu zahar:


Ps: daca inlocuim amaretti(contin albus de ou) cu faina de migdale si folosim lapte vegetal, avem o reteta vegan.
Asta in cazul in care si ciocolata folosita e amaruie si nu cu lapte.


                                    La torta senza burro, uova e olio di Marco Bianchi

350 gr cioccolato.Io ho usato cioccolato al latte.Si, sempre quello delle uova di Pasqua.
150 gr amaretti
250 gr farina integrale
100 gr frumina
80 gr farina di mandorle
50 gr di zucchero di canna.Se usate il cioccolate fondente aumentate la quantità di zucchero.
600 ml latte
2 cucchiaini rasi di lievito in polvere per dolci

Pesche sciroppate o pere o ... altro.

Sciogliere a bagno maria il cioccolato con una parte del latte cca 200 ml.
Mescolate le farine, gli amaretti sbriciolati, zucchero e il lievito.
Unite il cioccolato fuso e il restante latte.Mescolate per bene e versate l'impasto in una teglia(24x28) foderata con carta forno.
Distribuite con cura le pesche sciroppate e cuocete a 180 gradi cca 40 minuti.


12 commenti:

  1. Ti-am zis ca-mi place, am cumparat deja faina.
    Pup manutele alea frumoase :) !

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    1. Abia astept sa revi cu impresii Any.
      Pupam si noi!

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  2. una favola di tirta- una domanda cos'è la frumina?

    bacio e buona domenica

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    Risposte
    1. Ciao Leti, frumina e l'amido di frumento.Ma usa pure se vuoi la fecola o maizena.
      Buona settimana anche a te!

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  3. Minunat arata!! Ma bate gandul sa o fac in varianta vegana...ca tot suntem in post :)

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  4. Bucatica din manutele alea mici si scumpe o pap eu!

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  5. Ce frumos arata , dar ce manute harnice ai avut acolo !!! ;)

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  6. è meravigliosaaaa... la voglio provare!
    a presto.

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  7. O prăjitura delicioasa în mânuțe pricepute

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  8. Vaaaai, cum arata! Contine tot ce imi place mie, trebuie sa imi fac timp sa o pregatesc. Un Paste minunat!

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  9. Si mie-mi place mult, ce frumos arata in manutele alea delicate!

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