venerdì 5 aprile 2013
Brigadeiro Cake
Sotto la ricetta in italiano.
De fapt si fara crema, tortul(blatul) e sublim.Dar mie imi place sa-mi complic viata, asa ca l-am "mazgalit" cu un frosting.Reteta blatului apartine Adrianei, prietena mea torineza.
200 gr migdale macinate(sau alune, sau nuci)
200 gr zahar
3 oua
100 gr ciocolata dark
1 lingura ulei
1 cescuta(gen espresso) de lapte
200 gr faina
1 ligura de praf de copt
Hai sa facem blatul dupa care explic crema!
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si laptele.
Amestecam faina cu praful de copt si cu migdalele, dupa care le unim cu prima compozitie.Cea de oua.
La sfarsit adaugam ciocolata rasa.
Turnam compozitia intr-o forma de tort(24 cm).Sau in doua forme de chec de 0,5ml.
In cuptor la 180 de grade in 20 de minute si e gata.
Lasati la racit daca doriti sa pregatiti ca mine o crema, daca nu, serviti ca atare.
Crema brigadeiro eu am copiat-o de aici, va dau reteta pentru jumatate din cantitate:
1 cutie de lapte condensat(380 ml)
60 gr cacao
1 cutie de lapte(am folosit cutia de lapte condensat ca masura)
1 lingura unt
Am amestecat laptele condensat cu cacao, am adaugat laptele si untul, am pus pe foc.
Am amestecat mereu, pana am obtinut un sos mai consistent.
Am lasat la racit.Am controlat consistenta dorita mereu, daca se raceste prea tare e mai greu de "uns".
Am taiat blatul in patru si am uns fiecare strat cu crema obtinuta.
Despre brigadeiro am mai vorbit aici.
Brigadeiro Cake
Questa torta e buonissima anche senza la crema.La ricetta per la base di questa torta e presa dalla mia amica torinese Adriana.
Invece la crema brigadeiro lo trovata su youtube.
Per la base:
200 gr di mandorle tritate (nocciole, noci)
200 gr zucchero
3 uova
100 gr cioccolato fondente grattugiato
1 cucchiaio di olio
1 tazzina di latte
200 gr di farina
1 cucchiaio di lievito in polvere per i dolci
Montare uova e zucchero per ottenere un composto gonfio e spumoso.Aggiungete il olio e il latte.
Mescolare farina, mandorle, lievito e versare tutto a pioggia nel composto di uova.
Unite il cioccolato grattugiato e mescolate.
Versare in una tortiera 24 cm o due stampi da plum-cake(0,5l) e infornate a 180 gradi per una ventina di minuti.
Brigadeiro cream and frosing:
Avevo già fatto i brigadeiro qui e sapevo già che questa crema mi sarebbe piaciuto.
1 lattina di latte concentrato
60 gr cacao
1 lattina di latte(usate la lattina come misura)
1 cucchiaio burro
Mescolate tutti gli ingredienti in un pentolino e mettete sul fuoco basso.
Continuate a mescolare finchè la crema si raddensa.
Lasciatela raffreddare controlando sempre la consistenza.
Se si raffredda troppo non si può più spalmare.
Volevo partecipare con questa foto al giveaway di Miky e il suo bellissimo contest fotografico.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
ma è bellissima!!!complimenti!
RispondiEliminaTi ringrazio Ale!
Eliminawwo, arata grozav!! eu sunt mare ciocolatoasa, si prajiturica asta mi-a aprins un beculet :)
RispondiEliminaPaula, mie cand mi-a venit ideea sa combin blatul cu crema, mi s-a aprins o intreaga instalatie.
EliminaMultumesc!
Super fain arata , prezentare de nota 10+ Ciocolatoasa din mine striga dupa o felie.
RispondiEliminaDori, ti-as da si doua daca as mai avea!
EliminaBlatul Adrianei se face asa de repede si ai vazut ca n-are unt?
Pot sa mananc monitorul?!?!?!? Ca din tort am inteles ca nu mai e nimic si pentru mine....
RispondiEliminaOana, imi pare rau.Data viitoare.
EliminaMultumesc!
Grazie Lilly, la torta è bellissima e mi piacciono tanto anche le foto.
RispondiEliminaIn bocca al lupo allora.
Un bacio.
Miky
Grazie Miky!
EliminaOauuuu, ce grozav arataaa!
RispondiEliminaHmm...ma intreb oare daca eu as putea taia blatul in 4...? Daca o sa am doua maini stangi... :))
Blatul poti sa-l tai si-n trei sau in doua.Oricum textura e destul de ferma, nu-i ca pandispanul.
RispondiEliminaMultumesc!
Hai ca mi-ai mai dat curaj.
EliminaMa gandesc sa o incerc de Pastele Ortodox,desi am lista cam mare deja cu cate am zis ca fac :))
woooow *o* complimenti!!!
RispondiEliminaGrazie cara!
Eliminaquesat tua torta mi ricorda tantio il nome di un dolce brasiliano brigadigno, è una cosa diversa ma è un buon dolce complimenti
RispondiEliminaGunther, sei andato vicino.O meglio, io ho provato di ispirarmi da un dolce brasiliano.
EliminaGrazie!
Ciocolatosul asta ma scoate din rabdari...tare bine da pe monitor, nu ma gandesc si cum o fi cand iti gadila papilele...
RispondiEliminaGelutza, daca ai sti cum aluneca pe gat?!O ho ho!
EliminaO imbratisare mare cat Dunarea!
Deve essere deliziosa!! Se vuoi ti invito a partecipare alla raccolta ricette "Torte di compleanno"
RispondiEliminahttp://dolciricette.blogspot.it/2013/04/torte-di-compleanno-raccolta-ricette.html
Ti aspetto!! :))
Fantastica prajiturica asta!
RispondiEliminaChe splendido dolce! Fà venire una gola tremenda :)
RispondiEliminabuona serata
Ce bine arata, Lili!!! Numai praji frumoase vad azi. Pupici <3
RispondiEliminaCiao,bellissima ricetta.Quella crema al cioccolato mi sta facendo impazzire...
RispondiEliminaBrava!
complimenti per la foto e complimentissimi per il dolce!!!!
RispondiEliminawow!!! ha un aspetto invitante davvero irresistibile, felice di averti incrociata oggi se ti va vienimi a trovare ciao rosa
RispondiEliminakreattiva