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mercoledì 17 ottobre 2012

Paste gratinate cu dovleac-Pasta con la zucca gratin

Sotto, in italiano.

 E sezonul dovlecilor si din fericire toata familia e mare amatoare.Daca mai aveti si norocul sa le luati direct de la sursa(Grazie Gabriele!) ca mine,  atunci merita sa incercati o reteta  simpla dar de efect.

Pentru 3 portii(aproximativ):

250 gr de dovleac(aproximativ) taiat cubulete
1 ceapa mica
2-3 linguri de branza cremoasa tartinabila
nucsoara
parmezan pentru gratinat

paste scurte-eu penne integrali






Intr-o tigaie cu putin ulei de masline extra,  calim ceapa taiata cubulete.
Adaugam dovleacul cubulete si un polonic de apa si lasam la fiert.


Cand s-a fiert dovleacul il "blenduim"(transformam in crema) si-l amestecam cu branza cremoasa.Parfumam pireul obtinut cu nucsoara proaspat razuita.

Amestecam crema de dovleac cu pastele fierte "al dente", ungem cu putin ulei forme individuale sau o forma unica mai  mare, varsam pasta.Deasupra presaram parmezan si dam la gratinat in cuptorul bine incalzit.





                         
                                                  Pasta con la zucca gratin

Non poteva mancare.
E lei: La Zucca la vera protagonista del mio autunno.
Fortunatamente piace anche a mia figlia e fortunatamente cè qualcuno che me le regala.Grazie Gabriele!
Oggi vi propongo una ricetta semplice.

Per tre persone(o quasi):

250 gr di zucca tagiata a cubetti
una cippolla piccola.O "se vuoi fare il figo usa lo scalogno" come dice Cracco.
 2-3 cucchiai di formaggio cremoso
noce moscata
parmigiano

Pasta corta-io ho usato penne integrali

Tritate la cipolla.Metettela in una padella con pocco olio e fatela apasire.
Aggiungete la zucca insieme ad un mestolo di acqua.Lasciate cuocere la zucca a fuoco basso.
Frulate tutto e aggiungete il formaggio.Profumate con un pizzico di noce moscata.
Mescolate la purea ottenuta con la pasta precedentemente cotta.
Versate la pasta nelle formine individuali oliate, spolveratele con il parmigiano e infornate.


 
 
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