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sabato 7 luglio 2012

Gianduia Whoopie Pies


Imagine atasata
Sotto in italiano!
 
Veti gasi o infinitate de retete, cu diverse umpluturi, eu va propun reteta "mea".A mea nu-i, ca am gasit-o aici.
Si cum nu-mi facea cu ochiul crema aia de unt, am pregatit un Gianduiotti ganache .
Mie imi plac ca sunt ceva intre o prajiturica si un furscec moale.

125 gr unt.Pe site erau 25 de gr 
150 gr zahar.Pe site erau 200 gr.
1 ou
50 gr cacao
1 lingurita bicarbonat
250 ml lapte batut.Eu am folosit iaurtul ala lichid cu gust de capsuni. 
350 gr faina.Eu am folosit de alac ca trebuie sa-mi golesc incet, incet dulapurile.Dar voi folositi faina normala.

Imagine atasata

Pentru crema:
10-12 gianduiotti
10 linguri de frisca lichida

Gianduiotti au o consistenta moale, nu au nevoie de multa frisca.

Am topit pe baie da aburi ciocolata si frisca.Am amestecat bine si am lasat la racit.

Am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat oul.
Separat am amestecat faina, cacao si bicarbonatul.

Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat treptat si iaurtul lichid.

Am pus compozitia intr-un posh (punga, ce aveti), am format movilite.

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Le-am introdus in cuptor.Stati langa ele, in 10-12 minute sunt gata.

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Cand s-au racit le-am lipit cu crema gianduia.Se pastreaza de pe o zi pe alta in frigider.Nu se intaresc.


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                                             Gianduia Woopie Pies 

Io ho usato la faina di farro, se volete usate la farina normale.Io devo svotare la dispensa prima di partire per le vacanze.

125 gr di burro
150 gr zucchero
1 uovo
50 gr cacao
1 cucchiaino bicarbonato
250 ml latticello(o kefir, o yogurt liquido)
350 gr farina

Nella ricetta originale avevano usato una crema al burro, ma io avevo dei gianduiotti, quindi ho usato quelli.

10-12 gianduiotti
10 cucchiai di panna 

Mescolate zucchero e burro, unite il uovo e mescolate ancora.
In una ciottola mescolate farina, bicarbonato e cacao.Unite tutto al burro, uovo e zucchero e aggiungete anche il latticello.
Con l'aiuto di un sac a posh o con il cucchiaino mettete una piccola quantità del impasto per formare tanti biscottini.
Infornate a 180 gradi, per 10-12 minuti.

Per la crema al gianduia, mettete a sciogliere  a bagno maria panna e gianduiotti.
Lasciate raffreddare e farcite i vostri biscottini(whoopies) con la crema gianduia.


Imagine atasata
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