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venerdì 22 giugno 2012

Crema de ciocolata panè-Crema fritta al cioccolato

Imagine atasata

Sotto, la ricetta in italiano.
 
Stiu ca nu suna prea elegant, dar e atat de buuuna!
Daca sunteti la dieta nu cititi mai departe.

Eu am bifat 6 km de alergat si am reusit sa manac 3... sau 4... sau 5  fara prea multe pareri de rau.

Pentru crema:

250 ml lapte
50 gr de ciocolata dark
2 galbenusuri
3 linguri de zahar
40 gr faina

Punem ciocolata la topit in lapte.
Amestecam zaharul cu galbenusurile pana obtinem o crema.Adaugam faina si laptele cu ciocolata.
Punem crema la fiert la foc mic pentru 3-4 minute.Amestecati mereu.
Turnati crema obtinuta intr-o forma unsa cu unt.

Imagine atasata

O punem la racit in frigider minim 2-3 ore.

Pentru impanat crema:

200 gr faina
3 oua. Separati albus de galbenus.
200 ml apa minerala

Amestecati faina si galbenusurile.Adaugati treptat apa minerala.Lasam compozitia la rece 10 minute.
La sfarsit adaugam albusurile spuma.

Taiem crema in patrate egale, le tavalim rapid in aluat si le prajim in ulei incins.
Nu va grabiti sa le mancati, lasati-le sa se raceasca.Astfel crema se mai intareste un pic.

Imagine atasata

Le pudrati cu zahar si serviti.


                                            Crema fritta al cioccolato



Ok, sono impazzita.E un attentato alla vostra(nostra) dieta.Ma avete due possibilità: potete mangiarle senza rimorsi e corerre 5-6 km, oppure mangiare solo una e regalate il resto.:-))

Pastella:
200gr farina
3 uova.Dividete tuorli dai albumi.
200 ml acqua frizzante

Crema al cioccolato:
250 ml latte
50 gr cioccolato
2 tuorli
3 cucchiai di zucchero
40 gr farina


Per la crema:
Fate bollire il latte con il cioccolato.Lavorate i tuorli d'uovo e lo zucchero fino ad ottenere un composto spumoso.Aggiungete farina.Versate il latte al cioccolato, mescolate, versate tutto in una casseruola e bollite la crema per 3 minuti mescolando sempre.
Stendete in una teglia imburrata uno strato di crema di 2 cm di spessore.Lasciate raprendere in frigo, minimo 2 ore.

 Per la pastella: mescolate farina tuorli e acqua frzzante e conservate in luogo fresco.
Montate albumi a neve ferma e aggiungeteli alla pastella.


Ritagliate quadrettini nella crema al cioccolato, passatele nella pastella e friggetele.




Il mio consiglio e di lasciarle raffreddare prima di mangiare, cosi la crema rimane più compatta e senza rischio di ustioni alla lingua.


Imagine atasata

giovedì 7 giugno 2012

Inghetata fara masina de inghetata-Gelato senza gelatiera


Sotto in italiano.

Inghetata fara masina de inghetata dar mai ales fara lapte, fara oua, de post, e raw, e vegan e cremoasa e gustoasa.Dar cu o conditie: va plac bananele?
Daca da, feliati banana decojita in felii subtiri, le asezati pe o farfurie de plastic si le introduceti in congelator.

Cand s-au congelat complet, le bagati intr-un robotel, blender sau ce aveti si "blenduiti" bananele pana veti obtine o inghetata cremoasa.
Cam asa:



Eu trebuie sa-i multumesc lui Dex pentru reteta.Reteta lui mi-a adus aminte de inghetata Stefaniei, de acum aproape un an.Asa ca am facut si varianta ei.Aici folosim iaurt.Deci:

Fructe congelate la alegere.Eu am avut fructe de padure.
Iaurt compact, natural.Eu folosesc iaurtul grecesc.
Miere.
Cantitati nu va dau.Jonglati in functie de cum va dicteaza papilele gustative.

 Rezultatul e asta:






                            Il gelato senza gelatiera di Stefania e il gelato più vegan che cè

 Ho visto il gelato con un unico ingrediente(la banana) qui e subito mi sono ricordata della "furbata" di Stefania.
Quindi ho subito messo in freezer una banana tagliata a fettine sottili.Quando le fette si sono congelate, ho messo tutto nel mixer e ho frullato la mia banana congelata finchè ho ottenuto il gelato cremoso, senza latte, ne uova ne grassi.




Per il gelato di Stefania invece ho usato frutti di bosco congelati, yogurt greco e miele.
Altro che gelati industriali...


 Io adesso ho sempre una-due banane in freezer, cosi quando la mia bimba mi chiede un gelato ne facciamo subito uno buono e sano.
Ok, ok, ne mangio volentieri anche io, non solo lei.Cosi non ho paura della prova costume.:-))



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