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lunedì 28 maggio 2012

Broccoli Cake

Imagine atasata

Sotto in italiano.
 
Bun caldut, bun rece.Merge de minune la platourile cu aperitive.

200-300 gr de broccoli, daca nu-i  vestejita si e  frageda, eu folosesc si tulpina.

Imagine atasata

100 gr de parmezan
180 gr de faina
3 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingura praf de copt
sare, piper

Am spalat si curatat broccoli, i-am oparit la aburi.I-am bagat sub jetul de apa rece sa opresc procesul termic si pastrez astfel culoarea.
Am pastrat cateva floricele pentru decor.Restul am facut bucati.
Am amestecat ouale cu faina.



Am adaugat laptele, uleiul si praful de copt. Bucatelele de broccoli le-am tavalit prin parmezanul ras.

Imagine atasata

Le-am adaugat la restul compozitiei.
Am turnat aluatul obtinut in doua forme de chec mici de 0,5 l.
Deasupra am asezat "floricele" de broccoli si le-am bagat la cuptor 40 de minute la 180 de grade.

Imagine atasata

Merg si in forme de muffin.
Mie ce mi-a ramas, le-am "tostat" pe grill si le-am servit cu vinete, dovlecei la gratar si jambon crud.



                                                       Broccoli Cake

Buono freddo o tiepido, servito con una bella insalata.
O leggermente grilliato  cosi come o fatto io.



200-300 gr broccoli pulito, lavato e cotto a vapore
100 gr di parmigiano grattugiato
180 gr di farina
3 uova
100 ml latte
100 ml olio di semi
1 cucchiaio raso di lievito
sale, pepe se desiderate.

 Mettete da parte qualche fiore di broccoli per decorare.

Il resto tagliatelo a pezzettini e mescolateli insieme al parmigiano.

Mescolate uova, farina, latte e olio.Unite anche broccoli e parmigiano.Salate, pepate e non dimenticate il lievito.Versate la composizione in due stampi da plum cake da 0,5 l e decorate con i "fiorellini" lasciati da parte.
Infornate 40 minuti a 180 gradi.




Imagine atasata



Da mettere anche nel cestino da picnic!

 

sabato 19 maggio 2012

Bilute din branza de capra umplute cu miere si pateu de masline-Sfere di caprino ripiene con miele e patè di olive taggiasche


Sotto la ricetta in italiano.



Postez rapid o "reteta" .
Le-am vazut de cumparat "de'a gata" si ca de obicei am furat ideea din zbor:

branza cremoasa de capra(caprino)



miere
amidon
pateu de masline
Pentru umplutura de miere, am incalzit doua linguri de miere, suficient cat sa o fluidizeze.Am luat de pe foc si am adaugat 1 lingurita rasa de amidon.Am amestecat bine si am lasat la racit.
Am obtinut o miere mai groasa, mai densa:

Imagine atasata

Am taiat felii branza, am apasat usor cu degetul in mijloc, mierea ingrosata am pus-o in Decopen-ul meu(sau o punga cu coltul taiat).

Imagine atasata

Am incercat sa inchid biluta asa, dar n-a mers, asa ca peste fiecare cuib am "aplicat" o alta feliuta de branza.Am sigilat si am format in sfarsit bilutele.



Le-am dat repede la frigider.
La fel am procedat si cu pateul de masline.

Imagine atasata


Sfere di caprino ripiene con miele e patè di olive taggiasche

Niente di più semplice.Ho visto queste sfere al negozio sotto casa e ho preso l'idea al volo.

Ho riscaldato leggermente 2 cucchiai di miele.Ho aggiunto un cucchiaino raso di amido per farlo addensare.
Lasciate un po raffreddare.Tagliate il caprino a fettine, formate un piccolo nido con il dito e con l'aiuto di un piccolo sac a posche(o busta di plastica) versate un po di miele o patè di olive.Io ho usato il utilissimo Decopen.
Chiudete il nido con un altra fettina, sigillate e formate le sfere.
Mettete le sfere nel frigo o per qualche minuto nel freezer se avete fretta.



Imagine atasata  

mercoledì 9 maggio 2012

Shrikhand Cheesecake

Imagine atasata



  Sotto, la ricetta in italiano!

Shrikhand este un desert foarte popular in India.De fapt nu este altceva decat iaurt aromatizat cu cardamon, sofran si zahar, pus la scurs peste noapte.
Eu despre shrikhand am citit pentru prima oara aici
Ceva de genul labneh-ului, nu?
Cum eu ador consistenta Labneh-ului, foarte asemanatoare a branzeturilor tartinabile cumparate din comert, si cum am facut o cantitate prea mare de Shrikhand, mi-a venit ideea unui cheese-cake.

In primul rand pregatiti Shrikhand, punand la scurs jumatate de kilogram de iaurt gras(grecesc, compact) in care ati adaugat un varf(ras) de cutit de sofran si 5-6 pastai de cardamom pisate.Eu NU am pus zahar.

Lasati peste noapte in frigider.In final a mea arata asa:

Imagine atasata

Pentru cheesecake(pentru doua tavite de unica folosinta de 0,5 l sau pentru o forma de tort de 20-22 cm aproximativ):

100 gr bisuiti cacao pisati
50 gr unt topit

Amestecati biscuitii pisati cu untul topit.

Imagine atasata

Tapetati baza formei sau tavitele cu compozitia obtinuta, nivelati si presati bine.

Imagine atasata

Introduceti tava in frigider.

Pentru stratul branzos:

300 gr shrikhand
100 ml frisca lichida
2 oua
40-50 gr zahar
125 gr ciocolata alba
1 lingurita faina

Amestecam shrikhand cu frisca lichida.

Imagine atasata

Adaugam zaharul si faina:

Imagine atasata

Ciocolata topita pe baie de aburi:

Imagine atasata

Si ouale pe rand:

Imagine atasata

Turnati compozitia peste baza de biscuiti:

Imagine atasata

Si introduceti tava in cuptor la 170 de grade pentru circa o ora.

O lasati la racit si o pastrati la rece peste noapte sau minim 4 ore.Stiti voi... ca la cheesecake.

Serviti o felie, inchideti ochii si lasati-va transportati de arome si parfumuri orientale.

                                                   Shrikhand Cheesecake

Io avevo letto qui di questo dessert molto popolare in India.La variante dolce del Labneh.
No?
Allora e una cosa che mi piace.E se ce anche il "mio" cardamomo, mi piace ancor di più.
Allora ho pensato a un cheesecake con questo preparato cremoso, molto simile ai formaggi spalmabili che di solito si usano per i cheesecake.


Il giorno prima preparate il Srikhand, mettendo a scolare per tutta la notte mezzo kilo di yogurt(quello greco), dove avete precedentemente mescolate un pizzico di zafferano e 5-6 semi di cardamomo pestati nel mortaio.
Io non ho messo zucchero.


Per Shrikhand-cheesecake abbiamo bisogno di:

300 gr di shrikhand
100 ml panna liquida
2 uova
40-50 gr di zucchero
125 gr di cioccolato bianco
1 cucchiaino di farina


Per la base:


100 gr di bicotti al cacao
50 gr di burro fuso


Prima prepariamo la base, mescolando i biscotti pestati con i burro fuso.Mescoliamo per bene e copriamo la base della nostra teglia(20 cm diametro).Io ho usato due vaschette da 0,5 litri.
Mettiamo la teglia(teglie) nel frigo.


Per il strato "formaggioso":


Mescolate il shrikhand con la panna, zucchero e farina.
Unite anche il cioccolato fuso e le uova uno alla volta, mescolando per bene.Versate il composto sopra la base e infornate per un oretta a 170 gradi.


Lasciate raffreddare e mettete nel frigo per tutta la notte o minimo 4 ore.
Servite una fetta e lasciatevi trasportare da aromi e profumi orientali.


 

martedì 1 maggio 2012

La masa cu Any-A tavola con Any

Azi e ziua lui Any.Pe Any o cunosc de 3 ani poate.Sau mai mult?
Stiu,  nu e corect sa spun "ne cunoastem" ca nu ne-am vazut "face to face".
Ieri rasfoiam pozele din calculator si am realizat cat de multe retete am de la ea,
Multe sunt deja postate, multe nu le-am postat ca nu am avut timp.De ce nu un post intreg cu retete inspirate de la Any.
Eu va pun pozele facute de mine, dar pentru retete va trimit direct in Sicilia!


                                                        Tarta sarata fara blat-Torta salata


                                                   Rulada de iepure- Coniglio ripieno

                                           Muschiulet de porc cu lapte- Maiale al latte


                                           Rulada de porc cu prune uscate- Arista ripiena


                                                                La desert, profiterol.


                                                     Sau Tarta cu dulceata - Crostata morbida.


Tot de la ea am reteta de Bruciuluni si reteta de Turbane de peste "spatola".

La Multi Ani, Any!

                                      Buon Compleanno Any!

Conosco Any virtualmente da 3 o 4 anni.E stata la mia fonte d'ispirazione per molte ricette.Io ho messo le mie foto, ma per le ricette vi mando direttamente in Sicilia
Trovate tante bellissime ricette  e tutte hanno anche la traduzione in italiano.
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