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giovedì 23 febbraio 2012

Anghinare umpluta-I carciofi ripieni di Antonella



Sotto la ricetta in italiano.

Imi place anghinarea.Imi place si cruda, in salata.Si fiarta.Si la gratar.Si prajita.Asa umpluta e excelenta.Cat e de sanatoasa e inutil sa va mai spun,  asa ca trec direct la reteta:

Pregatiti un suc de rosii dupa reteta preferata.

Anghinarea am curatat-o si am pus-o intr-un castron cu apa rece si suc de lamaie.Intre timp am pregatit umplutura:

Pentru 5-6 bucati de anghinare mari:

un pahar de pesmet
1 ou
patrunjel tocat
3-4 linguri de parmezan ras
2-3 anchoa in ulei

Amestecati toate ingredientele, daca compozitia e tare mai adaugati 2-3 linguri de lapte.
 Am umplut anghinarea cu compozitia de mai sus si am pus-o la fiert in sucul de rosii.

 

 Dupa 15 minute am intors anghinarea si am lasat sa fiarba.Nu va speriati daca o parte din umplutura iese din anghinare, va darui sucului de rosii o consistenta cremoasa.


                          I carciofi ripieni di Antonella

-Antone',   ho comprato i carciofi.Come gli faccio?

Non volevo la solita ricetta.E fra tutte le ricette elencate da Antonella ho scelto questa.E già la seconda volta che li faccio e a noi piace un sacco.

Preparate il sugo di pomodoro secondo la vostra ricetta preferita.

Per il ripieno di 5-6 carciofi grandi:


un bicchere di pangrattato
1 uovo
4-5 cucchiai di parmigiano grattugiato
forse 2-3 cucchiai di latte se il composto e troppo  duro
qualche acciuga sott'olio se vi va
prezzemolo tritato

Mescolare bene gli ingredienti e riempire i carciofi.I carciofi cosi farciti vengono cotti nel sugo di pomodoro precedentemente preparato.Girate a metà cottura.Ci vogliono più o meno  30 minuti,  dipende dalla grandezza dei carciofi.

Potete anche utilizzare il sugo per la pasta.
Grazie Antone'!



lunedì 20 febbraio 2012

Varza rosie cu prune uscate-Cavolo rosso con prugne secche

Sotto la ricetta in italiano.
 
Am mintit.Am promis o lista lunga de dulciuri, prajituri.Le am, dar timpul nu ma lasa.Am optat pentru o reteta scurta si de scris si de facut.

O ceapa rosie(rosè):



Imagine atasata

Taiata solzisori

Imagine atasata

O varzuca rosie

Imagine atasata

Taiata fideluta

Imagine atasata

Am pus la calit ceapa in cateva linguri de ulei extra.Am adaugat varza, am calit cateva minute.

Am stors doua portocale:

Imagine atasata

Am turnat sucul peste varza.Am luat doi pumni de prune uscate, le-am aruncat in oala.

Imagine atasata


Am stropit cu otet balsamic, dupa gust si am lasat la fiert.Sarati, piperati si daca aveti cateva seminte de fenicul,  fincen,  finocchio le aruncati peste varza.
Am stat cu lingura langa oala si-am tot gustat pana cand varza a obtinut consistenta dorita.

Serviti calda cu o friptura consistenta.Mege si cu carnati.

Eu am facut-o cu o zi inainte si am incalzit-o fara probleme.

Imagine atasata

Eu am adaugat la sevire inca o ligurita de otet.

                                 Cavollo rosso con prugne secche


Prendete una cipolla rossa, tagiatela a fette sottili.Fattela appasire in due cucchiai di olio.Unite il cavolo tagliato finemente e lasciate appasire un po anche questo.Aggiungete il succo di due arance, due manciate di prugne secche e un po di aceto balsamico.Fatte cuocere per una quindicina di minuti se vi piace crocante.Servite caldo con un bell arrosto, ho con delle salsice.





mercoledì 1 febbraio 2012

Prajiturele cu cacao fara oua-Dolcetti al cacao senza uova

Sotto, in italiano.
 
Da... stiu!Mai am o prajitura fara oua. Dar asta-i alta reteta, fara lapte condensat.
Am facut-o de mai multe ori: ca blat de tort, prajiturele cu glazura sau fara glazura.Compozitia se face in cateva minute.Mai mult dureaza pana se raceste.

Reteta am vazut-o la Any, via Cookaround.

Pentru o forma de tort 24 cm aveti nevoie de:

200 gr de faina
250 gr de zahar
75 gr de cacao
450 gr de lapte
40 gr de ulei
un plic de praf de copt


Amestecati ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao si praful de copt.

Adaugati la ingredientele uscate, laptele si uleiul.Amestecati bine.Cat a durat?5-6 minute?Repede, nu?

Ei... acum turnati compozitia in tava tapetata si coaceti 20-30 de minute la 180 de grade.Lasati la racit si faceti ce vreti cu ea!
De incercat cu lapte de soya, orez sau cocos.De post sau pentru intoleranti la lactoza.


Eu aici am taiat blatul in jumatate, am pus un strat de dulceata de cirese amare.Am glazurat prajiturelele cu un ganache de ciocolata amara.

Pentru ganache:

100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
Topiti pe baie de aburi ciocolata in frisca lichida, lasati un pic la racit si glazurati prajitura.

Varianta a doua, cu visine insiropate.Food stylist: Manuela(5 ani)!


                                                    Dolcetti al cacao senza uova

Stavolta senza latte concentrato.La ricetta presa da qui , via Cookaround.
E una ricetta che a me piace molto, perche e velocissima, buonissima e  la posso anche usare come base di una torta o per dei dolcetti monoporzione come qui sopra.

Mescolate  200 gr di farina con 250 gr di zucchero, 75 gr di cacao e una bustina di lievito in polvere per dolci.

Aggiungete 450 ml di latte e 40 ml di olio di semi.Mescolate bene, versare tutto in una tortiera 24 cm diametro e infornate 20-30 minuti a 180 gradi.Più veloce di cosi?

Io ho tagliatto la torta a metà e ho spalmato una confettura di ciliege selvatiche.

Nel frattempo ho preparato un ganache per coprire i quadretti:

100 gr cioccolato fondente
100 ml panna liquida

Fatte sciogliere a bagno maria la cioccolata nella panna liquida e glassate la vostra torta o i quadretti. 





Anche semplice con le amarene sciroppate.




 
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