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giovedì 26 gennaio 2012

Salata de mare-Insalata di mare

Sotto in italiano.

E grav.Doua retete "sarate" una dupa alta.Promit ca urmeaza o serie infinita de dulciuri, asa ca o cura anti stres.

Salata de mare, antipasto de mare... nu conteaza e mai buna facuta acasa de voi.

O gasim la borcan, la tejgheaua de gastronomie gata facuta, dar cu siguranta daca o facem acasa are alt gust.
Eu am avut o caracatita mare, creveti, midii, sepii si inele de calamari.Daca va plac surimi ii adaugati, eu nu am pus.



Caracatita am oparit-o in apa fierbinte, dupa care a plonjat in oala cu apa rece unde am lasat-o la fiert.
Operatia de "oapareala" o fac cand vreau o caracatita frumoasa, cu pielea intacta dupa fiert.

Imagine atasata

Dupa ce a fiert, a mea era mare a fiert in 50 de minute aproximativ, am scos-o din apa si am lasat-o la racit.

Midiile le-am lasat o ora in apa rece cu sare, le-am curatat de mustati.
Le-am pus intr-un wok si le-am lasat sa "infloreasca".Cand s-au deschis toate, le-am luat de pe foc si am scos pulpa .

Imagine atasata

Crevetii i-am curatat si i-am pus la fiert cateva minute.La fel am procedat cu sepiile si cu calamarii.Fiind mici fierb repede. Nu va dau minute, am stat langa ei si i-am verificat cu furculita.

Caracatita se taie bucati si se amesteca cu celelalte "lighioane".
Am pregatit dressingul cu ulei de masline extra, suc de lamaie, patrunjel si usturoi.

Si gata salata.
Am servit-o dupa ce a stat in frigider 2-3 ore.Stiti voi...aromele, parfumul.








                                   Insalata di mare



La trovate anche al banco di gastronomia o nei barattoli sott'olio.Magari e anche buona, ma io preferisco la mia.Fatta in casa.

Io ho usato un polpo gigante, cozze, anelli di calamaro, code di gamberi e seppioline.
Fatte cuocere il polpo finchè risulta tenero.Lavate le cozze per bene e mettetele in una padella, copritele con un coperchio e lasciatele aprire.

Scotate in acqua bollente le code di gamberi, scolateli e non appena si saranno raffreddati sgusciateli.Scottate anche seppioline e anelli di calamaro.Ognuno ha i suoi tempi di cottura , qundi conviene farlo separatamente. Tagliate a pezzi il polpo, le seppie e togliete la cozze dalle loro valve.Mescolate tutto e condite con olio evo, succo di un limone, prezzemolo, un po di aglio, sale e pepe.

Lasciate  l'insalata per qualchè ora nel frigo prima di servirla, cosi il condimento fa "amicizia" con i nostri frutti di mare.


Participo con questa ricetta al Weekly Stew Photo Challange .

 Food Photography Challenge

E mando la ricetta anche a About Food.

 contest CROSTACEI MOLLUSCHI

lunedì 16 gennaio 2012

Matambre


Sotto, la ricetta in italiano.

Ignorati va rog, decorul de Craciun.E o rulada de carne de inspiratie argentina pe care o puteti pregati in orice alta ocazie.
Si cum face parte din categoria retetelor multifunctionale, o puteti servi calda, rece, la gustare, ca mezel, la mese festive, la un picnic cu familia.

Numele e o prescurtare de la "Matar Hambre ".Sau cum sa-ti omori foamea.

Seamana cu Bruciuluni lui Any.
Aveti nevoie de o bucata de carne de vita sau vitel, taiata astfel incat sa obtineti un dreptunghi aproximativ.Eu o gasesc deja gata taiata, special pentru rulade.
Am batut-o usor.Am uns-o cu carne de pui macinata, am asezat ouale fierte tari si bastonase de morcov usor oparite.

Am rulat strans si am sigilat capetele bine cu scobitori.Am legat fedeles.

Eu l-am pus la fiert intr-o oala cu apa, morcovi, tije de telina si o ceapa mica.

Dupa ce a fiert l-am scos din supa, i-am asezat o greutate deasupra si l-am lasat la racit.

Il feliati rece si-l asezati pe platou.




 Sau il puteti servi in aspic.



Pentru aspic am folosit agar agar si supa obtinuta.

 Sau il puteti servi intr-un sandwich.Eu am facut o maioneza aromatizata cu rosii uscate.Rosiile uscate din ulei, le-am blenduit si pireul obtinut l-am amestecat cu maioneza.

Ce sa va mai zic, dati frau liber imaginatiei.Si la umplutura si la servire.
Il puteti pregati si la cuptor cu legume si vin, si-l serviti cald.Sau daca nu va impacati cu carnea de vita, alegeti un curcan, un pui, un miel!

                                          Matambre argentino

Matambre e una rolata di carne farcita con verdure e uovo sodo.La traduzione libera  di "ammazzafame".
Si puo servire calda, fredda, in "aspic",  per un pranzo "importante" ma anche a un picnic con la famiglia.

Io ho scelto di bollire la rolata, ma si puo fare anche arrosto al forno.
Ho usato un pezzo di carne per la rolata o una tasca.
Ammorbidire leggermente la carne, mettete un velo di carne di pollo tritata, dei bastoncini di carota leggermente scottati e due uova sode.
Chiudete con due stuzzicadenti e legate bene.
Ho messo la rolata a bollire con una carota, sedano e cipolla.Lasciate raffreddare con un peso sopra (la pietra ollare).

 E che dite di un bell panino con cetrioli freschi e la maionese ai pomodori secchi?


Per la maionese con pomodori secchi ho semplicemente mescolato i pomodori secchi ridotti in puré con la maionese.

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