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venerdì 21 settembre 2012

Marquise al cioccolato

Imagine atasata
Sotto trovate la ricetta anche in italiano.

E un desert perfect pentru zilele caniculare.Eu l-am pregatit in perioada in care cuptorul era subiect tabù.
Cateva minute pe ochiul de la aragaz si aveti o mousse de ciocolata excelenta.

Aveti nevoie de savoiardi moi, piscoturi moi, nu crocante ca pentru tiramisu.Nu i-am numarat.

Caise sau orice alt fruct doriti.Aproximativ 300 de grame.
1 plic agar agar.Sau gelatina.
Zahar

Pentru mousse de cioccolata:

250 gr ciocolata dark
100 gr zahar
3 galbenusuri
300 ml frisca lichida
1 plic de agar agar.Puteti folosi gelatina in foi(pentru 500 ml de lichid).In general pe plic e scris de cata gelatina aveti nevoie pentru 500 ml lichid.

Caisele le-am pus la fiert cu zahar.Nici aici n-am cantitate pentru ca veti pune zahar in functie de gust, poate fructele-s mai dulci sau nu.
Am dizolvat agar-agar intr-o lingura de apa.Cand caisele noastre s-au transformat intr-un pireu am adaugat agar-agarul si am mai lasat la fiert 3 minute.

Daca folositi gelatina, o hidratati si o adaugati dupa ce ati luat fructele de pe foc.

Am turnat pireul de fructe intr-o forma si am lasat la racit.Puteti pregati gelatina de fructe cu o zi inainte.

Imagine atasata

Pentru mousse:

Punem ciocolata la topit pe baie de aburi.
Separat punem la fiert 100 ml apa cu zahar timp de 8 minute aproximativ.Daca folosim agar agar il dizolvam in sirop si mai lasam la fiert3 minute.Daca folositi gelatina o hidratati in apa rece si o adaugati la siropul cald, nu fierbeti.

Mixam galbenusurile si adaugam treptat siropul cald, ca la maioneza, amestecand mereu.Galbenusurile de la siropul cald se vor "coace", deci nu este o mousse cu galbenus crud.
Isi va dubla volumul si intre timp se si raceste.

Adaugati treptat ciocolata topita.
Si la sfarsit adaugati frisca batuta.Puneti compozitia la frigider.
Pregatim o tava ce chec, o imbracam in film alimentar si o imbracam cu piscoturi.

Imagine atasata

Decupam din gelatina de fructe un dreptunghi de marimea tavii.

Imagine atasata

Turnam deasupra mousse-ul de ciocolata:

Imagine atasata

Inchidem tot cu savoiardi.

Dam la frigider minim 4 ore.Scoatem desertul din forma si-l pudram cu cacao.

                                Marquise al cioccolato fondente e gelatina di albicocche

Imagine atasata

E un dessert che non ha bisogno della cottura nel forno.Lo so...arriva in ritardo questa ricetta.Ma comunque se siete interesati la ricetta e questa:

Per la gelatina di albicocche(ma potete uttilizare anche un altro tipo di frutta) avete bisogno di 300 gr di frutta e una bustina di agar-agar.

Metette a cuocere a fuoco basso la frutta con un po di zuccheroMescoliamo sempre e lasciamo sul fuoco finchè otteniamo una purea.
Fatte sciogliere in un cucchiaio di acqua la bustina di agar-agar e aggiungetela alla purea di frutta.Lasciate bolire ancora 2-3 minuti.
Versate la gelatina in una forma foderata con la carta d'alluminio lasciatela raffreddare nel frigo.
Da preparare anche il giorno prima.

Per la mousse:

250 gr cioccolato fondente
100 gr zucchero
3 tuorli d'uovo
300 ml panna fresca
1 bustina di agar-agar
100 ml acqua

Savoiardi morbidi, una ventina se piccoli.

Fate fondere a bagno maria il cioccolato.Fate bollire l'acqua e zucchero per 8 minuti.Sciogliere il agar agar in un cucchiaio di acqua e aggiungetelo allo sciroppo.Laciate bollire ancora 2-3 minuti.
Sbattete i tuorli e versatevi sopra lo sciroppo bollente.Sbattete con la frusta elettrica fino a che il composto non avrà raddoppiato il proprio volume e non si sarà raffreddato.
Aggiungete il cioccolato fuso.Incorporate la panna montata.Tenete in luogo fresco.

Composizione:
Rivestite uno stampo da cake con della pellicola per alimenti.
Sistemate i biscotti come nella foto.Ritagliate un rettangolo di gelatina e sistematelo sul fondo.Riempite con la mousse.Chiudete la forma con un altro strato di savoiardi e ripiegatevi sopra la pellicola.
Conservate nel frigo.Dopo 4 ore e pronto.

 

Imagine atasata

Io o uttilizato la mousse anche per varie torte o rotoli dolci.
        

20 commenti:

  1. Non mi preoccuperei tanto del ritardo. E' così bella e buona che le si può perdonare tutto :)

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    1. Oh, grazie Paola.Io l'avevo fatto a giugno pensa.Ma soltanto adesso ho avuto il tempo di scrivere il post.

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  2. Una meraviglia, come sempre! *_*

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  3. Oh this is lovely..I hope my Italian friend can translate..

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    1. Nice to see you Monique.Thank you!

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  4. Risposte
    1. Grazie Angie, ne mangerei anche adesso un pezzo!

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  5. Nu puteam lipsi de la ciocolata.Imi place mult.Te pup!

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    1. Diamar, si eu ciocolatoasa.Am vazut ieri un tort ciocolatos si mi-a ramas gandul la el.Abia astept sa-l fac.

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  6. Bravos, vad ca nu te lasi de ciocolata!
    As infuleca pe loc o felie.

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    1. Any, ma cunosti.Cioco-fan per sempre!

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  7. Oltre che buono è anche bello a vedersi, con quelle geometrie triangolari che s'intrecciano.

    Sei sempre all'avanguardia Lilly!
    Tlaz

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    1. Grazie Tlaz, io alle geometrie non ho pensato.Grazie!

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  8. A spus cineva ciocolata ?!! Spun prezent ! Fain de tot desertul asta .

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    1. Multumesc Dori, ciocolata in marchiza, la valiza!

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  9. Awesome! Un deliciu! Dar in paharel acolo ce este?

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    1. Multumesc.Ah, in paharele aveam lichior de "fichi d'india" sau "prickely pear cactus fruit".Cin-cin!

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  10. Vai ce frumos arata , cat despre aroma , tac si inghit in sec !!! :(((

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  11. Arata superb!!! Combinatia este de vis!! Ma intreb daca si la noi se gasesc piscoturi moi...eu n-am vazut, dar e drept ca nici n-am cautat :) Felicitari pentru blog...e bellissimo!!!

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