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sabato 7 luglio 2012

Gianduia Whoopie Pies


Imagine atasata
Sotto in italiano!
 
Veti gasi o infinitate de retete, cu diverse umpluturi, eu va propun reteta "mea".A mea nu-i, ca am gasit-o aici.
Si cum nu-mi facea cu ochiul crema aia de unt, am pregatit un Gianduiotti ganache .
Mie imi plac ca sunt ceva intre o prajiturica si un furscec moale.

125 gr unt.Pe site erau 25 de gr 
150 gr zahar.Pe site erau 200 gr.
1 ou
50 gr cacao
1 lingurita bicarbonat
250 ml lapte batut.Eu am folosit iaurtul ala lichid cu gust de capsuni. 
350 gr faina.Eu am folosit de alac ca trebuie sa-mi golesc incet, incet dulapurile.Dar voi folositi faina normala.

Imagine atasata

Pentru crema:
10-12 gianduiotti
10 linguri de frisca lichida

Gianduiotti au o consistenta moale, nu au nevoie de multa frisca.

Am topit pe baie da aburi ciocolata si frisca.Am amestecat bine si am lasat la racit.

Am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Am mixat untul moale cu zaharul, am adaugat oul.
Separat am amestecat faina, cacao si bicarbonatul.

Am amestecat cele doua compozitii si am adaugat treptat si iaurtul lichid.

Am pus compozitia intr-un posh (punga, ce aveti), am format movilite.

Imagine atasata

Le-am introdus in cuptor.Stati langa ele, in 10-12 minute sunt gata.

Imagine atasata

Cand s-au racit le-am lipit cu crema gianduia.Se pastreaza de pe o zi pe alta in frigider.Nu se intaresc.


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                                             Gianduia Woopie Pies 

Io ho usato la faina di farro, se volete usate la farina normale.Io devo svotare la dispensa prima di partire per le vacanze.

125 gr di burro
150 gr zucchero
1 uovo
50 gr cacao
1 cucchiaino bicarbonato
250 ml latticello(o kefir, o yogurt liquido)
350 gr farina

Nella ricetta originale avevano usato una crema al burro, ma io avevo dei gianduiotti, quindi ho usato quelli.

10-12 gianduiotti
10 cucchiai di panna 

Mescolate zucchero e burro, unite il uovo e mescolate ancora.
In una ciottola mescolate farina, bicarbonato e cacao.Unite tutto al burro, uovo e zucchero e aggiungete anche il latticello.
Con l'aiuto di un sac a posh o con il cucchiaino mettete una piccola quantità del impasto per formare tanti biscottini.
Infornate a 180 gradi, per 10-12 minuti.

Per la crema al gianduia, mettete a sciogliere  a bagno maria panna e gianduiotti.
Lasciate raffreddare e farcite i vostri biscottini(whoopies) con la crema gianduia.


Imagine atasata

36 commenti:

  1. Risposte
    1. Ramona, dispar repede ca-s foarte bune.Desi par fursecuri sunt moi ca niste prajiturele!Multumesc!

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  2. Ce dragute si delicate sunt, imi plac tare mult :)

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    1. Mihaela, ma bucur ca-ti plac!Se fac si repede!

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  3. Assolutamente splendidi! Sono mesi che voglio provare i whoopie pies, e con la crema al gianduia mi sembrano proprio perfetti! Mi segno la ricetta, è da rifare!
    Un bacione, GG

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    1. Ciao Gigi, anche io volevo farle da un bel po e cosi con la crema gianduia sono molto buone!Grazie!

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  4. Eleganti e il massimo della golosità :)

    buona serata

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    1. Grazie Leti, da rifare sicuramente"

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  5. Sono perfetti!!!! E poi con la crema a base di gianduiotto devono essere una cosa indescrivibile!!!!

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    1. E vero Dani, e la crema gianduia molto veloce e facile da fare!

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  6. He , he , cine-si face griji ca se intaresc ? Eu nu , la mine s-ar face nevazute rapid :))

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    1. Dorina, asa-i dispar rapid.Multumesc!

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  7. Eu stiam de mult ca avem aceleasi gusturi! Faini tare de tot, tu stii ca noi suntem ciocolatosi!
    Te pup cu mare mare drag!

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    1. Any o imbratisare mare si ciocolatoasa si de la mine!

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  8. De pozat nu alta! Au iesit perfect! Imi place cum ai prins lumina in crema de ciocolata

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    1. Multumesc TWO, folosesc un banal panou reflectorizant pentru masina!:-))

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  9. Daca se topesc pe retina mea ,imi imaginez cum se topesc in gura .:)

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    1. Lia, eu la mananc cu ochii inchisi!:_))

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  10. Un fursec pufos...cred ca as manca pana la refuz :P
    Nu e nevoie sa mai spun cat de bine arata, ca tot ce faci tu, Lilly, arata impecabil :)

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    1. In sfarsit pot sa raspund la comentarii.Blogger a hotarat sa ma pune in "pauza".
      Olguta, esti prea buna.Multumesc!

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  11. Bellissimi e immagino un sacco buoni :)

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    1. Buoni, sono finiti in fretta.Da rifare!

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  12. Perfecte! De revista au iesit! Aacheshe foc!

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    1. Multumesc Maya.Nu stiu daca au iesit de revista ca au disparut repede!

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  13. Ce frumusele sunt! Ti se topesc in gura. O sa fur si eu reteta ta :)

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    1. Brandusa, eu ador cosistenta lor.Si sigur le poti umple cu ce doresti.Ciocolata, gem, crema de unt, de fructe...

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  14. devo dire che vanno bene così anche con farina di farro, complimenti una bella idea

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    1. Gunther, nessuno a notato la differenza.Neanche i bimbi!

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  15. bel blog...mi unisco ai tuoi lettori, se ti va passa a trovarmi e sostienimi:

    dolcementeinventando.blogspot.it

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  16. Mama cat de arata!Si ce bine ar fi mers la cafeaua pe care am servit-o de dimineata!Weekend placut!

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  17. Tot zic ca-mi fac curaj si le incerc si uite ca nu mi-am mai facut , dar mult nu mai e pana atunci , promit !!! Si eu le-as servi tot langa cafeluta de dimi !!

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  18. Sunt geniale, cred ca le-as manca pe toate odata daca s-ar putea

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  19. Belli e buoni questi biscotti, ne farei volentieri indigestione!

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  20. Lilly draga. frumoase foc, bune cred ca la fel. O intrebare am: pot inlocui ciocolata aia cu Nutella, ca pe aici e greu de gasit? Si faina de alac ce e? (asta ridica nr intrebarilor la doua, sorry)

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  21. Draga Laura, daca inlocuiesti cu nutella te sfatuiesc sa reduci din cantitatea de frisca sau chiar sa o elimini.
    Cat despre alac e o specie de grau(http://vegis.ro/faina-de-alac-spelta-integrala-bio-1-kg-PRN22--p500792.html), dar poti folosi aceiasi cantitate de faina normala.
    Eu aveam in dulap si nu stiam cum sa golesc camara mai repede.

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