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lunedì 28 maggio 2012

Broccoli Cake

Imagine atasata

Sotto in italiano.
 
Bun caldut, bun rece.Merge de minune la platourile cu aperitive.

200-300 gr de broccoli, daca nu-i  vestejita si e  frageda, eu folosesc si tulpina.

Imagine atasata

100 gr de parmezan
180 gr de faina
3 oua
100 ml lapte
100 ml ulei
1 lingura praf de copt
sare, piper

Am spalat si curatat broccoli, i-am oparit la aburi.I-am bagat sub jetul de apa rece sa opresc procesul termic si pastrez astfel culoarea.
Am pastrat cateva floricele pentru decor.Restul am facut bucati.
Am amestecat ouale cu faina.



Am adaugat laptele, uleiul si praful de copt. Bucatelele de broccoli le-am tavalit prin parmezanul ras.

Imagine atasata

Le-am adaugat la restul compozitiei.
Am turnat aluatul obtinut in doua forme de chec mici de 0,5 l.
Deasupra am asezat "floricele" de broccoli si le-am bagat la cuptor 40 de minute la 180 de grade.

Imagine atasata

Merg si in forme de muffin.
Mie ce mi-a ramas, le-am "tostat" pe grill si le-am servit cu vinete, dovlecei la gratar si jambon crud.



                                                       Broccoli Cake

Buono freddo o tiepido, servito con una bella insalata.
O leggermente grilliato  cosi come o fatto io.



200-300 gr broccoli pulito, lavato e cotto a vapore
100 gr di parmigiano grattugiato
180 gr di farina
3 uova
100 ml latte
100 ml olio di semi
1 cucchiaio raso di lievito
sale, pepe se desiderate.

 Mettete da parte qualche fiore di broccoli per decorare.

Il resto tagliatelo a pezzettini e mescolateli insieme al parmigiano.

Mescolate uova, farina, latte e olio.Unite anche broccoli e parmigiano.Salate, pepate e non dimenticate il lievito.Versate la composizione in due stampi da plum cake da 0,5 l e decorate con i "fiorellini" lasciati da parte.
Infornate 40 minuti a 180 gradi.




Imagine atasata



Da mettere anche nel cestino da picnic!

 

28 commenti:

  1. Eu confirm ca-i grozav de bun!
    Si arata minunat in tavitele alea!

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    1. Multumesc Any!Stiu ca ai si tu o alta varianta la fel de buna.

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  2. che bella ricetta, e la versione grigliata è proprio originale.
    ciao!
    roberta

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    1. Pupaccena, grazie! L'idea di grigliare mi era venuta mentre grigliavo le verdure, e visto che erano avanzate due fette...

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  3. E' una vera delizia! Non vedo l'ora di sperimentarlo!!!!!
    Baci

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  4. Dani, ti piacerà.Piace anche a chi non mangia broccoli, qua si sente molto anche il parmigiano!

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  5. Mamma mia ce bine arata.Cu siguranta o sa-i vina randul.
    Sa ai o saptamana faina.

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    1. Multumesc Micule!O sa-ti placa, sa vezi!

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  6. Certo che così i broccoli a chi non piacerebbero!!
    sei fantastica!!

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    1. Grazie Antonella, proviamo di tutto, no?

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  7. Are o culoare asa frumoasa !!! ;) Arata perfect !!!

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    1. Multumesc Adina, eu ador broccoli, imi place sa-i gatesc si sa-i mananc.

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  8. Suuuper, ma gindesc ca merg la fix briose :)

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  9. devo dire un gran bel cake, che accompagnato con la verdure fa una cena favolosa

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    1. E una bella alternativa per le cene d'estate!Grazie Gunther!

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  10. Questo lo provo di sicuro, grazie per questa ricetta, a me non piace la carne ma......qualcosa dovrò pur mangiare, piatti del genere mi risolvono la vita!. Ciao, Lina

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    1. Ciao Lina, allora questo cake fa per te!

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    1. DiaMar, ma bucur ca-ti place!Multumesc!

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  12. Arata bine!
    Intr-un din zilele astea poate o sa reusesc sa fac pace cu broccoli si sa intram in relatii de convietuire mai pasnice :)

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    1. Hey, make cake no war!
      Poti sa incerci cu conopida sau alta leguma, nu conteaza!

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  13. Complimenti per il tuo blog! passerò spesso a leggere le tue gustose ricette, visto che mi sono aggiunta come follower.
    Se ti va, passa da me e iscriviti tra i miei followers.
    Ciao

    http://lacucinacomepiaceame.blogspot.it/

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    1. Grazie Evelin, vengo subito da te!

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  14. Asa ,deci rulada mea cu morcovi e un fel de verisoara cu cake-ul tau . :)
    Eu cred ca le-ar sta tare bine impreuna pe aceeasi masa . :))

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    1. Lia, pai hai sa le facem cunostiinta!Reunirea familiei!

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