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martedì 17 aprile 2012

Rich chocolate-almond cake


Sotto in italiano.
Un desert ciocolatos,fara faina, nu foarte dulce, ramane "umed" si bun si a doua zi.
Noi ne-am certat pentru ultima bucatica.

100 gr unt
140 gr de ciocolata amaruie.Eu am pus resturile de la un ou gigant de ciocolata.
6 oua, separati albusurile de galbenusuri
140 gr faina de migdale
1 lingura cognac( sau alt lichior)
80 gr zahar

Incalziti cuptorul la 170 de grade.Tapetati o tava(24 cm) cu unt si faina(cacao).

Topiti ciocolata si untul pe foc mic.

Imagine atasata

Lasati 5 minute la racit, adaugati galbenusurile.

Imagine atasata

Stiu ca-n poza sunt 5, unul l-am adaugat dupa.

Adaugati faina de migdale si lichiorul.

Imagine atasata

Separat bateti albusurile spuma , adaugand treptat zaharul.
Adaugati "bezeaua" la amestecul ciocolatos.Amestecati mai intai jumatate din albusuri amestecand "vartos", si ultima parte amestecand lejer de sus in jos.

Imagine atasata

Turnati in tava si coaceti 30-35 de minute.Faceti proba cu scobitoarea oricum.

Lasati la racit in tava.Presarati cacao pentru decor.

Imagine atasata

Eu vi-l propun servit cu o lingurita de "crème fraiche".

                                                              Rich chocolate-almond cake, senza farina

Un'altra torta gluten-free, molto ciocolatosa e non troppo dolce.Mi ricorda la torta di  Tlaz già fatta qui.

100 gr burro
140 gr cioccolato fondente
6 uova. Separate i tuorli dall'albume e montate albumi a neve con zucchero.
140 gr di farina di mandorle
80 gr zucchero
1 cucchiaio cognac  

Fatte sciogliere a fuoco dolce il burro e la cioccolata.Togliette dal fuoco e lasciate 5 minuti raffreddare.Aggiungete i 6 tuorli( nella foto si vedono 5, ma giuro che ho messo 6). Mescolate bene e unite la farina di mandorle e il cognac.
 Mescolate anche i albumi a neve ferma e mescolate con cura.
Infornate a 170 gradi per 30-35 minuti, fatte comunque la prova dello stecchino. 
Spolverate un velo di cacao e servite magari con un cucchiaio di crème fraiche. 

 
             

29 commenti:

  1. Am vazut cumva ciocolata???
    Daca i-l arat lui Dl.Any il vrea imediat :).

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    1. Any, nu refuza omu'.Mai ales ca la voi gasiti migdale bune.

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  2. ma che bontà! ti va di partecipare al mio contest con questa ricetta?
    ciao
    Samaf
    http://dolcizie.blogspot.it/2012/02/i-love-chocolate.html

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    1. Grazie dell'invito Samaf.La prossima ricetta e per il tuo contest. Promesso!

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  3. Un vero spettacolo Lilly, vedo che anche tu ti sei messa a riciclare le uova di Pasqua.

    E grazie per il link!

    Un abbraccio.
    Tlaz

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    1. Tlaz, te ne sei accorto?:-))
      Purtroppo ne ho ancora una marea(al latte).

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  4. Risposte
    1. Daca complimentul vine de la regina dulcegariilor, ma fastacesc!
      Multumesc Anto!

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  5. Duminica viitoare sigur o sa bucur un Om cu ciocolatosul tau . :)

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    1. E ziua lui nu?Nu stiu exact ziua dar stiu ca-i ziua lui.Implineste 25 de ani si merita un ciocolatos!:-*

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  6. Adoro queste torte così profondamente cioccoaltose e umide...e questa con l'aggiunta di mandorle mi piace ancor di più! Tempo fa ne ho fatta una simile...esternamente sembrano la stessa ricetta, ma nella mia non c'erano le mandorle! :-)

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    1. E vero!Quella di Laduree, no?Provero anche la tua se mi dici che e umida e "rich".

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  7. Dalla faccia sembra buonissima e sono sicura che lo sia :)

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    1. Paula e più buona della faccia.Giuro!

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  8. Mmm...dupa aspect imi imaginez gustul:)

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  9. Mamma mia quante delizie nel tuo blog *_*
    Non posso fare a meno di seguirti! ;-)
    Con l'occasione ti invito a partecipare al mio contest "fragole a colazione"
    http://cucinalibriegatti.blogspot.com/2012/03/fragole-colazione-il-mio-primo-contest.html
    Mi farebbe tantissimo piacere!!!! A presto

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    1. Grazie Dani, vengo anch'io subito da te!

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  10. Ce bunatate ciocolatoasa!!!Yummy, am trecut-o pe lista:)Pupici!

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  11. Imi lasa gura apa! Cat de bine poate sa arate! Si se face si foarte repede! Pup!

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  12. Lilly, questa torta ce la appuntiamo, è semplicemente speciale, ricca, golosa, adoriamo la farina di mandorle, conferisce ai dolci un sapore inconfondibile e irresistibile! Davvero superba! A proposito, ci farebbe piacere se tu partecipassi al nostro Contest Una Ricettola per la Pupattola sezione Primavera, va bene qualsiasi ricetta, dall'antipasto al dolce.
    Un baciotto da Sabrina&Luca

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    1. Luca e Sabri, grazie del invito.Vedo come sto con il tempo.

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  13. Jur cu mana pe inima ca am sa-l comit, e cuceritorrr!

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    1. Gelutza, daca ai jurat asa solemn te cred.Astept impresii!

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  14. Vai cat de bine arata !!!!! Super dulcegarie !!!! ;)

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  15. Wooow, cat de bine poate sa arate. Sunt topita dupa ciocolata. Minunat!

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  16. Waw ce bine arata !
    Daca as putea as "fura" chiar acum nu una ci doua felii :D !
    Te pup!

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