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mercoledì 14 marzo 2012

Chocolate Brùlée



 Sotto la ricetta in italiano.
Reteta e din cartea "Easy Baking" a Lindei Collistar. E plina de retete interesante: de la placinte, tarte, fursecuri, paine, budinci.
Desertul este pentru ciocolatosi inraiti ca mine.E ideal cand aveti oaspeti: il puteti pregati cu o zi inainte, il serviti in monoportii.Nu stiu voi, dar eu cand am oaspeti exagerez si pentru desert nu mai ramane decat un locsor mic, mic.

Va dau reteta asa cum am facut-o eu, adica jumatate din cantitate si am avut in final 4 miniportii.

200 ml frisca lichida
1 jumatate pastaie vanilie
100 gr ciocolata amaruie de buna calitate
2 galbenusuri
4 linguri de zahar

Turnati frisca intr-o craticioara si puneti la incalzit la foc mic.Nu se fierbe.
Adaugati vanilia si lasati sa se infuzeze.

Imagine atasata

Dupa 15 minute scoateti pastaia, razuiti "maduva" si o adaugati iar la frisca.

Adaugati ciocolata maruntita la frisca calda.

Imagine atasata

Daca e necesar o mai incalziti un pic.Amestecati bine pana se topeste ciocolata.
Adaugati zaharul la galbenusuri si amestecati bine.

Adaugati galbenusurile la amestecul de ciocolata.Turnati compozitia obtinuta in cescute.Puneti cescutele intr-o tava, in tava turnati apa si coaceti cam 30 de minute la 170-180 de grade.

Imagine atasata

Lasati la racit.Cand s-au racit complet, presarati o lingurita de zahar si caramelizati cu arzatorul.

Imagine atasata


Daca nu aveti arzator,  folositi functia de grill a aragazului. Stati langa cuptor, supravegheatai caramelizarea, altfel riscati sa se topeasca ciocolata.
Daca nu aveti nici grill la cuptor, nu-i bai.E buna si asa!

Imagine atasata

Lasati la racit peste noapte sau minim 4 ore.



                                                   Il Chocolate Brulée di Linda Collistar

La ricetta e presa dal libro "Easy Baking" di Linda Collistar.
E molto semplice da fare e ideale per una cena con gli'amici, dopo un pasto abbondante, quando vi rimane giusto un posticino piccolo, piccolo da riempire.


Per 4 mini porzioni( 4 tazzine per espresso):


200 ml panna da montare
100 gr cioccolato fondente di ottima qualità
2 tuorli
4 cucchiai di zucchero
mezzo baccello di vaniglia

zucchero per caramelizare


Versate la panna in un pentolino e fattela riscaldare a fuocco basso.Non deve bollire.Aggiungete la vaniglia e lasciate infusare.
Aggiungete la cioccolata grattugiata o tagliata a pezzetini.Mescolate finchè il cioccolato si e sciolto completamente.Se bisogno, riscaldate di nuovo la panna.


Mescolate tuorli e zucchero e versate tutto nel composto "cioccolatoso".Mescolate per bene e versate tutto nelle tazzine.
Cuocete a bagno maria, per circa 30 minuti a 170-180 gradi.
Una volta raffreddati, mettete in ogni tazzina un cucchiaio di zucchero e con l'aiuto del cannello, caramellate la superfice.
Se non avete il cannello, usate il grill.Mettete le tazzine in una teglia con acqua gelata o qualchè cubetto di ghiaccio, cosi sotto il grill si forma la crosticina e il cioccolato non si scioglie.
Fatte raffreddare per tutta la notte o minimo per 4 ore. 







50 commenti:

  1. Da....mai stiu eu pe cineva care exagereaza si cu sarat si cu dulce..:)!
    Dar pentru o cescuta de asta facem loc!
    Minunate, Lili!

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  2. Any, eu cred ca-i desertul perfect daca ai in plan o masa copioasa.Sigur nu ti-l refuza nimeni si sigur il termina si nu arunci nimic.Pupam

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  3. Grozava tre' sa fie,imi place ciocolata foarte mult!Pupici!

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  4. Che aspetto magnifico questa creme brulé al cioccolato. La devo provare. Il mio amore è un chocoaddict. :) ma dici che verrebbe bene comunque anche utilizzando del cioccolato al latte?

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    1. Grazie Paola.Secondo me si, va bene anche con cioccolato al latte, perche comunque viene cotto nel forno e rimara forse meno compatto.

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  5. Imi ploua in gura ce sa zic. Sunt innebunita dupa dulcele asta si daca mai are si cioco deja sunt paaa catre tine! Merg sa vad ce vraji au mai facut fetele ca tare mult am mai lipsit! Te pupic

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  6. Tare imi place ciocolata si mie dar si canile cu pisi mic si dulce si eu am o tigruta mica si nazdravana!

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    1. Mandala, am vazut poza cu tigrata ta.Si eu le iubesc mult.

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  7. quella crosticina sopra è molto golosa

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    1. Gunther, la crosticina era d'obbligo se no che Chocolate brùlée sarebbe!

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  8. Antonina, ma bucur ca ai revenit.Cescutele astea de ciocolata brùlée te scoala si din cea mai adanca astenie de primavara!

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  9. Mmm ...superba prezentarea!

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  10. Troppo buona mi ci vorrebbe ora una buona tazza:-) baci

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    1. Ciao Ombretta, una tazza e sufficiente per tirarti su!Grazie!

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  11. initial am zis wow, ciocolataaaa! pe urma am vazut spatulaaaaa! :)))))) e grozavaaaaa!!!

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    1. Zazu, spatula are o "limba" cu ventuza si se agata de perete.E tare haioasa!

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  12. Ciocolata pur si smplu o ador.Arata de vis.Pup!

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    1. Dia, si eu o ador.Sa nu ratezi ocazia, rasfata-te cu o cescuta de ciocolata!

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  13. Deja stii ca ador canutele alea cu pisicute :D . Crema musai sa o incerc , cioclatoasa de mine nu poate rata asa ceva .

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  14. Bravo Dorina, mai ca ma apuc si eu sa mai fac niste pisicute-cescute!

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  15. Ce yummy aratã! îmi place mult ceasca cu pisicut:)

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  16. E' da leccarsi le dita delle mani proprio!!!! baci e buon sabato!

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    1. Claudia, da leccare anche il cucchiaio!Grazie!

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  17. Vaaaai cum arata! Cioco si caramel? Aici e de mine! :)

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    1. Brandusa, bine ai venit in club: cioco-caramel fan club!

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  18. Mor de poftaaaaaa!Cred ca e tare buna!Foarte bine arata si sunt sigura ca e un deliciu!

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  19. Langmina, e foarte buna si daca treci peste partea cu caramelizarea e foarte usor de facut!

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  20. Davvero deliziosa Lilly e presentata in queste tazzine nere è ancora più bella!

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  21. Vai de capul meuuu!!! Trebuie s-o fac!

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    1. Luminita, ma bucur sa te revad.Astept impresii!

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  22. Arata tare bine , insa pe mine cestile cu motanei m-au dat gata !!!! ;) Superba prezentarea!!

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    1. Multumesc Cat, cred ca cescutele au avut mai mult succes decat reteta in sine!:-))

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  23. Lilly, ciocolata asta arata fenomenal. Partea proasta este ca trebuie sa astept pana maine sa fac ceva dulce, poate chiar reteta asta :) Un week-end placut!

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    1. Multumesc Mihaela, stiu ca tu ai arzator, deci nu o sa ai probleme cu caramelizarea!

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  24. Ciao Lilly e grazie per la visita!! ti seguiamo anche noi. Bacioni Anna

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  25. Golosissima!!!! (e carine le tazzine con i mici ^^)

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    1. Grazie Angie, le mie tazzine hanno avuto un sucesso inaspettato.

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  26. per questa delizia..il posticino lo si trverebbe sempre!!
    ciaooo

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  27. Ciao, grazie per essere passata da me...il tuo blog è pieno di cose buone...e poi scopro che sei rumena!!! Mia mamma è di Timisoara :) Bacioni!!!

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  28. Ciao Lilly, grazie per esserti iscritta ai mie sostenitori, ricambio con molto piacere! L'idea di questo dessert mi piace un sacco, è davvero originale, la terrò a mente!
    Un bacione, GG

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  29. ma questa va bene sempre!!! troooppo buona!!!

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  30. Ce canutze!! Si linguritza!
    Si ce-i in canutze! Multe semne de exaclamare! :)

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  31. Questa chocolata brùlée guarda delizioso!

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