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giovedì 29 marzo 2012

Caramel Cheese-Cake


Sotto la ricetta in italiano.

Pentru iubitorii de caramel si cheese-cake este perfect.Pentru cei care inca n-au facut inca cheese-cake: nu stiti ce pierdeti.

In ultimul moment am realizat ca pot sa particip la provocarea "Dulce Romanie", ca reteta mea prevede frisca.
Sunt cateva luni bune ca nu participam si-mi parea rau.

Pentru baza:

125 gr biscuiti cacao
60 gr unt topit

Amestecam biscuitii sfaramitati cu untul topit.Mestecam bine si tapetam baza unei forme de tort(24 cm ) cu compozitia de biscuiti.Punem tava la racit in frigider.

500 gr branza cremoasa
75 gr zahar
3 oua
80 ml frisca lichida
1 lingura faina

Pentru sos de caramel:

30 gr unt
50 gr zahar brun
2 linguri lapte condensat
1 lingura sirop de artar(sau miere)
2 linguri apa

Pentru sosul de caramel se pun toate ingredientele intr-o oala si se pun la topit la foc mic.Se amesteca mereu pana obtinem un sos gros.

Amestecam branza cu zaharul, adaugam cate un ou pe rand.Dupa ce am adaugat toate ouale, adaugam frisca, faina si sosul de caramel.Amestecam bine si turnam peste baza de biscuiti. Coacem la 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Lasam la racit, chiar si peste noapte si servim.
Eu pentru un efect "crunchy" am presarat deasupra honeycomb.

Pentru honeycomb(fagure de miere):

180 gr zahar
1 lingura apa
2 linguri miere
1 lingurita de bicarbonat

Ungeti o tava cu unt sau ulei.Puneti la topit zaharul, apa si mierea.Amestecati sa nu sa arda.Cand zaharul s-a topit complet si a capatat culoarea ambrata, luati de pe foc, adaugati bicarbonatul.Amestecati rapid( dar rapid) si turnati amestecul in tava.Pentru efectul de fagure lucrati rapid ca aveti doar cateva secunde, altfel riscati sa ramaneti fara gaurele.

Lasati la racit, taiati si serviti.Le-am vazut de vanzare trase-n ciocolata.Se pastreaza la rece o gramada de timp.



Eu folosesc fagurele si ca decor.Il sparg si folosesc cristalele obtinute la diferite dulciuri: orez cu lapte, fursecuri, budinci sau inghetata!Se pastreaza bucati intr-un borcan la loc racoros, ferit de lumina si caldura.







Cui nu-i place cheese cake-ul sa ridice mana!

                                                    Caramel Cheese Cake

125 gr di bicotti cacao
60 gr burro 

Mettete  il burro a sciogliere in un pentolino, nel frattempo mettete i biscotti sminuzzati in una ciotola e aggiungete il burro fuso.Amalgamate per bene.
Imburrate una tortiera(24 cm diametro) o usate carta forno.
Versate il composto di biscotti sul fondo, livellando bene il composto.Mettete la tortiera nel frigo.


 500 gr di formaggio cremoso
75 gr zucchero
3 uova
80 ml panna 
1 cucchiaio di farina

 Per il caramello:


30 gr burro
50 gr zucchero di canna
2 cucchiai di latte concentrato
1 cucchiaio sciroppo di acero(o miele)
2 cucchiai acqua


Mescolate tutti gli ingredienti per il caramello in un pentolino.Mettete il pentolino sul fuoco e mescolate sempre finchè otterete un "caramel sauce" abbastanza denso.
In una ciotola mescolate il formaggio con il zucchero.Aggiungete un uovo alla volta, la panna, la farina e la salsa al caramello.
Versiamo il composto sopra la nostra base fatta con i biscotti e inforniamo a 180 gradi per 40-50 minuti.lasciatte raffreddare(minimo 4 ore nel frigo) e servite.


Io per un tocco "crunchy" ho cosparso un po di "honeycomb" sopra.


Honeycomb:


Anche se la prima volta la ricetta lo avevo vista da lei, ho usato un'altra ricetta.Senza il termometro.


180 gr di zucchero
2 cucchiai miele
1 cucchiaio acqua
1 cucchiaino scarso di bicarbonato


Imburrate una teglia e mettelela a portata di mano.Preparate tutti gli ingredienti.Dovete essere molto veloci, e quando dico molto...velocissimi.


Mettete zucchero, acqua e miele a sciogliere in un pentolino a fuoco dolcissimo.Quando lo zucchero si e sciolto e diventato color caramello togliette dal fuoco e aggiungete il bicarbonato.Mescolate brevemente, velocemente e versate nella teglia imburrata.


Ricordatevi di mescolare molto veloce, se no rischiate di rimanere senza le "bollicine".Lasciate raffreddare, tagliate e usate a piacere.


Io le "bricciole" di honeycomb le uso sui gelati, creme, budini.Si conservano benissimo in un luogo fresco, al buio per settimane.


Perche adoro i cheese cake partecipo al contest di Kelly.Andate a vedere quante belle ricette di cheese cake.




 Mando la ricetta anche a Mira .
Se vi piace pertecipate anche voi a questo "Stuffato settimanale", fatte tante amicizie e trovate anche belle ricette.



Food Photography Challenge

44 commenti:

  1. yami.cheesecake-ul imi place, caramalul imi place, trecem la catastif.
    bubu,bun.

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    1. Ioana, cred ca o sa urmeze o lista lunga de cheese cake-uri ca prea-mi plac si mie!

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  2. iui ce bine arata! ai dreptate cei care nu au facut cheesecake nu stiu ce pierd....

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    1. Just me, ma bucur ca imi dai dreptate!

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  3. Nu cred ca va ridica nimeni mana. Ideea cu fagurele imi place. Pup!

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    1. Sara si Miki, eu una n-am intalnit pe nimeni sa nu-i placa.Si poate daca nu ia placut sunt convinsa ca nu era bine facut!
      Fagurele e piesa de rezistenta.:-))

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  4. mmmmm! Che bellissima cheese cake!

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  5. Succes la concurs! Arata minunat, cand o sa-l fac o sa ridic mana ca sa ma interogezi :)!

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    1. Multumesc Any, inca nu postasem reteta cand am dat peste toata lista de retete participante.Una mai buna decat alta.M-am hotarat sa particip si eu cu al meu.

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  6. fantastico il top un dolce che si mangia sempre molto volentieri il caramello è unde sapori più buoni che piace a tutti

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  7. Grazie Gunther, visto che e arrivato il caldo, il cheese cake va che e una meraviglia.

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  8. Bafta la concurs, Lilly!! Tin pumnii stransi...reteta e minunata! Ador caramelul!
    Profit de ocazie ca sa iti multumesc pentru reteta de fagure pe care am facut-o de nenumarate ori.. Saru-mana!! :)

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    1. Ah multumesc Olguta, ma bucur ca ai facut fagurele.Cat despre concurs: sa castige cel mai bun.

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  9. Eu mi-am legat mainile la spate si mananc doar cu gura .:)

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    1. Lia, exact asa se mananca cheese-cake-ul!

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  10. Tare-mi place,vreau si eu o bucatica.Pupici!

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  11. Che dire sei bravissima!
    fericitari

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    1. Dan, Ionela, nu mai am, dar mai fac.

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  13. Arata senzational de bine:)!!!!!Pupici

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  14. Risposte
    1. RamonaA, e si foarte bun.Na' ca ma laud singura!

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  15. Lilly, dintele meu dulce striga sarmanul: "cArAmEl ChEeSeCaKe"

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    1. Mihaela, atunci da-i sarmanului ce-ti cere!

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  16. Lilly carissima, che piacere risentirti! Stai bene? Io indaffaratissima, ma riesco lo stesso apubblicare qua e là. Ti abbraccio e ti auguro una buonissima Pasqua. Bacioni

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    1. Carla, io sto bene.Ti ringrazio.Anche io tempo-zero.Sono arrivata a pubblicare una doua ricette al mese.Ma non mollo!Ti auguro anche a te una Pasqua serena e piena di luce.

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  17. Arata delicios! Nu am inteles daca sosul de caramel se incorporeaza in crema de branza, oua, smantana etc sau se toarna deasupra compozitiei in tava. Multumesc! Corina

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    1. Corina, sosul de caramel se amesteca in compozitia oua+branza.Dupa care se introduce in cuptor.
      Iti multumesc si eu.Pentru orice alta nelamurire sunt aici gata sa raspund.

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    2. Multumesc pentru lamuriri! O voi face si eu cu siguranta! Corina

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  18. Cheesecake - noua mea pasiune. Delicios!

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  19. Arata de îti vine sa mori încet de placere :D

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    1. Maya, inchide ochii ca nu vreau sa am pe nimeni pe constiinta!:-))

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  20. Buonissima con quel top al caramello!!!!! baci e buona giorata .-D

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    1. Buono, buono Claudia, grazie e buona giornata anche a te!

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  21. Wow,arata delicios,musai trebuie incercata reteta!Multumim de vizita,ma bucur ca v-am descoperit,suntem indragostiti de bucataria italiana!Facem un schimb de link-uri?O noapte minunata,Daiana mesterul torturilor de la Simplu si bun

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