lunedì 16 gennaio 2012
Matambre
Sotto, la ricetta in italiano.
Ignorati va rog, decorul de Craciun.E o rulada de carne de inspiratie argentina pe care o puteti pregati in orice alta ocazie.
Si cum face parte din categoria retetelor multifunctionale, o puteti servi calda, rece, la gustare, ca mezel, la mese festive, la un picnic cu familia.
Numele e o prescurtare de la "Matar Hambre ".Sau cum sa-ti omori foamea.
Seamana cu Bruciuluni lui Any.
Aveti nevoie de o bucata de carne de vita sau vitel, taiata astfel incat sa obtineti un dreptunghi aproximativ.Eu o gasesc deja gata taiata, special pentru rulade.
Am batut-o usor.Am uns-o cu carne de pui macinata, am asezat ouale fierte tari si bastonase de morcov usor oparite.
Am rulat strans si am sigilat capetele bine cu scobitori.Am legat fedeles.
Eu l-am pus la fiert intr-o oala cu apa, morcovi, tije de telina si o ceapa mica.
Dupa ce a fiert l-am scos din supa, i-am asezat o greutate deasupra si l-am lasat la racit.
Il feliati rece si-l asezati pe platou.
Sau il puteti servi in aspic.
Pentru aspic am folosit agar agar si supa obtinuta.
Sau il puteti servi intr-un sandwich.Eu am facut o maioneza aromatizata cu rosii uscate.Rosiile uscate din ulei, le-am blenduit si pireul obtinut l-am amestecat cu maioneza.
Ce sa va mai zic, dati frau liber imaginatiei.Si la umplutura si la servire.
Il puteti pregati si la cuptor cu legume si vin, si-l serviti cald.Sau daca nu va impacati cu carnea de vita, alegeti un curcan, un pui, un miel!
Matambre argentino
Matambre e una rolata di carne farcita con verdure e uovo sodo.La traduzione libera di "ammazzafame".
Si puo servire calda, fredda, in "aspic", per un pranzo "importante" ma anche a un picnic con la famiglia.
Io ho scelto di bollire la rolata, ma si puo fare anche arrosto al forno.
Ho usato un pezzo di carne per la rolata o una tasca.
Ammorbidire leggermente la carne, mettete un velo di carne di pollo tritata, dei bastoncini di carota leggermente scottati e due uova sode.
Chiudete con due stuzzicadenti e legate bene.
Ho messo la rolata a bollire con una carota, sedano e cipolla.Lasciate raffreddare con un peso sopra (la pietra ollare).
E che dite di un bell panino con cetrioli freschi e la maionese ai pomodori secchi?
Per la maionese con pomodori secchi ho semplicemente mescolato i pomodori secchi ridotti in puré con la maionese.
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Foarte frumos arata.Sigur este delicioasa.Te pup!
RispondiEliminaTare apetisanta rulada! Mi-as omori si ei foamea cu asa ceva!
RispondiEliminaSembra squisitissimo. Poi nel panino sarà divino! Grazie per questa ricetta.
RispondiEliminaMultumesc Dia, e buna si nu-i pretentioasa!
RispondiEliminaFancy, asa-i!Numai buna de omorat foamea.
RispondiEliminaFlò, anche nel panino, anche nel piatto.Buona anche perche si fa il giorno prima.
RispondiEliminaArata foarte bine, o rulada excelenta! Pupicei!
RispondiEliminaFoarte frumoasa si de efect! Pup
RispondiEliminaFoarte fain a iesit:)
RispondiEliminawow, cat de apetisant arata!!! o idee foarte buna si, asa cum ziceai, si pentru zilele obisnuite, nu numai pentru cele de sarbatoare :)
RispondiEliminaOttimo quel rollè... ma in questo momento avrei davvero voglia di quel panino!!! buona giornata :-)
RispondiEliminaSaporitissima e poi addirittura "nel panino"....famona ;-)
RispondiEliminaBuona giornata
Leti, allora scegliete tutti il panino^!A dire la verita era squisito!Grazie!
EliminaMultumesc Adela, ma bucur ca-ti place!
RispondiEliminaCorina, e de efect si simpla in acelasi timp.Multumesc!
Multumesc Ramona!
Zazu, de'aia imi place mie sa o fac, ca pot sa o folosesc cum vreau eu.Pacat ca nu se presteaza si la un desert!;-)
Grazie Claudia, anche tu scegli il panino?!
RispondiEliminaMeraviglioso.. coreografico e di sicuro un piatto diverso bravissima
RispondiEliminaGrazie Antonella!
EliminaArata foarte frumos, Lilly, si cred ca un sos de hrean cu smantana si maioneza langa ar face toti banii. Daca o sa gasesc o bucata frumoasa de vitel cred ca ma incumet si eu pentru baietii mei, e oricum mai sanatos decat mezelul din comert. Te imbratisez cu mult drag!
RispondiEliminaIn alta ordine de idei, vreau sa iti multumesc tare mult pentru cuvintele calde de pe forum (de la reteta de cozonac). M-au atins intr-un mod cu totul special, si inseamna ceva pentru mine. Eu din pacate nu stiu daca o sa mai intru pe forum, cel putin inca o perioada, am avut un an foarte greu si deja blogul imi mananca destul de mult timp, nu stiu daca mai am timp si de forum. Inca o data, iti multumesc si imi doresc sa ne vedem fata in fata macar o data si sa stam de povesti!
No ca la hrean nu m-am gandit.Multumesc de idee.
EliminaN-are importanta, forum, blog important e ca stai bine.Eu stiu unde sa te gasesc!:-)
Complimenti per la bella ricetta.
RispondiEliminaBuona giornata a te.
Lilisoare, feliuta aia cu aspic e de poveste!
RispondiEliminaSaru'mana Ralucuta!Poveste inchegata!
EliminaGrazie Mariabianca!
RispondiEliminaLilly, te astept cu drag pe blogul meu sa ridici un premiu! Te pup
RispondiEliminaMultumesc Corina!
Eliminaciao Lilly, non conoscevo questa preparazione dal nome azzeccatissimo! Mi sembra molto bella e scenografica. Un abbraccio
RispondiEliminaCiao Fausta, non la conoscevo neanche io prima di Natale, ma mi e sembrato un piatto interesantissimo.Potete usare anche le verdure che preferite o anche un altro tipo di carne.
EliminaCred ca a fost un deliciu !!!Tare bine arata in aspic!!!
RispondiEliminaElegante nel piatto ma anche pratico e gustoso nel panino!
RispondiEliminauna bella idea anche per la cena pèerchè si può preparare in anticipo
RispondiEliminaSuntem in asentiment cu rulada in aceasta perioada.Arata foarte bine.
RispondiEliminaFinalmente una bella ricetta chiara del Matambre. Grazie Lilly e grazie per essere passata dal mio blog.
RispondiEliminaBuona domenica
Mandi
sembra buonissssimo!!! voglio provarlo!!
RispondiEliminaNon conoscevo questa ricetta, la trovo assolutamente fantastica, voglio proprio provarla. Bacioni
RispondiEliminae' una ricetta interessante,mi attira molto nella versione sandwich!!!!buonooooooooooooooooooooooo!!
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