Cerca nel blog

venerdì 23 settembre 2011

Pere aperitiv-Pere al forno con Toma di Lanzo e pancetta

Sotto in italiano.

Trei ingrediente: pere, branza(cascaval) si bacon.
Rezultat: uimitor, irezistibil.
Eu am folosit Toma di Lanzo .Recomand o branza, cascaval nu foarte dulce, veti obtine un contrast placut cu para.


Si pentru ca vorbim de pere, ingredientul ales de Betty pentru luna aceasta, ma alatur si eu initiativei Dulce Romanie.

Revin la reteta:
Perele curatate le-am pus la fiert in apa, vin alb sec si doua fruze de dafin.Eu am folosit pere "de iarna", mai tari.
Le-am fiert "al dente", le-am lasat sa se raceasca, le-am taiat capacelul si le-am scos cotorul.Fara sa le gauresc la baza.

Am ras cascavalul pe razatoarea mare si am umplut perele.Fiecare para am invelit-o in doua felii de bacon.




Am pus perele intr-o tava stropita cu ulei si le-am copt la 200 de grade pana cand pancetta a devenit crocanta.




                                      Pere al forno con Toma di Lanzo e pancetta

Io ho usato le pere madernassa che e una pera da cuocere.

Sbucciate le pere senza tagliare il picciolo.Metettele a cuocere in una pentola con acqua e vino bianco (io, Arneis forever!) e due foglioline di alloro.

Scolatele e lasciatele raffreddare.Tagliate le pere orizzontalmente e estraete il torsolo.Farcite le pere con il toma grattugiato.

Avolgete le pere con due fette di pancetta.Cuocete a 200 gradi finché la pancetta diventa crocante.

domenica 18 settembre 2011

Tort Hello Kitty-Torta Hello Kitty


Sotto, in italiano.

Nu e primul meu tort decorat, dar e prima oara cand imi fac curaj sa postez un astfel de tort.
In general lucrez cu MMF si in cazul de fata, pentru decor, m-am inspirat de aici .Un blog plin de torturi minunate.
Este tortul pregatit de mine si de sora mea pentru ziua fetitei mele Manu.



Blatul este cel folosit aici ,  crema ganache ciocolata cu lapte.



Torta Hello Kitty

Non e la mia prima torta decorata con MMF, ma e la mia prima torta che ho coraggio di metterla in mostra.E la torta che io e mia sorella abiamo fatto per il compleanno di mia figlia.



Per il decoro, mi sono ispirata dalla bravissima Sarù .



La base e il pan di spagna strano e crema ganache cioccolato al latte.



mercoledì 14 settembre 2011

Un pandispan ciudat-Un pan di spagna strano

Sotto, la ricetta in italiano.

Reteta apartine lui Geomy de pe forumul Culinar.

Eu am dublat cantitatiile pentru ca am folosit o tava mai mare(25x30).Pentru o forma de tort de 24 de cm injumatatiti cantitatiile.

270 gr zahar+10 linguri de apa la topit pe foc mic.Rezulta un sirop gros, transparent.

8 oua
6 linguri de ulei
230 gr de faina
2 lingurite praf de copt

Mixam albusurile spuma.Cand sunt deja albe si bine batute, adaugam siropul fierbinte in fir subtire.Continuam sa mixam albusurile.Isi vor triplica volumul.

Adaugam galbenusurile si uleiul.Si in final faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia in tava si deasupra asezam prunele cu taietura in sus.Eu le-am presarat cu scortisoara, ca Geomy.



Pandispanul asta "ciudat" l-am folosit cu succes si ca blat de tort.



                                         Un pan di spagna "strano"

Per una teglia grande 25x30, ma per una tortiera 24 cm diametro dimezzare le dosi.

270 gr di zucchero 
10 cucchiai di acqua

 Mettete in un pentolino zucchero e acqua e fatte sciogliere tutto,  mescolando ogni tanto.Quando lo zucchero si e completamente sciolto, ottenete uno sciroppo trasparente.

8 uova
6 cucchiai di olio di semi
230 gr di farina
2 cucchiaini di lievito per dolci

Montate con una frusta i bianchi.Aggiungete a filo lo sciroppo di zucchero bollente e continuate a montare.Unite a questo punto i tuorli e l'olio.Mescolate con cura e aggiungete la farina e il lievito.

Io, sopra ho messo pezzi di prugna, ma potete mettere qualsiasi tipo di frutta o usare il pandispagna anche come base per una torta.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...