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domenica 31 luglio 2011

Labaneh


Sotto, in italiano.

Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca.


Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape.

Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des.

Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente.

Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana.

Labaneh

O labne, e un formaggio tipico del Medio Oriente realizato con yogurt di pecora, capra o mucca.

Si ottiene semplicemente con lo yogurt  (tipo quello greco) e un po di sale, messo a sgocciolare in un telo da cucina o garza  per 48 ore nel frigo.

Si puo arromatizare con menta, prezzemolo o quello che desiderate.

Si puo consevare nel frigo, formando piccole sfere e coprirle con tanto olio di oliva.


martedì 26 luglio 2011

Mini-eclere cu zmeura-Mini-éclair ai lamponi


Sotto, in italiano.

Prima reteta de vacanta.Sper si nu ultima.

Zmeura este unul dintre ingredientele alese  pentru provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de blogul Retete fel de fel.


Avand zmeura din belsug, am ales o reteta care astepta de mult sa-i vina randul.Reteta am gasit-o intr-o revista franceza de bucatarit.

Pentru aluatul choux:

120 ml apa
60 gr unt
100 gr faina
3 oua
30 gr zahar pudra

Pentru crema:

300 gr zmeura
25 gr amidon
2 oua
70 gr zahar pudra
suc lamaie

Pentru glazura:

zahar pudra
suc de zmeura obtinut prin zdrobire si stoarcere :rolleyes:

Am pus apa la fiert impreuna cu untul.
Cand s-a topit untul am adaugat toata faina si am amestecat bine.
Aluatul obtinut trebuie sa se desprinda de peretii oalei.
Cand s-a racit, adaugam ouale pe rand amestecand bine.
Adaugam zaharul si amestecam iar.Compozitia obtinuta o turnam in posh si formam mini eclere.Le coacem 20 de minute la 180 de grade.

Pentru crema, mixam zmeura cu doua linguri de suc de lamaie, adaugam ouale, amidonul si zaharul pudra.


Punem crema pe foc mic si amestecam pana obtinem o crema mai vartoasa.Lasam la racit si umplem cojile de eclere.

Le ornam cu glazura obtinuta din zahar si suc de zmeura.Sucul l-am obtinut presarand o mana de zmeura cu zahar.Cand s-a topit zaharul, le-am stors si scurs bine printr-o strecuratoare.

Si pentru ca mi-a ramas suc de zmeura, l-am amestecat cu gheata si rom alb.Nice and fresh!



Mini-éclair ai lamponi

La prima ricetta delle vacanze, spero non l'ultima.
Avendo tanti lamponi a disposizione ho scelto questa ricetta che aspettava da tanto tempo il suo turno.

Per la pasta choux:

120 ml acqua
60 gr burro
3 uova
100 gr farina
30 gr zucchero a velo

Per la crema ai lamponi:

300 gr lamponi
2 uova
70 gr zucchero a velo
25 gr frumina
Succo di limone

Per la glassa ho semplicemente mescolato del zucchero a velo con succo fresco di lamponi.

Mettete a bollire l'acqua e il burro.Aggiungete tutta la farina e mescolate .Continuate a mescolare sul fuoco finchè la pasta non si atacca più.Lasciate raffreddare e aggiungete un uovo per volta, continuando a mescolare.Aggiungete lo zucchero e mescolate.

Con la sac a poshe formate éclair sulla teglia e infornate a 180 gradi.

Per la crema, frullate i lamponi, con il succo di limone, le uova, lo zucchero e il amido.Portate a ebolizione e lasciate raffreddare.Riempite i éclair con la crema ottenuta e decorate con la glassa.

Con il succo di lamponi avanzato, ghiaccio e rum bianco ho preparato  qualcosa di rinfrescante.







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