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venerdì 17 giugno 2011

Galusti dulci cu menta si ragu de cirese-Canederli alla menta con ragu di ciliege


Sotto, in italiano.

Menta si cirese!Va spune ceva perechea asta?

Ati ghicit!Provocarea lunii iunie, gazduita de Antonina.Ma bucur ca reusesc sa particip , nu am reusit in fiecare luna, dar ma straduiesc.Trec repede la reteta.

Galuste, canederli sau knodel:

Aveti nevoie de paine uscata (veche de 3 zile), o taiati cubulete.Eu am avut doua felii mari.Ies 4 galuste mari.
Puneti painea la inmuiat.Aici sunt doua modalitati: cu lapte sau cu apa minerala gazoasa.Eu am facut cu apa minerala, ies mai pufoase.

Doua maini de cirese curatate de samburi presarate cu 2 linguri de zahar brun.


Stoarcem bine painea, adaugam un ou si doua linguri de zahar, 3-4 frunze de menta tocata(optional).Daca compozitia e prea moale adaugam faina, o lingura, doua.

Punem apa la fiert intr-o oala, daca mai aveti menta aruncati in apa 2-3 frunze asa cum am facut eu.Formati canederli, in mijloc punem o cireasa. Codita sa ramana afara.
Le punem pe rand la fiert.Le lasam 4-5 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata.

Ciresele si sucul lasat prin topirea zaharului, le punem intr-o tigaie si le calim 4-5 minute la foc mic.Daca preferati le lasati intregi, daca nu, le faceti pireu cu mixerul vertical.

Serviti ragu-ul cald cu canederli.



                                               Canederli alla menta con ragu di ciliege

Due fette grosse di pane raffermo, tagliatto in pezzi.
Due manciate di ciliege denocciolate cosparse con due cucchiai di zucchero di canna.

Mettete il pane in un contenitore, versatevi sopra del acqua gassata.Se preferite potete usare il latte, ma con l'acqua gassata i canederli diventano più morbidi.Lasciate 30 minuti.Schiacchiate con le mani il pane per togliere l'eccesso di liquido, aggiungete un uovo e pocca farina se necessario.Aggiungete 2 cucchiai di zucchero e 3-4 foglioline di menta tritate.


Metette sul fuocco le ciliege e lasciate 4-5 minuti.Riducete in purea usando un frullatore o un mixer verticale.


Formate i canederli mettendo al centro una ciliegia, lasciando il picciolo fuori.


Cuocere i canederli in acqua bollente per 4-5 minuti dopo  che vengono a galla.Io ho butatto  nel acqua 3-4 foglioline di menta.Serviteli caldi con il ragu.




giovedì 16 giugno 2011

Fotografii mai frumoase-Migliora le tue foto di food

Sotto, in italiano.

Initiativa apartine lui   Agnese .E o specie de concurs.Ea va alege 3 fotografii dintre cele care participa la aceasta initiativa si o va prelucra, imbunatati.Eu mai am multe de invatat in materie de fotografie.Vreau fotografii mai frumoase si orice sfat e binevenit.



                                           Migliora le tue foto di food

E una bella iniziativa, i dettagli li trovate da Agnese ,Trovate da lei anche tanti consigli, potete mettere domande su come migliorare le vostre foto.Io mando la foto del Pesto di cavollo rosso .Se la vostra foto verrà scelta, Agnese vi aiutera a transformarla in una foto migliore.Che dite?Vi piace?
Correte a partecipare, ce tempo fino al 19 di giugno. 

mercoledì 15 giugno 2011

Tort cu ciocolata gresit-La torta sbagliata di Bill Granger



 Sotto, la ricetta in italiano.


Bill Granger este un bucatar australian destul de faimos.Rasfoind una din cartile lui, am dat peste o minune de reteta.Din neatentie am uitat sa pun cei 60 de ml de lapte.Nu stiu cum era originalul, dar tortul meu gresit era minunat.El a facut tortul cu gem de zmeura, eu l-am facut initial cu gem de caise si refacut dupa 2 zile, cu gem de fructe de padure.

Pentru "glazura":

100 gr de ciocolata dark.Eu l-am facut si cu lapte.
125 gr de gem de caise(zmeura)
125 gr frisca lichida

Le puneti pe toate la topit la foc mic.
Cand s-au amalgamat bine toate ingredientele, turnam "glazura" intr-o forma de tort (24 cm), tapetata cu hartie.
Lasam la racit si ne ocupam de tort.

40 gr cacao
80 gr gem de caise
115 gr unt moale
125 ml apa(sau lapte).
70 gr zahar
2 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de bicarbonat

Bill a adaugat si zmeura prospata.Eu nu.


Mixam bine untul cu zaharul.Adaugam ouale pe rand la crema de unt si mixam bine.
Dizolvam cacao in apa calda si adaugam gemul.La compozitia de gem cu cacao, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Acum amestecam cele doua compozitii.Turnam totul peste "glazura" din tava.

Coacem la 190 de grade timp de 30 de minute.Incercati cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca 15 minute dupa care intoarcem tortul "apsaitdaun" si dezlipim hartia.
Aici, cel cu gem de fructe de padure si lapte in loc de apa.


                          La torta sbagliata di Bill Granger

Bill Granger e un famoso cuoco australiano.Questa e la sua torta al cioccolato, ma sbagliata, perche mi sono dimenticata di mettere i 60 ml di latte.Non so come era la sua, ma la mia era perfetta.


Per la "glassa":

100 gr cioccolato fondente.Io lo fatta anche con cioccolato al latte.Si vede nella prima foto.
125 gr di confettura albicocche, o lamponi,  o frutti di bosco.Come nella seconda foto.
125 gr panna da montare


Fatte sciogliere tutti gli ingredienti in un pentolino a fuocco basso.
Versate in una tortiera 24 cm foderata con la carta forno.
Lasciate raffreddare.

Per la torta:

40 gr cacao
80 gr di confettura, come quella usata per la glassa
115 gr burro ammorbidito
125 ml acqua(o latte)
70 gr zucchero
2 uova
150 gr farina
1 cucchiaino lievito in polvere per dolci(cremor tartaro)
1 pizzico di bicarbonato


Mescolate zucchero e burro fino a ottenere una crema bella gonfia.Aggiungete le uova, uno alla volta.Mescolate bene.


In un pentolino, mescolate cacao e acqua calda.Aggiungete la confettura.Mescolate bene e aggiungete la farina setacciata con lievito e bicarbonato.


Unite alla crema al burro e uova, la crema cacao.Mescolate per bene e versate tutto sopra la nostra "glassa".
Infornate per 30 minuti a 190 gradi.


Lasciate raffreddare per 15 minuti, doppodichè rovesciate la torta su un piatto.Togliette con cura la carta.Se necessario staccate con un coltello la glassa.



Fatta con la confettura di albicocche, al gusto,  assomiglia a una Sacher. 
Molto semplice da fare e cioccolatosissima.

A voi la scelta quindi: 
         da fare con il cioccolato fondente o al latte.
         da fare con la confettura albicocche, o lamponi o frutti di bosco.
         da sostituire i 125 ml acqua con il latte.
         o stare ancora qui a soffrire. 



mercoledì 8 giugno 2011

Pesto de varza rosie-Pesto di cavolo rosso


Sotto, la ricetta in italiano.

Ador culoarea violet.Se vede?


Sunt o multime de retete de pesto.Am vazut pesto de leurda, de leustean, de sparanghel, de broccoli.De ce nu si un pesto de varza rosie.Reteta o am de la sora mea.Nu va dau cantitati, personalizati reteta dupa gusturile vostre.


Varza rosie am pus-o la fiert pentru 10 minute.Intre timp, intr-o tigaie am pus 4-5 catei de usturoi usor zdrobiti si 3-4 linguri de ulei de masline extra.Am lasat pe foc pana usturoiul a eliberat toata aroma.Am adaugat varza fiarta si bine scursa.Am lasat sa se imbine bine gusturile.
Cand s-a racit,  am mixat totul cu o mana de migdale, parmezan si inca cateva linguri de ulei.
Voilà!



                           Il  pesto di cavolo rosso di mia sorella


La ricetta veloce, veloce.
Fatte saltare in una padella le foglie di cavolo rosso precedentemente bollite per una decina di minuti, insieme a 4-5 spicchi d'aglio leggermente schiacciati.


Una volta raffreddate, frullate tutto insieme a una manciata di mandorle, parmigiano e altro olio, se necessario.


Buono, veloce e ...viola!



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