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lunedì 30 maggio 2011

Otet capsunar-Aceto alle fragole


Continua seria problemelor cu Blogger?Si la voi?O fi caldura?Cu speranta ca reusesc sa postez,  reusesc sa accesez blogurile voastre si sa trimit comentarii, scriu rapid reteta otetului capsunar.

Reteta am vazut-o la Dajana pe blogul ei minunat scris in trei limbi!

300 gr de capsuni bine spalate si uscate
500 ml otet de mere, ca e mai delicat.


Am pus capsunile intr-un recipient de sticla cu capac si am turnat otetul deasupra.Am pus recipientul la frigider pentru 3 zile.Am filtrat si gata!


Foarte delicat la gust, ideal pentru salatele de vara, inlocuieste cu succes nelipsitul otet balsamic.

                                               
                                                                Aceto alle fragole

Ancora problemi con Blogger!Anche voi, no? Sarà il caldo?O l'immediata avvicinanza delle vacanze?Che facciamo? Una migrazione in massa su un altro hosting?!

La ricetta del aceto alle fragole lo vista  qui.

300 gr fragole mature ben lavate e asciugatte
500 ml aceto di mele

Metette le fragole tagliate a metà in un contenitore di vetro a chiusura ermetica.Versatevi sopra l'aceto, chiudete bene e lasctate riposare per 3 giorni.Io ho messo il contenitore nel frigo perche faceva veramente caldo in casa.Filtrate e imbotigliate.


Semplice, no?
 

mercoledì 25 maggio 2011

Ridichii confit-Ravanelli confit


Daca va plac ridichiile incercati si varianta ridichii confit.O sa le adorati.Eu am luat trei legaturi de ridichii fiind convinsa ca o sa-mi ajunga.Pentru ca nici nu banuiam cat sunt de bune.Le-am vazut aici si-am trecut repede la treaba.


Le-ati spalat?
Le-ati uscat?
Le-ati taiat in jumatate daca-s mici sau felii daca-s mari?
Bun!
 Un buchetel de ierburi aveti?Rozmarin, busuioc si ce mai aveti?


Le asezati pe o tava stropita cu ulei de masline extra.Presarati un pic de sare, un pic de zahar brun si ierburile tocate.


Introduceti tava in cuptor la 160 de grade timp de o ora si jumatate.


Acum am inteles de ce trei legaturi nu mi-au ajuns.
Le lasati sa se raceasca si le puteti pastra la frigider 3-4 zile acoperite de ulei de masline extra.

In colaborare cu mama care imi croseteaza servetele!Frumoase nu?Si-i multumesc Danei pentru model!

Ravanelli confit

Una ricetta semplice per chi adora i ravanelli.La ricetta lo vista qui ed e stato "love at first sight"!

Ravanelli lavati e asciugatti, tagliati a metta se piccolli.Se grandi, tagliateli a fettine.

Metetteli su una teglia unta di olio (o usate carta forno) cospargete di sale, zucchero di canna ed erbe aromatiche fresche.Ancora un po di olio sopra e al forno, 160 gradi per un oretta e mezza.

Buonissimi! Uno tira l'altro, peggio delle ciliege!
Si possono conservare sotto olio per 3-4 giorni , nel frigo.
Colgo l'occasione per annunciare una nuova collaborazione: con mia mamma!E lei che mi fa le tovagliette americane!Grazie Mamma!

domenica 15 maggio 2011

Flan de zahar ars-Flan al caramello

 Sotto in italiano.
Dupa reteta cu flan de legume si un flan dulce.Imi plac deserturile moi, cremoase.Ador si caramelul.
Eu reteta de flan am gasit-o in retetarul de la Nestlè, luat din Franta cu cutia de 800 de ml de lapte concentrat.Mai sunt o gramada, care mai de care mai ispititoare.

200 gr de zahar pentru zaharul ars

375 ml lapte condensat
380 ml apa
5 oua(eu am pus 6 ca erau mititele)
vanilie

Unt pentru uns formele.

Am pus la caramelizat zaharul stropit cu 6 linguri apa.
Paralel, punem pe foc laptele concentrat si apa.
Turnam caramelul peste lapte si amestecam bine.
Obtinem un lichid caramelos, foarte tentant prin parfum si textura, dar am rezistat eroic.
Il lasam un pic la racit, dupa care adaugam ouale usor batute.
Amestecam bine si turnam compozitia in forme (merge si o unica forma) unse cu unt.
Le-am acoperit cu folie de aluminiu, le-am asezat intr-o tava, in tava am turnat apa.


Puteti folosi mai multe variante de copt:

Pe foc: puse intr-o oala cu apa, si puneti capac.La foc mic o ora.

La cuptor, ca mine: 40 de minute la 200 de grade.

In oala cu presiune: 10-15 minute.Tot cu apa, normal.

Le puteti scoate imediat din forme si le seviti cand s-au racit.Sau le seviti direct din forme.






Pentru decorul de caramel am suspendat doua betigase de sushi, in paralel la 10 cm distanta si am turnat in fir subtire deasupra lor.Ce a ramas pe betisoare am recuperat pentru decor, restul in doua ore s-a curatat de pe faianta din bucatarie!





E o treba murdara, dar cineva trebuie sa o faca!
 
                                       Flan al caramello

200 gr zucchero per il caramello

375 gr di latte concentrato
380 ml acqua
5 uova
vanilina

In un tegame dal fondo spesso, mettete a scaldare a fuoco basso lo zucchero e 6 cucchiai di acqua.Nel frattempo mettete sul fuoco l'acqua  dove avete precedentemente sciolto il latte concentrato.Una volta ottenuto il caramello, versatelo sopra il misculio di latte e acqua.Mescolate per bene.Quando il caramello si e sciolto completamente togliete dal fuoco e lasciate che si raffredda un pò.

Versate tutto in stampi piccoli unti precedentemente con burro o se volete anche in un unico stampo.
Coprite i stampi con alluminio, metteteli in una teglia, riempitela per 2/3 di acqua e cuocete per 40 minuti a 200 gradi.


Potete cuocere i flan anche sul fuoco in una pentola grande con coperchio, sempre a bagno maria, per circa un oretta.
O anche nella pentola a pressione, per 10-15 minuti, sempre a bagno maria e sempre coperti con alluminio.




La ricetta presa dal ricettario Nestlè  con il latte concentrato.
Per la decorazione, ho sospendato due bastoncini di legno, in parallelo a distanza di 10 cm, ho versato a filo un pò di caramello facendo avanti e indietro sopra i bastoncini.Quello che e rimasto attacato ai bastoncini, ho usato per decorare i flan, il resto ...ci son volute due orette per pulire l'intera cucina.
E un lavoro sporco, ma qualcuno lo deve fare!

Buona settimana a tutti e speriamo niente più black out!







lunedì 9 maggio 2011

Mini flan de dovlecei si morcovi-Mini flan di verdure


 Sunt la moda.Paharele mari, mici.La aperitive, la dulciuri.Calde sau reci.Eu le ador.Sunt elegante, dar practice.
Reteta este din carticica cu "Paharele elegante", cumparata impreuna cu o revista de bucatarie.
Puteti sa faceti si cu spanac, fasole pastai, mazare, sparanghel si ce mai doriti.

Pentru 4 portii:

2 morcovi mici
2 dovlecei mici
4-5 frunze de menta pentru dovlecei
1 lingurita chimen pentru morcovi

Un iaurt gras natur 125 ml.In reteta originala au folosit smantana pentru gatit.
2 oua
30 ml lapte
sare, piper

Am fiert dovleceii taiati rondele.I-am distribuit in paharele impreuna cu frunzele de menta.


Am fiert si morcovii si i-am lasat la racit.


Am batut bine iaurtul cu ouale, sarea si piperul.Am adaugat laptele. Am turnat compozitia de iaurt deasupra dovleceilor.
Ce a ramas din compozitie am pus in blender impreuna cu morcovii fierti si am transformat totul  in crema.





Am turnat in paharele.Am presarat chimanul deasupra.Paharelele le-am pus intr-o tava, in tava am turnat apa calda si am bagat la cuptor.160 de grade pentru 20 de minute.




                                                  Mini flan di verdure


Le carote e le zucchine presentate in sorprendenti monoporzioni.Potete usare anche spinaci, fagiolini, asparagi o piselli.La ricetta presa dal libro Delizie al bicchiere.


Per due zucchine piccole e per due carote piccole ho usato:


125 gr di yogurt bianco intero(  o panna fresca come nella ricetta originale).
2 uova
30 ml latte
sale, pepe


1 cucchiaino di semi di cumino per le carote
4-5 foglioline di menta per le zucchine

Cuocete la carota e la zucchina tagliate a rondelle.Lasciate raffreddare.Riempite un terzo dei bicchieri con le zucchine e menta.

Mettete le uova in una terrina, aggiungete la panna, il latte, il sale il pepe.Mescolate bene.Distribuite un pò di questo composto nei bicchieri di zucchine.Il resto, frullatelo con la rondelle di carota e riempite i bicchieri rimasti.
Distribuite i semi di cumino sui bicchieri di carote.

Disponete tutti i bicchieri in una teglia da forno e riempitelo per due terzi con acqua calda.Infornate e cuocete a 160 gradi per 20 minuti. 

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