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mercoledì 26 gennaio 2011

Prajitura fara oua-Quadrotti al cacao senza uova

Sotto, in italiano!

Poate se intampla sa nu aveti oua si nici zahar in casa.Cu conditia sa aveti lapte concentrat.Poate nu-l gasiti in comert.Va dau eu solutia: il faceti singuri dupa reteta Liei.

Ingrediente uscate:

200 gr faina
2 lingurite rase praf de copt
1 lingurita rasa bicarbonat
4 linguri cacao
Amestecam bine toate ingredientele uscate.




Ingrediente lichide:

o conserva de lapte condensat(375 mg)
150 gr unt topit dar rece
120 ml apa

Adaugam treptat la ingredientele uscate laptele condensat, untul topit dar rece si apa la temperatura camerei.

Amestecam bine ingredientele sa nu ramana cocoloase.Obtinem o compozitie destul de compacta.

Turnam compozitia intr-o forma unsa si tapetata (eu silicon rotund de 24 cm diametru).Coacem la 170 de grade, aproape 1 ora, verificati din cand in cand cu scobitoarea.

Am taiat cuburi cand s-a racit si le-am ornat cu felii de mandarina si caramel de portocale.
Pentru ca ramane  pufoasa si moale, prajitura poate fi folosita cu succes si ca blat de tort.

Sau varianta "upside down" cu caise si o mana de alune.




                                            Quadrotti al cacao senza uova

Ingredienti :

200 gr farina
4 cucchiai di cacao
2 chcchiaini rasi di lievito in polvere per dolci(io uso cremor tartaro)
1 cucchiaino raso di bicarbonato di sodio
Mescoliamo bene tutti gli ingredienti asciutti.

Ingredienti liquidi:
1 latina di latte concentrato (375 mg) 
150 gr burro fuso e poi raffreddato
120 ml acqua

Ho aggiunto gli ingredienti liquidi alla farina e cacao.Ho mescolato per bene.Ho rovesciato il composto in una teglia(la mia era di silicone 24 cm diametro) e ho infornato a 170 gradi per un oretta.Semplice e veloce.

Una volta raffreddata, ho tagliato la torta a quadrotti.Qualche spicchio di mandarino e tanto, e dico tanto,  caramello all'arancia. 


Secondo me,  questo dolce per la suo consisteza morbida, puo essere uttilizato anche come base per una torta.

E anche in versione torta rovesciata al'albiccoche e una manciata di nocciole macinate.

venerdì 21 gennaio 2011

Un secret-Un segreto


Cele mai bune si frumoase preparate le-am obtinut cand am avut un ajutor de nadejde.Fara ajutorul ei, bucataria mea ar fi trista si fara culoare.Preparatele din farfurie, fara gust.Daca aveti un astfel de ajutor, folositil cu incredere.

I risultati migliori in cucina gli ho ottenuti quando ho avuto la mia aiutante di fiducia.Senza di lei, i miei piatti,  la mia cucina sarebbe senza sapore, senza colore e triste.

mercoledì 19 gennaio 2011

Greierii mei-Le mie cicale

Sotto, in italiano.

Greieri de mare, ce-ati crezut?!Squilla mantis face parte din familia crustaceelor si daca va plac crevetii, o sa adorati greierii de mare.Reteta mea e simpla: am spalat sub jet de apa rece bine crustaceele, le-am taiat piciorusele si le-am despicat pe burta de la coada la cap.


I-am uscat bine pe un servet de bucatarie si i-am pus intr-o tigaie cu capac.Asa,  fara nimic.Vor coace singurei in suc propriu.Timp de 10 minute.

I-am stropit asa calzi cu o vinaigrette facuta din ulei de masline extra si sucul a  doua limette.Am adaugat si o mana de patrunjel tocat.Si....greierii sunt gata.

                                             Cicale di mare con lime

Lavate le cicale sotto l'aqcua fredda corrente.Tagliate le zampette e con le forbici, crestare il guscio lungo il dorso.Asciugarte bene con la carta da cucina e metteteli in una padella con coperchio, senza aggiungere olio o altro.Ho lasciato le cicale cucinare nel loro sugo per 10 minuti, doppodichè le ho tolte dalla padella e coperte con una vinaigrette fatta con olio d'oliva e succo a due lime.E anche tanto prezzemolo.


lunedì 10 gennaio 2011

Caramel de portocale-Caramello all'arancia

Sotto, in italiano.
 
Reteta o am de la Maya. Multumesc Maya!


Pentru 700 ml suc proaspat de portocale. Nu trebuie filtrat, Maya spune ca si pulpa ajuta la formarea caramelului.Si eu o cred pe cuvant.
650 gr de zahar
Sucul de la o lamaie.

Am pus sucul la fiert pe foc mic impreuna cu zaharul.Am lasat la fiert aproape o ora si am amestecat din cand in cand.Am luat spuma si abia acum am filtrat totul.Am pus iar la fiert pentru inca o ora si jumatate sau pana cand devine un sirop gros si lipicios.

Am turnat caramelul asa fierbinte in borcane, le-am pus capac si le-am intors.Se pastreaza foarte bine timp indelungat la loc intunecos.

                                             Caramello all'arancia

Per 700 ml di spremuta di arancia fresca.Non ce bisogno di filtrarlo, anche la polpa aiuta la caramellizzazione.
 650 gr zucchero 
Il succo di un limone.Se il limone e bio, potete utilizzare anche la buccia grattugiata.


Mettere a bollire a fuoco basso la spremuta degli agrumi e lo zucchero.Mescolare ogni tanto.Dopo un oretta, togliere la schiuma e solo adesso filtrare.Lasciare a bolire ancora per un ora e mezzo o fino a quando non diventa un sciroppo appiccicoso.


Versare il caramello bollente nei barattoli, mettere i coperchi e girare i baratoli con la testa in giù.E il modo più semplice  e più veloce di sterilizzare .Si conservono per parechio tempo in un luogo buio.




Si puo utilizzare in diversi modi: con un buon yogurt, la ricotta, per diversi dolci.
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