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lunedì 5 dicembre 2011

Ardei cu ton la borcan-Antipasto calabrese con peperoni


Sotto, la ricetta in italiano.

Sa nu ma certati, dar nu-i tarziu pentru ardeii cu ton.Pentru aceasta conserva de inspiratie calabreza, avem nevoie de ardeii aia grasi si carnosi, rosii si galbeni.Sigur ii gasiti inca in magazine.
Eu va dau cantitatiile pentru 2 kilograme de ardei:
2 kg de ardei carnosi rosii si galbeni, spalati, curatati si taiati bucati

100 gr de patrunjel
100 gr de usturoi
100 gr de anshoa in sare( sau ulei)
200 gr de ton din ulei, bine scurs
1 pahar de ulei de masline extra
1 pahar de otet alb
1 lingura zahar
sare

Am calit in ulei patrunjelul si usturoiul.Am adaugat anchoa si tonul.Am amestecat pana s-au "topit".

Am adaugat otetul, zaharul si ardeii.

Am lasat 15 minute dupa ce au inceput sa fiarba si si-au lasat suficient lichid.Nu au nevoie de mai multa coacere, sunt mai buni crocanti.

Am pus in borcane asa fierbinte, am sterilizat in cuptor.


Mie mi-au iesit 8 borcane de 150 de grame si  doua de 250 de grame.



                                Antipasto calabrese con peperoni e tonno

La ricetta e cosi come la mia amica Antonella me la gentilmente prestata. Non e tardi per questa conserva, trovate ancora su le  bancarelle peperoni belli e carnosi.

Queste sono le dosi per 2 kili di peperoni rosi e gialli, lavati, puliti e tagliati a falde

2 etti di tonno sott'olio sgocciolato
1 etto di prezzemolo
1 etto di acciughe.Io ho usato quelle sotto sale.
1 cucchiaio di zucchero
1 etto di aglio
1 bicchiere di olio
1 bicchiere di aceto
sale q.b.

 Sofriggere  l'aglio e il prezzemolo tritati nel olio, poi aggiungere tonno e acciughe.Quando le acciughe si sono "sciolte" aggiungere i peperoni, zucchero e aceto.

Cuocere per 10-15 minuti, non di più.Invasare caldi sterilizzandoli a bagno maria nel forno.

Serviteli con  patate bollite in insalata, con pane abrustolito o se volete  visto che siamo a dicembre, potete anche regalare un vasetto!


Grazie Antonella!



Da fare anche con peperoncini tondi piccanti.
Leggermente sbollentati prima  per un gusto più "mild".


Mando la ricetta alle ragazze di "About Food"



contest LE GOLOSE CONSERVE

25 commenti:

  1. ador combinatia! si mama are o reteta super buna cu ardei, ansoa, ton si parmezan ... dar la cuptor!

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  2. Bun , bun , bun , as papa o portie acum ....fac poezii :)) Esti muza mea :)) Acum , serios ,arata tare bine . Fur portia aia din castronelul ala frumos ( am si eu acasa la Timisoara 3 bucati )

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  3. Andreea, ma bucur ca-ti place.Suna bine si reteta mamei tale.

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  4. Dorina, poti sa-ti faci o portioara dupa gust.Daca nu vrei sa te apuci de sterilzat borcane.Asa de pofta.

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  5. Arata foarte bine, cred ca este tare bun?!!! Pupicei!

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  6. Adela, te asigur: sunt excelenti!

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  7. Meraviglioso barattolo sfizioso e coloratissimo, nonchè tanto saportio. Ho trovato il regalo di Natale da fare ai parenti buongustai ;-)

    Buon pomeriggio

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  8. vai ce bunatate , si eu fac , ne place tare mult !!!

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  9. ce reteta faina! in Austria nu mai gasesc ardei din astia (sau da, gasesc, da's din aia de sera, fara gust). trebuie sa spun neaparat ca si italienii si spaniolii ma impresioneaza prin retetele astea destul de simple, dar foarte savuroase!

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  10. Leti, se hai parenti buongustai allora e il regalo giusto!
    Grazie.

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  11. Cat, e o bunatate la borcan.
    Multumesc!

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  12. Zazuza, eu as umbla din usa in usa pentru retete tradizionale.Sunt deliciosi ardeii astia cu sosul ala "tonat-anchoat".

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  13. Iar mi-ai dat o tema de casa . :)
    Arata meraviglioso !

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  14. Ricetta gustosa e appetitosa, la tengo presente senz'altro.
    Buon fine settimana
    Mandi

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  15. un antipasto bello ricco e saporito degno di una bella tavola imbandita, una bella idea anche per i giorni di festa

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  16. Ciao Lilly, grazie per essere tra i miei cari followers!!!
    Ti seguo anche io molto volentieri!!
    Ti scrivo su questa ricetta colorata, perché adoro i peperoni! Una bella idea che non ho mai provato!!
    ciao
    Daniela

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  17. Li ho fatti oggi e sono venuti veramente deliziosi! Li ha mangiati pure Roby che non ama i peperoni!!
    con il tuo permesso, la pubblicherei volentieri sul mio blog (con le mie fotografie).
    grazie mille!!!

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  18. Ciao Dany(ho visto che cosi firmi le tue bellissime foto), con imenso piacere.Sono contentissima che sono riuscita a convincerti che questo e un buonissimo modo da cucinare e conservare i peperoni.
    Grazie a te!

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  19. trebuie sa fie delicios si arata atat de bine ce gramaj are paharul folosit la ulei si implicit otet ?Merci ,Mari!

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  20. Buna Mari!Paharelul avea aprox 100 ml.Daca il preferi mai putin acru, poti sa pui ceva mai putin otet.Dar sa stii ca se evapora un pic la fierbere.Pentru orice nelamurire sunt aici.

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  21. mediterranea e profumata questa conserva, deve essere proprio deliziosa…. grazie per aver partecipato al contest di About Food! :)

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  22. Fantastica ricetta, solo una cosa.. come si fa la sterilizzazione a bagnomaria in forno?

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    Risposte
    1. Ciao Carmela, rispondo anche qui.Io per la sterilizzazione a bagnomaria nel forno, metto i barattoli in una teglia capiente, aggiungo dell'acqua fino al bordo della teglia e metto la teglia nel forno caldo a 160 gr per 20-30 minuti se barattoli sono piccoli.
      Grazie e mi scuso per la risposta in ritardo.

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