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lunedì 10 ottobre 2011

Somon afumat pe scandura de cedru-Salmone affumicato sulla placca di cedro

Sotto, in italiano.
 
Cand am vazut prima oara placile de cedru pentru uz culinar la Gabi , am zis: as da "aproape" orice sa le am si eu.Se zice: " ai grija ce-ti doresti".Gabi care-i o draguta, mi-a trimis lemnul de cedru indeplinindu-mi astfel dorinta.Multumesc Gabi!



Luati placile de cedru, cativa prieteni, somon si pastravi, carbuni pentru gratar si cel putin o sticla de vin alb si porniti spre munte.Asta in cazul in care nu aveti gradina si gratar in fata casei.



Puneti placile in apa si le lasati acolo pana pregatiti focul.Culegeti floricele, copii vor arunca pietre in apa, fotografiati fluturi si albine.





Asezati somonul pe scandura, scandura pe gratar.


Cand primele rotocolale  de fum, incep sa se va gadile narile deja flamande, va veti invarti nerabdatori in jurul gratarului intreband pentru a mia oara: "E gata?"


Si pentru ca placa nu era carbonizata complet, am rezervat pastravilor acelasi tratament.



                                      Salmone affumicato sull legno di cedro

Da consumare senza moderazione e assolutamente da condividere con gli amici.

Io, le placche di cedro le ho viste per la prima volta da Gabi, che e stata cosi gentile da mandarmele da oltre oceano .Thank you, Gabi!

Il legno si mette a bagno  minimo 2 ore.Tempo di preparare il fuoco, giocare con i bimbi, prendere il caffè al bar del paese.


Mettete il salmone sulla placa e  la placca sulla griglia.Se la placca non e bruciata del tutto,  si puo riutilizzare.Noi abbiamo messo su anche  due trote.

36 commenti:

  1. immagino il profumo di cedro che impregna il salmone.. fantastico e da provare!!
    grazie

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  2. Lilly, ma bucur nespus ca placile de cedru au fost folosite cum se cuvine si sunt convinsa ca v-a placut atat somonul cat si pastravul. Sa va fie de bine! As fi vrut, poate, sa fiu acolo cu voi sa adulmec in timp ce fac poze la albinute :)

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  3. Che spettacolo, sei troppo avanti!
    Ma quanto costa una tavoletta?

    Brava Lilly, mi fai scoprire cose impensabili :-)
    Tlaz

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  4. ma sai affumicare anche il salmone! che brava che sei, io non ho mai provato ma la tentazione di provarci è tanta, seguirò i tuoi consigli

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  5. Giovanni, e un modo talmente semplice e "primitivo" da cucinare il salmone(pesce).Basta trovare le plache di cedro.

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  6. Gabitza, iti multumesc iar cu speranta ca poate candva vom fotografia fluturasi impreuna.

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  7. Fancy cake, asa am spus si eu cand l-am vazut la Gabi!

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  8. Tlaz, non costa tantissimo ...se le trovi.Cercando qualcosa di simile in Italia ho trovato qui

    http://www.shop.bbq4all.it/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=251&category_id=31&option=com_virtuemart&Itemid=102

    Disponibili a fine mese.

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  9. Gunther, basta trovare il legno di cedro.E semplice.Si puo affumicare il pesce, la carne e la verdura.Però da consumare, non come metodo di conservazione.
    Grazie!

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  10. imi place ...mmm...as manca zilnic !cu paine prajita cu seminte ...

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  11. grazie Lilly, un giorno provo dentro al fornetto a legna a fuoco basso, deve venir fuori qualcosa di interessante.

    Grazie!

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  12. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

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  13. Coco, asa si eu.De dimineata pana seara!

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  14. Tlaz, con piacere.Vedrai tuoi vicini nel tuo giardino, accanto al fornetto, attirati dal profumo!

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  15. Doamne, cat de bine sunaaaa !! Si cum arata... Si ce bine suna... Am mai spus? Salivez intr-un mare hal... Bravo! Ce faci tu e pura magie!
    Pupicei! xoxoxo

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  16. Eu nu pot sa spun decat ca miroasea pana la mine a cedru .
    Pozele cu grill-ul,albinuta si floricelele sunt perfecte.Pe mine m-au facut sa ma simt aproape de voi .Chiar eram colo ,langa foc,fumam o tigara cu gust de anis . :)

    Va pup .

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  17. Cat de bun si aromat trebuie sa fi fost!

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  18. Ce delicatesa!!!Somonul e favoritul meu!Pup!

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  19. Piacere di conoscerto Lilly, con questo splendido post!!!!!! Mi hai davvero incoriusita, voglio provare assolutamente questo legno di cedro, chissà che gusto e che profumino, grazie!!! Mi aggingo tra i tuoi lettori. . . Passa a trovarmi, baci!

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  20. cred ca a fost un deliciu.as vrea sa am ocazia sa incerc reteta.o seara minunata!

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  21. Ana Maria, esti o draguta.Somonul ma face si pe mine sa salivez instantaneu.

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  22. Lia, am scris si eu mai sus: ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se indeplineasca.:-)

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  23. Corina, bun rau.Nici pastravii nu au fost mai prejos.

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  24. Licuta, si al meu.L-as manca si la micul dejun!

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  25. Sarah, ma bucur ca-ti place.Sper sa ai ocazia sa gusti minunatia asta de somon(pastrav).Pe ambalaj era si o reteta cu muschiulet de porc.Next time!

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  26. tot ce ai facut tu acolo este minunat !!!! .... , as vrea si eu macar o bucatica , dar pana atunci imi imaginez ca deja savurez ceva ;)...

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  27. vai de mine ce vad eu in fata ochilor !cam cat dureaza o astfel de frigere ?io cedru n-am da' ma gandesc ca cu brad n-ar fi rau de loc.

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  28. Che meraviglia la foto dell'affumicatura del salmone!

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  29. OMG!!!! ma apuca deliru la ora asta!! cedru, curte, aer curat, o bunaciune de pestisor de aur.. ce mi-as putea dori mai mult?? MEGA LIKE!!! pupici

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  30. Catkitchen, ti-as da cu mare placere dar mi-au ramas doar pozele si aroma in nari!

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  31. Pansy, depine.Depinde de cat e puternic "jarul", cat de mare e bucata de somon, probabil si de cata umiditate a absorbit lemnul.Eu n-am incercat cu brad, sunt curioasa.Am auzit de pastravi in coaja de brazi, la fel ca branza de burduf.

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  32. Antonina, intradevar nimic nu mi-as dori decat o bucata de scandura, somon si prietenii aproape.Mega Multumesc!

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  33. Lilly, am auzit mai demult de somon afumat pe scandura, dar nu am fost niciodata tentata sa incerc. Dar pozele tale m-au convins :) Cred ca este delicios, in special in decorul pe care l-ai descris :)

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