Cerca nel blog

Caricamento in corso...

venerdì 21 ottobre 2011

Otet de trandafiri si zahar lavandat-Aceto alle rose e zucchero alla lavanda


Ne aromatizam?

Astazi am unit doua "retete".Otet aromatizat cu trandafiri si zahar aromatizat cu lavanda.

Eu zaharul aromatizat cu lavanda, l-am vazut pentru prima oara la Stefania.
Am pus intr-un borcan zahar tos si ramurele de lavanda uscata.Il puteti folosi la ceai, biscuiti si alte dulciuri.


Pentru otetul de trandafiri, am pus la macerat 5-6 boboci de trandafiri uscati in 250-300 ml de otet de mere.L-am lasat cateva zile dupa care l-am filtrat.


Eu trandafirasii uscati i-am ales dint-un saculet de amestec pentru ceai, cu catina.Cadou de la o prietena.Deci sigur ii gasiti la plafar.


                                Aceto alle rose e zucchero alla lavanda

Ci aromatizziamo?

Oggi due "ricette", due fiori che io amo: rosa e lavanda.



Per l'aceto: mettete 5 -6 boccioli di rosa esicati a macerare in 250-300 ml di aceto di mele.Trascorsi un paio di giorni, filtrate e usate a piacere.

Io, lo zucchero aromatizzato alla lavanda per la prima volta lo visto da Stefania.E si prepara semplicemente mettendo zucchero e lavanda esicata in un barattolo a chiusura ermetica.




Aromi e profumi chiusi nei vaseti o bottiglie, per sconfigere l'aria pesante di una Torina su qualle non cade una goccia di pioggia da più di un mese.




 

21 commenti:

  1. ciao Lilly, che belle idee.. complimenti.. te le rubo :-))

    RispondiElimina
  2. L'aceto alle rose mi intriga tantissimo.... ma anche lo zucchero...li provero'!
    Grazie!
    Un abbraccio
    Paola

    RispondiElimina
  3. Si eu folosesc si pun, dar n-am sticluta asa frumoasa ca a ta!! arata minunat!! Pupici

    RispondiElimina
  4. Grazie Giovanni.Prego, prego..

    RispondiElimina
  5. Paola, sono contenta!Grazie!

    RispondiElimina
  6. Antonina, multumesc!Sticluta e una simpla am infrumusetat-o eu cu un boboc uscat de trandafir!

    RispondiElimina
  7. Lili, e aromat bine otetul? sau are o aroma suava?

    RispondiElimina
  8. Lia, pupam si noi de la mic la mare!:-X

    RispondiElimina
  9. Ralucuta, al meu are o aroma destul de puternica.Probabil erau parfumati rau trandafirii.:-)Daca-l vrei mai discret e suficient sa pui mai putini bobocei si sa adaugi altii pe parcurs.

    RispondiElimina
  10. devo dire che ho apprezzato molto lo zucchero alla lavanda come lo hai realizzato è una bella idea semplice ma geniale

    RispondiElimina
  11. Che splendide idee Lilly, grazie cara!!!!

    RispondiElimina
  12. Entrambe le proposte mi attraggono. E paiono anche semplici da realizzare. Belle le foto :)

    RispondiElimina
  13. Adoro fare zucchero aromatizzato per le mie spose...è sempre un regalo graditissimo

    RispondiElimina
  14. Multumim pentru reteta. O seara superba.

    RispondiElimina
  15. foarte frumos!
    bine te-am gasit :*

    RispondiElimina
  16. Emily, Dia Mar, Dan si Ionela va multumesc!

    RispondiElimina
  17. caterina, Speedy, Leti e Gunther sono contenta che vi piaciono queste idee.Grazie!

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...