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mercoledì 14 settembre 2011

Un pandispan ciudat-Un pan di spagna strano

Sotto, la ricetta in italiano.

Reteta apartine lui Geomy de pe forumul Culinar.

Eu am dublat cantitatiile pentru ca am folosit o tava mai mare(25x30).Pentru o forma de tort de 24 de cm injumatatiti cantitatiile.

270 gr zahar+10 linguri de apa la topit pe foc mic.Rezulta un sirop gros, transparent.

8 oua
6 linguri de ulei
230 gr de faina
2 lingurite praf de copt

Mixam albusurile spuma.Cand sunt deja albe si bine batute, adaugam siropul fierbinte in fir subtire.Continuam sa mixam albusurile.Isi vor triplica volumul.

Adaugam galbenusurile si uleiul.Si in final faina amestecata cu praful de copt.

Turnam compozitia in tava si deasupra asezam prunele cu taietura in sus.Eu le-am presarat cu scortisoara, ca Geomy.



Pandispanul asta "ciudat" l-am folosit cu succes si ca blat de tort.



                                         Un pan di spagna "strano"

Per una teglia grande 25x30, ma per una tortiera 24 cm diametro dimezzare le dosi.

270 gr di zucchero 
10 cucchiai di acqua

 Mettete in un pentolino zucchero e acqua e fatte sciogliere tutto,  mescolando ogni tanto.Quando lo zucchero si e completamente sciolto, ottenete uno sciroppo trasparente.

8 uova
6 cucchiai di olio di semi
230 gr di farina
2 cucchiaini di lievito per dolci

Montate con una frusta i bianchi.Aggiungete a filo lo sciroppo di zucchero bollente e continuate a montare.Unite a questo punto i tuorli e l'olio.Mescolate con cura e aggiungete la farina e il lievito.

Io, sopra ho messo pezzi di prugna, ma potete mettere qualsiasi tipo di frutta o usare il pandispagna anche come base per una torta.


41 commenti:

  1. Ha un aspetto sofficissimo!
    Voglio provarlo :-)

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  2. Suna foarte interesant ,il voi folosi si eu ca blat de tort. Multumim pentru reteta. O zi superba.

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  3. Grazie Giovanni, aprofittiamo della frutta autumnale.

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  4. Stefania, e un pandispagna soffice con solo 3 cucchiai di olio per 4 uova.Leggero e semplice da fare.

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  5. Dan si Ionela, eu l-am folosit la tort, L-am insiropat foarte putin si s-a comportat de minune.Succes!

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  6. Imi place si prajiturica si pisica , inca nu stiu care imi place mai mult .

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  7. Ce pufos e,tre' sa fie tare bun!Pupici!

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  8. Aspetto meraviglioso come sono sicura anche nel gusto :

    Buona giornata

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  9. ffff bine arata pandispanul tau ciudat ;) .... , insa imi place pisicuta de numa !!!

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  10. Lilly è davvero particolare questo pan di spagna lo provo alla prossima, ciao

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  11. Davvero delizioso! Che bello il micio!

    Baci

    Giovanna

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  12. Dorina, pisica a mancat si ea prajitura.Ca altfel nu scapam de ea.

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  13. Flory, foarte pufos.De la siropul ala fierbinte albusurile isi tripleaza volumul.

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  14. Grazie Leti, e anche molto leggero.

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  15. Multumesc Cat, ciudat dar bun!

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  16. Stefania, io ho una lista lughissima da fare solo dal tuo blog.Meravigliose le tue ricette!

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  17. Givanna, delizioso anche il miccio.Grazie!

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  18. Dalla foto sembra sofficissimo, molto interessante questa ricetta di pan di spagna. Il gatto è un amore.
    A presto

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  19. Pufos si delicios!!Imi place ca are o culoare super! Pup!

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  20. Eu cred ca a avut si Milka o contributie de-a iesit asa pufos .:))

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  21. Mie nu mi se pare ciudat deloc. Ba mai mult,e foarte pufos si arata fosrte bine.

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  22. Un pandipan foarte pufos si cred ca tare bun, ,,ciudat,, nu vad sa fie :)

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  23. Ce pufozitate! Arata fantastic!
    Pupici :*

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  24. Laura, una ricetta particolare,con un risultato notevole.

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  25. Licuta, multumesc.Am avut oua "de casa".De aici culoarea.

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  26. Lia, Milka ne-a facut vara(viata) mai frumoasa!

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  27. Cristina, e ciudat doar pentru modul de preparare.Rezultatul e normal.Multumesc!

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  28. Ma è un procedimento molto particolare.. un base per la meringa alla quale aggiungere i rossi, la farina ed il lievito!!! mi piace.. deve essere molto soffice.. baciotti e bellissimo il micione! :-)

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  29. Adela, cum ii spuneam si Cristinei, siropul fierbinte peste albusuri pentru mine a fost o noutata.De aici ciudatenia.Si normal ca rezultatul final conteaza.Multumesc!

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  30. Maya, pufozitatea ramane de acum reteta de capatai pentru blaturi de tort.Amin!:-)

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  31. bellissimo blog,ci uniamo ai tuoi lettori:)

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  32. Strano....ma da provare, brava!

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  33. Mi piace questo nuovo modo .. vorrei provarlo !!!

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  34. Fico e Uva, e la versione che io preferisco di più.Mi piace troppo.

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  35. Grazie Marco e grazie Barbara!

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  36. Cannella, vedrai che risultato.Grazie!

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  37. Angela, e un modo un po insolito ma con risultati notevoli.

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  38. Angela, un metodo isolito ma risulta un pan di spagna soffice, soffice.

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