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martedì 26 luglio 2011

Mini-eclere cu zmeura-Mini-éclair ai lamponi


Sotto, in italiano.

Prima reteta de vacanta.Sper si nu ultima.

Zmeura este unul dintre ingredientele alese  pentru provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de blogul Retete fel de fel.


Avand zmeura din belsug, am ales o reteta care astepta de mult sa-i vina randul.Reteta am gasit-o intr-o revista franceza de bucatarit.

Pentru aluatul choux:

120 ml apa
60 gr unt
100 gr faina
3 oua
30 gr zahar pudra

Pentru crema:

300 gr zmeura
25 gr amidon
2 oua
70 gr zahar pudra
suc lamaie

Pentru glazura:

zahar pudra
suc de zmeura obtinut prin zdrobire si stoarcere :rolleyes:

Am pus apa la fiert impreuna cu untul.
Cand s-a topit untul am adaugat toata faina si am amestecat bine.
Aluatul obtinut trebuie sa se desprinda de peretii oalei.
Cand s-a racit, adaugam ouale pe rand amestecand bine.
Adaugam zaharul si amestecam iar.Compozitia obtinuta o turnam in posh si formam mini eclere.Le coacem 20 de minute la 180 de grade.

Pentru crema, mixam zmeura cu doua linguri de suc de lamaie, adaugam ouale, amidonul si zaharul pudra.


Punem crema pe foc mic si amestecam pana obtinem o crema mai vartoasa.Lasam la racit si umplem cojile de eclere.

Le ornam cu glazura obtinuta din zahar si suc de zmeura.Sucul l-am obtinut presarand o mana de zmeura cu zahar.Cand s-a topit zaharul, le-am stors si scurs bine printr-o strecuratoare.

Si pentru ca mi-a ramas suc de zmeura, l-am amestecat cu gheata si rom alb.Nice and fresh!



Mini-éclair ai lamponi

La prima ricetta delle vacanze, spero non l'ultima.
Avendo tanti lamponi a disposizione ho scelto questa ricetta che aspettava da tanto tempo il suo turno.

Per la pasta choux:

120 ml acqua
60 gr burro
3 uova
100 gr farina
30 gr zucchero a velo

Per la crema ai lamponi:

300 gr lamponi
2 uova
70 gr zucchero a velo
25 gr frumina
Succo di limone

Per la glassa ho semplicemente mescolato del zucchero a velo con succo fresco di lamponi.

Mettete a bollire l'acqua e il burro.Aggiungete tutta la farina e mescolate .Continuate a mescolare sul fuoco finchè la pasta non si atacca più.Lasciate raffreddare e aggiungete un uovo per volta, continuando a mescolare.Aggiungete lo zucchero e mescolate.

Con la sac a poshe formate éclair sulla teglia e infornate a 180 gradi.

Per la crema, frullate i lamponi, con il succo di limone, le uova, lo zucchero e il amido.Portate a ebolizione e lasciate raffreddare.Riempite i éclair con la crema ottenuta e decorate con la glassa.

Con il succo di lamponi avanzato, ghiaccio e rum bianco ho preparato  qualcosa di rinfrescante.







26 commenti:

  1. Imi place foarte mult si crema si glazura.Cred ca sunt delicioase si atat de parfumate!Multumesc foarte mult pentru participare,pupici!

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  2. Oh ce dragute sunt eclerele, superb!

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  3. Mimi, ma bucur ca-ti plac.Stiu ca si tu faci eclere bune si frumoase.

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  4. Flory, sunt delicioase.Crema-i simpla si usoara, relativ fara grasimi.

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  5. Multumesc Mihaela.Sunt very girly, nu?

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  6. Lerocherhotel, grazie.Un bel colore e tanto gusto.

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  7. Semplicemente meravigliosi...io poi adoro i lamponi!!

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  8. cred ca sunt super aromate si delicioase , arata minunat !!! ... a meritat asteptarea ( mereu intru sa vad daca ai mai postat ceva :) )...

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  9. sunt asa de fruumoase...incat le-as manca numai din priviri !
    O zi minunata !

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  10. Dolceamara, anche io adoro i lamponi.Grazie!

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  11. Kat, esti foarte draguta.Ma bucur ca-ti plac.

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  12. Mimmi, ma bucur sa aud asta.Nu-s ele chiar frumoase dar sunt absolut delicioase.

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  13. Una vera bontà, molto elegantemente "femminile".
    Un abbraccio :)

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  14. una ricetta fenomenale, che invidia tutti quei lamponi

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  15. Un deliciu super parfumat!!! Arata grozav!

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  16. Tare dragi imi sunt. Am incercat si eu , dar prezentarea mea lasa de dorit :)) , tu ai avut rabdare sa le faci ca niste bibelouri.

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  17. Mie cum de mi-a scapat minunatia asta?? o splendoare... cat sunt de dragalase!!! Si taare bune, clar!! pupici

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  18. Leti, il colore rosa e piace molto anche a mia figlia.Che ne ha mangiati 3 in un colpo.

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  19. Gunther, siamo stati fortunati quest'anno.Lamponi a volontà!

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  20. Multumesc Licuta, au fost deliciosi!

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  21. Dorina, ma bucur ca i-ai incercat.Initial nu mi-au placut cum aratau, dar cineva m-a convins sa-i postez.

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  22. Antonina, sunt sigura ca daca ma straduiam ieseau si mai frumoase.Iti multumesc oricum!

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  23. If I had everything in the house right now I would make them straight away! Oh yummy!
    Best wishes ♫

    Midnight Couture Girls

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