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domenica 31 luglio 2011

Labaneh


Sotto, in italiano.

Labaneh este un tip de branza foarte raspandita in Orientul Mijlociu, obtinuta din iaurt de oaie, capra sau vaca.


Am amestecat un kilogram de iaurt cu un pic de sare si l-am pus la scurs intr-o sita deasa, unde am asezat in prealabil un prosop de bucatarie.Eu prosopul folosit pentru branza il fierb si-l clatesc in mai multe ape.

Am lasat iaurtul la scurs in frigider 48 de ore.L-am presat si scurs des.

Branzica o puteti servi imediat sau aromatizata cu verdeturi sau alte condimente.

Sau formati bilute si le conservati in ulei de masline la frigider, chiar si o saptamana.

Labaneh

O labne, e un formaggio tipico del Medio Oriente realizato con yogurt di pecora, capra o mucca.

Si ottiene semplicemente con lo yogurt  (tipo quello greco) e un po di sale, messo a sgocciolare in un telo da cucina o garza  per 48 ore nel frigo.

Si puo arromatizare con menta, prezzemolo o quello che desiderate.

Si puo consevare nel frigo, formando piccole sfere e coprirle con tanto olio di oliva.


33 commenti:

  1. O idee grozava!!! Cred ca e super gustoasa! Notat.

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  2. Nu stiam reteta,este interesanta si imi place ca se poate combina cu verdeata!

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  3. è un ottimo modo per conservarlo e apprezzarlo :-))

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  4. mi piace!!!per quanto tempo si conserva così?lo voglio provare.grazie buona serata

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  5. Licuta, foarte gustoasa.Face concurenta la orice branzica din comert.

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  6. Davvero interessante e gustoso :)

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  7. Teo, e o branzica cu personalitate.A celui care o pregateste.Verdeturi, condimente ce doriti.

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  8. Gunther, mia figlia lo mangia spalmato sul pane cosi non compro più le famose Philadelphia.Io lo preferisco conservato un po nel olio.Quindi...ce ne per tutti.

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  9. Tina, cosi nel olio si conserva anche una settimana.Di più non lo so perche e finito!:-)

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  10. Leti, e da un bel po che lo preparo ma non ho mai pensato di dedicarli un post.Sono contenta di averlo fatto.

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  11. Minunata, cu siguranta o sa o fac si eu dar vreau sa cumpar tifon(cred ca e mai bun)!

    O seara frumoasa

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  12. Questo è buonissimo con le crescentine, specie se triti qualche fogliolina di menta fresca.

    Saluti dal Messico.
    Tlaz

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  13. Sembra buono... baci e buon lunedì .-)

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  14. mai provato, ma che buono dev'essere..........

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  15. Andreea, daca folosesti tifon sa-l pui in mai multe parti.Sa formeze o sita mai deasa.

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  16. Tlaz, che idea deliziosa!Grazie.

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  17. Claudia, buonissimo!

    Simo, da provare assolutamente.

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  18. Cat, face concurenta la multe branzici din comert.Merita incercat.

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  19. detta anche Labna? Io non l'ho mai fatta, la tua è venuta benissimo! Complimenti per il tuo bel blog, fai delle foto bellissime!

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  20. Che buono che dev'essere, mi ha sempre ispirato ma mai mangiato, proverò, buon weekend

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  21. ce buna si snatoasa trebuie sa fie!am salvat reteta,cand gasesc iaurt bun o execut,apropo conteaza cred mult de iaurt,nu? folosesti iaurtul cumarat din supermarket? mersi si o zi buna

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  22. Yaya, daca il gasesti pe cel grecesc e mai bun.Important e ca nu-i apos.Trebuie sa fie gras.

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  23. I love food and I love your blog! :)

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  24. Frumoasa prezentarea fotografica!

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  25. Nu stiam ca labaneh se pregateste atat de usor. Imi place la nebunie! Incerc sigur :)

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  26. ce faina si aromata trebuie sa fie! imi plac branzicile astea! multam de idee!

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  27. Ciao Lilly che bello risentirti, ma sei in vacanza anche tu, che non scrivi da così tanto tempo? Comunque grazie di essere passata, anche se non ti scrivo ti penso, sei stata una delle mie prime amiche! Leggimi ancora, ci saranno altri racconti vacanzieri. A presto, ti abbraccio

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  28. O idee super!Am retinut-o!O seara buna!

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