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mercoledì 15 giugno 2011

Tort cu ciocolata gresit-La torta sbagliata di Bill Granger



 Sotto, la ricetta in italiano.


Bill Granger este un bucatar australian destul de faimos.Rasfoind una din cartile lui, am dat peste o minune de reteta.Din neatentie am uitat sa pun cei 60 de ml de lapte.Nu stiu cum era originalul, dar tortul meu gresit era minunat.El a facut tortul cu gem de zmeura, eu l-am facut initial cu gem de caise si refacut dupa 2 zile, cu gem de fructe de padure.

Pentru "glazura":

100 gr de ciocolata dark.Eu l-am facut si cu lapte.
125 gr de gem de caise(zmeura)
125 gr frisca lichida

Le puneti pe toate la topit la foc mic.
Cand s-au amalgamat bine toate ingredientele, turnam "glazura" intr-o forma de tort (24 cm), tapetata cu hartie.
Lasam la racit si ne ocupam de tort.

40 gr cacao
80 gr gem de caise
115 gr unt moale
125 ml apa(sau lapte).
70 gr zahar
2 oua
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 varf de cutit de bicarbonat

Bill a adaugat si zmeura prospata.Eu nu.


Mixam bine untul cu zaharul.Adaugam ouale pe rand la crema de unt si mixam bine.
Dizolvam cacao in apa calda si adaugam gemul.La compozitia de gem cu cacao, adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Acum amestecam cele doua compozitii.Turnam totul peste "glazura" din tava.

Coacem la 190 de grade timp de 30 de minute.Incercati cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca 15 minute dupa care intoarcem tortul "apsaitdaun" si dezlipim hartia.
Aici, cel cu gem de fructe de padure si lapte in loc de apa.


                          La torta sbagliata di Bill Granger

Bill Granger e un famoso cuoco australiano.Questa e la sua torta al cioccolato, ma sbagliata, perche mi sono dimenticata di mettere i 60 ml di latte.Non so come era la sua, ma la mia era perfetta.


Per la "glassa":

100 gr cioccolato fondente.Io lo fatta anche con cioccolato al latte.Si vede nella prima foto.
125 gr di confettura albicocche, o lamponi,  o frutti di bosco.Come nella seconda foto.
125 gr panna da montare


Fatte sciogliere tutti gli ingredienti in un pentolino a fuocco basso.
Versate in una tortiera 24 cm foderata con la carta forno.
Lasciate raffreddare.

Per la torta:

40 gr cacao
80 gr di confettura, come quella usata per la glassa
115 gr burro ammorbidito
125 ml acqua(o latte)
70 gr zucchero
2 uova
150 gr farina
1 cucchiaino lievito in polvere per dolci(cremor tartaro)
1 pizzico di bicarbonato


Mescolate zucchero e burro fino a ottenere una crema bella gonfia.Aggiungete le uova, uno alla volta.Mescolate bene.


In un pentolino, mescolate cacao e acqua calda.Aggiungete la confettura.Mescolate bene e aggiungete la farina setacciata con lievito e bicarbonato.


Unite alla crema al burro e uova, la crema cacao.Mescolate per bene e versate tutto sopra la nostra "glassa".
Infornate per 30 minuti a 190 gradi.


Lasciate raffreddare per 15 minuti, doppodichè rovesciate la torta su un piatto.Togliette con cura la carta.Se necessario staccate con un coltello la glassa.



Fatta con la confettura di albicocche, al gusto,  assomiglia a una Sacher. 
Molto semplice da fare e cioccolatosissima.

A voi la scelta quindi: 
         da fare con il cioccolato fondente o al latte.
         da fare con la confettura albicocche, o lamponi o frutti di bosco.
         da sostituire i 125 ml acqua con il latte.
         o stare ancora qui a soffrire. 



35 commenti:

  1. E se questi sono errori...a me sembra un sogno!

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  2. da...gresit...adica...daca ai gresiiitt...si-l lasi pe masaaa...dispare !!!

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  3. bisognerebbe farne più spesso di questi errori !

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  4. La cat mai multe greseli gustoase!

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  5. Stefania, io lo fatto già tre volte, sempre cosi sbagliato.Non ho avuto coraggio di fare la ricetta giusta.

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  6. Ale, dai sbagli certe volte nascono capolavori.Non che la mia torta sia un capolavoro, ma e molto buona.

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  7. Oana, asa sa fie.Multumesc!

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  8. sbagliata??? a me sembra perfetta!!! e che consistenza favolosa!! slurp

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  9. Debora, esatto!Mi chievo anche io dove ci stavano ancora 60 ml di latte...

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  10. gresit au ba tot arata delicios.o zi minunata!

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  11. gresit negresit arata im-pe-ca-bil!!!

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  12. he he he a volte capita a me sembra più che perfetta :-))

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  13. Magnifica questa torta, da provare! Puoi dirmi la dimensione dello stampo? Grazie
    Nadia

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  14. Nu te gresesti si la mine c-o felie?

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  15. non c'e' che dire e' una torta super golosa!Mi tocchera' farla anche a me!

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  16. Sbagliata??? Solo a guardarla vien voglia di addentarla.
    Ciao!!

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  17. Tortul asta gresit ar arata superb langa cafeluta mea :))

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  18. Multumesc Sarah.O zi minunata si tie!

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  19. Multumesc Ophelia, eu il ador!

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  20. Gunther, devo provare prima o poi anche l'originale, per capire la differenza.

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  21. Nadia, hai ragione.Ho usato una tortiera 24 cm diametro.

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  22. Raluca, eu m-as gresi cu tot tortul, asa stim o treaba.

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  23. Neve di marzo, golosissima.Adoro queste torte tutto in uno.Con la glassa già pronta e cremosa.

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  24. Dolceamara, e un dolce sbaglio.

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  25. Mihaela, eu visez si acum la ea si e 8 seara.Cu cafea, dupa cafea, langa cafea si fara cafea.

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  26. Gresit, negresit, as manca vreo doua felii...Pupici!

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  27. In effetti a me sembra perfetta....me ne mangerei una bella fettina adesso!

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  28. Licuta, sigur o felie nu ajunge.:-)

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  29. Simo, per me era perfetta cosi.Sabato mi tocca farla di nuovo.

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  30. Grazie Lilly!
    (finalmente mi funziona l'account google!)

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  31. il latte dovrebbe renderla solo più morbida e umida

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  32. asa greseala vor toate gospodinele in bucatarie lor!!!!!!

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  33. Vreau si eu o felie taiata gresit...adica mai mare decat celelalte! De minune ar merge cu capuccino meu ;-)

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