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venerdì 17 giugno 2011

Galusti dulci cu menta si ragu de cirese-Canederli alla menta con ragu di ciliege


Sotto, in italiano.

Menta si cirese!Va spune ceva perechea asta?

Ati ghicit!Provocarea lunii iunie, gazduita de Antonina.Ma bucur ca reusesc sa particip , nu am reusit in fiecare luna, dar ma straduiesc.Trec repede la reteta.

Galuste, canederli sau knodel:

Aveti nevoie de paine uscata (veche de 3 zile), o taiati cubulete.Eu am avut doua felii mari.Ies 4 galuste mari.
Puneti painea la inmuiat.Aici sunt doua modalitati: cu lapte sau cu apa minerala gazoasa.Eu am facut cu apa minerala, ies mai pufoase.

Doua maini de cirese curatate de samburi presarate cu 2 linguri de zahar brun.


Stoarcem bine painea, adaugam un ou si doua linguri de zahar, 3-4 frunze de menta tocata(optional).Daca compozitia e prea moale adaugam faina, o lingura, doua.

Punem apa la fiert intr-o oala, daca mai aveti menta aruncati in apa 2-3 frunze asa cum am facut eu.Formati canederli, in mijloc punem o cireasa. Codita sa ramana afara.
Le punem pe rand la fiert.Le lasam 4-5 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata.

Ciresele si sucul lasat prin topirea zaharului, le punem intr-o tigaie si le calim 4-5 minute la foc mic.Daca preferati le lasati intregi, daca nu, le faceti pireu cu mixerul vertical.

Serviti ragu-ul cald cu canederli.



                                               Canederli alla menta con ragu di ciliege

Due fette grosse di pane raffermo, tagliatto in pezzi.
Due manciate di ciliege denocciolate cosparse con due cucchiai di zucchero di canna.

Mettete il pane in un contenitore, versatevi sopra del acqua gassata.Se preferite potete usare il latte, ma con l'acqua gassata i canederli diventano più morbidi.Lasciate 30 minuti.Schiacchiate con le mani il pane per togliere l'eccesso di liquido, aggiungete un uovo e pocca farina se necessario.Aggiungete 2 cucchiai di zucchero e 3-4 foglioline di menta tritate.


Metette sul fuocco le ciliege e lasciate 4-5 minuti.Riducete in purea usando un frullatore o un mixer verticale.


Formate i canederli mettendo al centro una ciliegia, lasciando il picciolo fuori.


Cuocere i canederli in acqua bollente per 4-5 minuti dopo  che vengono a galla.Io ho butatto  nel acqua 3-4 foglioline di menta.Serviteli caldi con il ragu.




32 commenti:

  1. Bellissima idea!
    Ma il trucco dell'acqua gassata vale anche per i Canederli classici?

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  2. Lili multumesc tare mult pentru participare.. !Mi-a placut mesajul tau... "sper sa va placa" :)) Am cazut de pe scaun cand am deschis pagina.. !! arata DEMENTIAL !!! o prezentare de vis si o reteta excelenta !!! pupici si o zi minunata !

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  3. Piedi nudi, grazie.Specialmente per quelli.Ho preso spunto da un cuoco altoatesino.Un piccolo segreto da condividere con le amiche.:-)

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  4. Antonina, iti multumesc! Esti prea buna.O zi minunata si tie!

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  5. Mmm, che buono!!!!
    Bella ricetta!
    Un abbraccio
    Paola

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  6. concordo idea VERAMENTE INVITANTE MERAVIGLIOSA....

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  7. Arata extraordinar si cred ca si gustul este pe masura!

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  8. che delizia!!! sei bravissima

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  9. Che belle foto hai scattato ma il merito è tutto della bellissima ricetta che hai fatto, mi ha fatto tornar fame.

    Bravissima

    Buon fine settimana

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  10. chiar arata "demential " .... ce-ti poti dori mai mult de atat ? :):)
    felicitari !!!

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  11. i canederli li conosco bene,li faccio d'inverno,in fantastici brodi!Cosi' dolci mai provati!

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  12. haha .. deci nu-s prea buna... sunt doar sincera!.. Parerea mi-e share-ita de toti :)) Pupici

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  13. Paola, ti ringrazio!

    Simona, un idea in più per riciclare il pane raffermo.

    Debora, grazie mille!

    Claudia, sei molto gentile.Grazie!

    Neve di marzo, un idea in piu per gustarli anche d'estate.

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  14. Bianca, pentru un desert facut din paine uscata, sunt minunate.

    Catkitchen, multumesc.Imi doresc sa-i refac cat mai repede!:-)

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  15. Lilly una bellissima ricetta, ciao

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  16. Deliciosa receta y preciosa presentación.

    Saludos.

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  17. reteta excelenta,foarte deosebita de ceva normal,si prezentarea de nota zece cu felicitari,am sa o incerc m-ai facut curioasa,prea bine arata(pasta filo se gaseste aici la surgelati),O ZI EXCELENTA

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  18. doamne,ce bunatate ai facut tu aici !

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  19. una magnifica idea anche dalle mi parti si fanno i knodel ma cosi originali no , complimenti

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  20. le tue ricette son una più bella dell'altra..e nn dico tanto per dire!!

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  21. Deci nu esti doar mama pestourilo esti si mama gombotilor . :)

    Ciresiada asta e de..menta . :))))

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  22. vaiiii cum arata!!!!prezentarea de exceptie!!!!iar combinatia m-a termina!!

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  23. Grazie Stefania!

    Nieves, muchissima gracias!

    Gunther, grazie.Detto da te che di knodel te ne intendi e un grande onore!

    Cleare, sei molto gentile!Grazie!

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  24. Yaya, ma bucur ca-ti plac galustele mele mentolate si ciresate!

    Pansy, sunt simple, cu paine uscata si cu miros de vara.La treaba!

    Lia, eu ma multumesc sa fiu mama lu' Manu!Dar pe cat sunt de sarace in ingrediente galustile astea pe atat sunt de bune.Pe cuvant de ...mama!

    Dana, ma bucur ca-ti plac.Sunt irezistibile, nu-i asa?

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  25. Ma che brava! che bella idea!!

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  26. Te cred pe cuvant de mama ca sunt bune .Sper sa mai scada pe la mine pretul la cirese sa ma pot bucura de ele din plin.

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  27. O, da! Eu şi pruncul zicem că ne place. Tare! Poate facem duminică, dacă tot ni s-au copt cireşele :D

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  28. Lilisoara draga, cred ca stiu cu ce ma rasfeti cind vii pe la mine :D

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  29. che bella idea, proprio originale

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  30. Unfortunatelly I can not read that and I would love too.Such a great looking delicasies:)

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  31. Multumesc tuturor si cer scuze pentru raspunsul intarziat.

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  32. Mai provati così, che ricetta originale, complimenti

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