Cerca nel blog

Caricamento in corso...

mercoledì 25 maggio 2011

Ridichii confit-Ravanelli confit


Daca va plac ridichiile incercati si varianta ridichii confit.O sa le adorati.Eu am luat trei legaturi de ridichii fiind convinsa ca o sa-mi ajunga.Pentru ca nici nu banuiam cat sunt de bune.Le-am vazut aici si-am trecut repede la treaba.


Le-ati spalat?
Le-ati uscat?
Le-ati taiat in jumatate daca-s mici sau felii daca-s mari?
Bun!
 Un buchetel de ierburi aveti?Rozmarin, busuioc si ce mai aveti?


Le asezati pe o tava stropita cu ulei de masline extra.Presarati un pic de sare, un pic de zahar brun si ierburile tocate.


Introduceti tava in cuptor la 160 de grade timp de o ora si jumatate.


Acum am inteles de ce trei legaturi nu mi-au ajuns.
Le lasati sa se raceasca si le puteti pastra la frigider 3-4 zile acoperite de ulei de masline extra.

In colaborare cu mama care imi croseteaza servetele!Frumoase nu?Si-i multumesc Danei pentru model!

Ravanelli confit

Una ricetta semplice per chi adora i ravanelli.La ricetta lo vista qui ed e stato "love at first sight"!

Ravanelli lavati e asciugatti, tagliati a metta se piccolli.Se grandi, tagliateli a fettine.

Metetteli su una teglia unta di olio (o usate carta forno) cospargete di sale, zucchero di canna ed erbe aromatiche fresche.Ancora un po di olio sopra e al forno, 160 gradi per un oretta e mezza.

Buonissimi! Uno tira l'altro, peggio delle ciliege!
Si possono conservare sotto olio per 3-4 giorni , nel frigo.
Colgo l'occasione per annunciare una nuova collaborazione: con mia mamma!E lei che mi fa le tovagliette americane!Grazie Mamma!

24 commenti:

  1. Mâine dimineaşă-am decolat în piaţă! Trei kile de ridichi, vă rog! =))

    RispondiElimina
  2. Arata minunat !!Ador ridichiile...
    O zi frumoasa iti doresc! :*:*

    RispondiElimina
  3. Incredibile, non ho mai cotto i ravanelli.
    A me non piacciono molto, ma mio marito ne va pazzo e credo che li adorera' anche in questa variante.
    E complimenti per le tovagliette della tua mamma :-)

    RispondiElimina
  4. Arcadia, ai sa faci una bucata taran fericit!

    RispondiElimina
  5. Multumesc Ana Maria, daca-i stii ce bune-s!

    RispondiElimina
  6. Grazie Stefania, anche se e possibile che cosi cotte piacciono anche a te!

    RispondiElimina
  7. Non avevo mai pensato a preparare in questo modo i ravanelli!!! Grande idea mi hai dato... un abbraccio

    RispondiElimina
  8. Lilly,
    Atata m-am invartit pana s-au terminat ridichile si nu am facut reteta desi tare imi facuse cu ochiul si e fix pe gustul meu.Dulce-picant.
    Dar saptamana asta seman altele.
    Asa ca am sa o testez sigur.
    Pup .

    RispondiElimina
  9. nu stiu daca mai sunt ridichi la piata,din astea mici si proaspete,dar sigur am sa incerc reteta ta

    RispondiElimina
  10. Manifra, neanche io non avevo mai pensato.Meno male che ho trovato la ricetta da Solongandthanksforallthefood!

    RispondiElimina
  11. Lia, nu-i bai.Cred ca-i plina piata de ele.

    RispondiElimina
  12. Pansy, is bune si alea mari.Le tai felii, ca la cipsuri.Intra mult la apa!

    RispondiElimina
  13. Grazie della tua visita sul mio blog. Per ora la tua funzione Amici fissi non è attivo ma al più presto mi iscriverò così sarò aggiornata sulle tue belle ricettine.
    Sai che i rapanelli li ho sempre mangiati solo crudi ?
    Proverò anche questi.
    Buona domenica
    Mandi


    Per inviarti il commento, mi accetta solo come anonimo
    Rosetta: www.ilfogolar.blogspot.com

    RispondiElimina
  14. Foarte interesante ridichile astea, trebuie sa incerc si eu :)

    RispondiElimina
  15. molto originale e simpatica questa idea dei ravanelli confir, un modo diveros per portarli a tavola

    RispondiElimina
  16. Executat. Nimeni n-a mâncat. Oare ce-am ratat? :(

    http://img96.imageshack.us/img96/3258/ridichililly.jpg

    RispondiElimina
  17. Ciao Rosetta, blogger ci fa ancora impazzire tutti.Grazie della visita!

    RispondiElimina
  18. Mihaela, interesante si bune.

    RispondiElimina
  19. Gunther, anche per me e un idea nuova e interesante di portare i ravanelli a tavola.

    RispondiElimina
  20. Arcadia, cred ca e chestie de gusturi.Imi pare rau.Sper ca n-ai facut 3 kile asa cum ti-ai propus.Eu poza tot nu reusesc sa o vad desi am lipi link-ul peste tot.Pana la urma cred ca fac ca Lia!:-(

    RispondiElimina
  21. Tot eu, am reusit sa vad poza!Ale tale ridichi pareau copate, nu confiate.Ori prea apoase, nu s-au confiat, s-au copt.Ale mele s-au uscat usor, erau crocante, dulci picante.Nu stiu ce sa zic.Eu le-as mai da o sansa.Focul a fost mic?

    RispondiElimina
  22. Focul a fost 180 de grade, cu ventilator. Şi da, erau apoase şi amare. :(

    Deci? Cum să le pregătesc pentru a doua şansă?

    RispondiElimina
  23. Eu zic: foc mai mic si fara ventilatie.Ideea e sa le usuce un pic, fara se le coaca.Sper sa iasa si sa-ti placa.

    RispondiElimina
  24. Le mai dau o şansă, dar dacă nu se dau pe brazdă le mănânc...de vii! =))

    RispondiElimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...