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lunedì 9 maggio 2011

Mini flan de dovlecei si morcovi-Mini flan di verdure


 Sunt la moda.Paharele mari, mici.La aperitive, la dulciuri.Calde sau reci.Eu le ador.Sunt elegante, dar practice.
Reteta este din carticica cu "Paharele elegante", cumparata impreuna cu o revista de bucatarie.
Puteti sa faceti si cu spanac, fasole pastai, mazare, sparanghel si ce mai doriti.

Pentru 4 portii:

2 morcovi mici
2 dovlecei mici
4-5 frunze de menta pentru dovlecei
1 lingurita chimen pentru morcovi

Un iaurt gras natur 125 ml.In reteta originala au folosit smantana pentru gatit.
2 oua
30 ml lapte
sare, piper

Am fiert dovleceii taiati rondele.I-am distribuit in paharele impreuna cu frunzele de menta.


Am fiert si morcovii si i-am lasat la racit.


Am batut bine iaurtul cu ouale, sarea si piperul.Am adaugat laptele. Am turnat compozitia de iaurt deasupra dovleceilor.
Ce a ramas din compozitie am pus in blender impreuna cu morcovii fierti si am transformat totul  in crema.





Am turnat in paharele.Am presarat chimanul deasupra.Paharelele le-am pus intr-o tava, in tava am turnat apa calda si am bagat la cuptor.160 de grade pentru 20 de minute.




                                                  Mini flan di verdure


Le carote e le zucchine presentate in sorprendenti monoporzioni.Potete usare anche spinaci, fagiolini, asparagi o piselli.La ricetta presa dal libro Delizie al bicchiere.


Per due zucchine piccole e per due carote piccole ho usato:


125 gr di yogurt bianco intero(  o panna fresca come nella ricetta originale).
2 uova
30 ml latte
sale, pepe


1 cucchiaino di semi di cumino per le carote
4-5 foglioline di menta per le zucchine

Cuocete la carota e la zucchina tagliate a rondelle.Lasciate raffreddare.Riempite un terzo dei bicchieri con le zucchine e menta.

Mettete le uova in una terrina, aggiungete la panna, il latte, il sale il pepe.Mescolate bene.Distribuite un pò di questo composto nei bicchieri di zucchine.Il resto, frullatelo con la rondelle di carota e riempite i bicchieri rimasti.
Distribuite i semi di cumino sui bicchieri di carote.

Disponete tutti i bicchieri in una teglia da forno e riempitelo per due terzi con acqua calda.Infornate e cuocete a 160 gradi per 20 minuti. 

25 commenti:

  1. Interessantissima e particolare !

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  2. Superbe si paharele si reteta. :)

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  3. Dacă scoicile m-au lăsat rece, flanul ăsta m-a-ncălzit de-a dreptul! Bun-bun!

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  4. Ale, grazie.Anche semplice e buono!

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  5. Thanks Monique, it's Spring time!

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  6. Multumesc Lia, de doua ori!:-)

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  7. Arcadia, asa da vina pe scoicile mele!Daca ajung paharelele mele sa incalzeasca atmosfera e de bine!

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  8. Credevo fossero dei dessert dolci, invece... una trovata geniale. Sono sicura che ti copierò e anche molto presto, anzi prestissimo ;-)

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  9. Apetisante si elegante paharelele. :*

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  10. La moda si paharele si reteta :)

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  11. Foarte interesant si original :) Iar paharelele sunt asa dragute, si eu ma gandeam la o prezentare in pahare :) O zi placuta!

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  12. iata o reteta care arata si sunt convinsa ca e grozava,da'nu stiu ce succes ar avea la musafirii mei ! da'macar un pahar tot am sa incerc!

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  13. Leti, a me piaciono molto.Gustosi e leggeri!

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  14. Gabita, multumesc si multumesc:-)!

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  15. Antonina, ai dreptate.Eu le ador.

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  16. Multumesc Mihaela, am vazut ca-ti plac si tie.Ai facut o crema de cafea in cescute tres chic!

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  17. Pansy, o sa vezi.Sunt irezistibile chiar si pentru musafirii tai!Eu as fi mancat doua cu morcovi...

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  18. this looks very nice, fresh and light. perfect for summer! I'm a new follower!

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  19. Super interesant !! De incercat cat mai repede. :)
    Pupici ! :*:*:*

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  20. Mira, glad that you like and welcome to my kitchen(world)!

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  21. Ana maria si eu abia astept sa repet experienta si cu alte legume!

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  22. Io ma indoi ca paharele mele rezista la 160, dar asta nu ma va impiedica sa incerc in altceva. Super arata!

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  23. Raluca, esti Toma?Rezista in baie de apa.Jur!Daca nu, iti cumpar un spumos de Treviso!

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