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domenica 15 maggio 2011

Flan de zahar ars-Flan al caramello

 Sotto in italiano.
Dupa reteta cu flan de legume si un flan dulce.Imi plac deserturile moi, cremoase.Ador si caramelul.
Eu reteta de flan am gasit-o in retetarul de la Nestlè, luat din Franta cu cutia de 800 de ml de lapte concentrat.Mai sunt o gramada, care mai de care mai ispititoare.

200 gr de zahar pentru zaharul ars

375 ml lapte condensat
380 ml apa
5 oua(eu am pus 6 ca erau mititele)
vanilie

Unt pentru uns formele.

Am pus la caramelizat zaharul stropit cu 6 linguri apa.
Paralel, punem pe foc laptele concentrat si apa.
Turnam caramelul peste lapte si amestecam bine.
Obtinem un lichid caramelos, foarte tentant prin parfum si textura, dar am rezistat eroic.
Il lasam un pic la racit, dupa care adaugam ouale usor batute.
Amestecam bine si turnam compozitia in forme (merge si o unica forma) unse cu unt.
Le-am acoperit cu folie de aluminiu, le-am asezat intr-o tava, in tava am turnat apa.


Puteti folosi mai multe variante de copt:

Pe foc: puse intr-o oala cu apa, si puneti capac.La foc mic o ora.

La cuptor, ca mine: 40 de minute la 200 de grade.

In oala cu presiune: 10-15 minute.Tot cu apa, normal.

Le puteti scoate imediat din forme si le seviti cand s-au racit.Sau le seviti direct din forme.






Pentru decorul de caramel am suspendat doua betigase de sushi, in paralel la 10 cm distanta si am turnat in fir subtire deasupra lor.Ce a ramas pe betisoare am recuperat pentru decor, restul in doua ore s-a curatat de pe faianta din bucatarie!





E o treba murdara, dar cineva trebuie sa o faca!
 
                                       Flan al caramello

200 gr zucchero per il caramello

375 gr di latte concentrato
380 ml acqua
5 uova
vanilina

In un tegame dal fondo spesso, mettete a scaldare a fuoco basso lo zucchero e 6 cucchiai di acqua.Nel frattempo mettete sul fuoco l'acqua  dove avete precedentemente sciolto il latte concentrato.Una volta ottenuto il caramello, versatelo sopra il misculio di latte e acqua.Mescolate per bene.Quando il caramello si e sciolto completamente togliete dal fuoco e lasciate che si raffredda un pò.

Versate tutto in stampi piccoli unti precedentemente con burro o se volete anche in un unico stampo.
Coprite i stampi con alluminio, metteteli in una teglia, riempitela per 2/3 di acqua e cuocete per 40 minuti a 200 gradi.


Potete cuocere i flan anche sul fuoco in una pentola grande con coperchio, sempre a bagno maria, per circa un oretta.
O anche nella pentola a pressione, per 10-15 minuti, sempre a bagno maria e sempre coperti con alluminio.




La ricetta presa dal ricettario Nestlè  con il latte concentrato.
Per la decorazione, ho sospendato due bastoncini di legno, in parallelo a distanza di 10 cm, ho versato a filo un pò di caramello facendo avanti e indietro sopra i bastoncini.Quello che e rimasto attacato ai bastoncini, ho usato per decorare i flan, il resto ...ci son volute due orette per pulire l'intera cucina.
E un lavoro sporco, ma qualcuno lo deve fare!

Buona settimana a tutti e speriamo niente più black out!







35 commenti:

  1. Woowww, pai fac si eu ! :) Arata minunat !
    Pupici ! :*:*

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  2. Lilly che bela presentazione questo flan! Deve esser buonissimo! Brava! Io mi diverto un sacco a decorare col caramello, ma hai ragione, si sporca un pò! Ti lascio un abbraccio! Ciao!

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  3. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

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  4. Ana Maria, fa-l ca-i simplu si bun!Multumesc!

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  5. Anastasia, ti ringrazio.Passo subito da te cosi imparo qualcosa in più!

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  6. Bellissimi flan... chissà che buoni. Mi piace tanto anche la decorazione, quanto al "lavoro sporco"... se vuoi qualcuno che venga a "pulire" ci penso io! (ma se pulisco "spazzolo" bene via tutto, ma tutto tutto, eh?)
    A presto

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  7. What a lovely dessert after an Italian meal! I always wanted to make flan with condensed milk. I know it is absolutely delicious and creamy! Thanks for the recipe Lilly!!!

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  8. buonissimii...che bello fare le decorazioni
    col caramello...bravissima!!

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  9. Arata superb flanul tau! ti-a trebuit ceva rabdare sa faci decorul din zahar topit, dar a meritat!

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  10. Grazie Fausta, per il prossimo lavoro sporco, so chi chiamare!

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  11. Thank you Michelangelo, it's very easy to make and much easier to eat!

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  12. Enza, la verita e che mi sono divertita un sacco.Un consiglio per tutti: non rispondete al telefono quando lo fate.

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  13. Alina, iti multumesc.Mi-a trebuit mai mult sa curat dupa.Se lipise peste tot.

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  14. Ciao Lilly è proprio tanto che non ci sentiamo, ma eccomi qui, ti lascio il link del post con le foto di Mantova, davvero una bella città
    http://arbanelladibasilico.blogspot.com/2011/05/una-promessa-e-una-promessa.html
    Baci e a presto
    Carla Emilia

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  15. Înca nu am ajuns sa-l încerc,dar îi vine si lui rîndul!Un desert minunat!

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  16. vad ca rezultatul final a meritat "deranjul" pricinuit de caramel!

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  17. Prezentarea e superba! Am incercat si eu odata, evident fara acelasi rezultat :)))

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  18. Carla, grazie per le foto!E a presto!

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  19. Maya, stiu ca esti carameloasa, astept.

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  20. Pansy, a meritat din plin.Sigur repet experienta.

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  21. Multumesc Mihaele!Te referi la decorul de zahar ars?Poate am fost eu norocoasa!

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  22. Arata fabulos!
    Deabia astept sa inerc si eu reteta!

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  23. Multumesc Bianca, te astept cu impresii!

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  24. magnifica un gran bel flan, semplice ma di guasto

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  25. M-ai ucis cu flanul ăsta. Să-mi faci pomenire cu flan de caramel! :D

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  26. Arcadia, sper sa te resuscitez cu niste ridichi!

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  27. Un bellísimo flan bien elaborado,una receta simple y elegante,cariños y abrazos.

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  28. Hi Lilly, Your Caramel Flan recipe has been selected to be featured in a Recipe Guessing Game. Please share the following link with your friends and fans. To play, go here: http://knapkins.com/guess_games/278?source=blog Congrats again!! :)

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