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mercoledì 13 aprile 2011

Triunghiuri cu cocos si ciocolata-Triangoli di cioccolato e cocco

Sotto, in italiano.

O alta reteta din cartea "Pazzi per il cioccolato".De fapt reteta prevede si cirese, eu am folosit visine din compot, dar merge si fara nimic.Combinatia ciocolata-cocos e perfecta si asa simpla.
Si daca-i cocos, participam si la proiectul Dulce Romanie organizat de Ioana.

100  gr de ciocolata amaruie minim 50% cacao.Eu in general o prefer pe cea cu lapte, dar aici nu m-a deranjat.
3 oua
160 gr de zahar(in carte scria 185, alegeti voi)
60 gr de unt topit
225 gr de cocos ras deshidratat
100 gr de cirese, visine.Facultativ.

Atat, nu tu faina, nu tu praf de copt.

Topim ciocolata pe baie de aburi.Ungem cu ciocolata topita,  hartia de copt cu care am tapetat tava(diametru 24 cm).

Lasam la racit.
Batem  spuma ouale cu zaharul, pana devin albe si si-au dublat volumul.



Adaugam untul topit si nuca de cocos.


Adaugam visinele bine scurse.

Compozitia obtinuta o turnam peste baza de ciocolata.


Coacem 15-20 de minute, la 180 de grade.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit 4 ore.
Ciocolata de la baza se uneste cu blatul, creeand o glazura naturala.

Ce se intampla daca poporul nu are rabdare?
Ciocolata ramane in mare parte lipita de hartie!


 Restul, taiat frumos:


Nu uitati: pentru efectul glazura, lasati bine la racit!


Triangoli di cioccolato e cocco

Un altra ricetta presa dal libro "Pazzi per il cioccolato".La ricetta prevede anche ciliegie candite spezzettate, io ho usato amarene sciropate.Per me la ricetta e perfetta anche senza le ciliege, amarene.Fatte voi!

100 gr cioccolato fondente
3 uova
160 gr zucchero
60 gr burro fuso
100  gr ciliegie candite
225 gr cocco disidratato

Preriscaldate il forno a 180 gradi.Foderate una teglia  con carta forno in modo che fuoriesca su tutti latti.Io ho usato la 24 cm diametro.

Sciogliete a bagnomaria il cioccolato.Versatelo quindi nella teglia e spargetelo uniformemente.Lasciate raffreddare.

Frullate le uova e zucchero finchè diventano bianche.Amalgamatevi il burro fuso, il cocco e le ciliegie(amarene).
Versate nella teglia e cuocete per 15-20 minuti, raffreddate e mettete nel frigo per qualche ora, se no il cioccolato rimane appiccicato sulla carta.



Foto fatte a CioccolaTò-Torino la capitale del cioccolato






"La fava del cacao è un fenomeno che la natura non ha più ripetuto. Non si sono mai trovate tante qualità riunite in un solo frutto così piccolo". – Alexander Humbold



22 commenti:

  1. Foarte faina prajiturica asta si pare simplu de realizat.Merita retinuta.

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  2. Foarte interesanta reteta, am s-o fac si eu! mersi de idee. numai bine!

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  3. Ciao,sono la vecchia amministratrice della cuoca pasticciona,blog in cui per motivi di tempo non scrivo ormai da un pezzo.La passione per la cucina però,non mi ha mai abbandonata ed oggi ho deciso di aprire nuovamente un blog,con la speranza che vada bene.E' ancora spoglio,poichè ha aperto oggi ma mi farebbe piacere una tua vista e perchè no,se ti piace mi farebbe piacere che mi seguissi. http://dolcimomenticupcakes.blogspot.com/
    Un abbraccio.

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  4. Ai sarbatorit zilele ciocolatei cu o reteta pe masura.:)
    Manu a gasit fantana de ciocolata ?

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  5. Mă omori cu zile, femeie! N-ai putea să faci nişte reţete mai naşpa, aşa, ca să pot dormi şi eu noaptea?
    Mă duc să mânânc ceva dulce că altfel am insomnii la noapte. :D

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  6. Mariette, daca-ti place cocosul o sa adori prajiturica asta!

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  7. Catalina, te astept cu impresii!

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  8. Cupcakes, in bocca al lupo per il nuovo blog!

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  9. Lia, Manu a primit fantana de ciocolata de la o prietena.E super-incantata!

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  10. Arcadia, eu fac si retete naspa, dar le tin pentru mine.Am asa un egoism...
    :-)

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  11. Tare bine arata prajiturica si baza aia de ciocolata e altceva...inedit! Notat! :*

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  12. Una ricetta buonissima e delle foto stupende. Si ci può perdere in un mondo di cioccolato come questo

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  13. ciao Lilly, davvero una bella ricetta (con tutto quel cioccolato, come potrebbe non piacermi?).
    Poi il cocco col cioccolato è un abbinamento collaudato e di sicura riuscita.
    Bellissime anche le foto di Torino... che voglia mhmmm
    A presto

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  14. Liana, asa este.Glazura aia de ciocolata "all in one" m-a atras si pe mine.

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  15. Fausta, piace molto anche a me questo abbinamento.

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  16. Valerio, io mi sono persa già.Grazie!

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  17. Triunghiurile arata minunattt iar pozele sunt tare ciocolatoase... Ce-mi faci tu mie acum,pe timp de dieta... :)) Pup !

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  18. i tuoi triangoli sono stupendi...hanno un tocco di orientale....davvero deliziosi!!!
    bravissima!
    a presto,
    ciaooooooooooooooooooooooo

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  19. che belliiii..complimenti...mi sono aggiunta ai tuoi followers..passa a trovarmi se ti fa piacere...
    http://cucinadicottoespazzolato.blogspot.com/

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  20. wowww !!!!
    prajiturica e o nebunie , imi place cocosul de mor si mi-ai facut o pofta de numa :(

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  21. Am facut-o si eu...mi-a placut asa mult incat abia astept sa o refac :))

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