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venerdì 29 aprile 2011

Scoici Saint Jacques gratinate-Capesante gratinate


Sotto, in italiano.

 Fiind pentru prima oara cand le cumpar , am ales o reteta simpla si fara prea multe batai de cap.Reteta  o gasiti aici: Giallo Zafferano.
Scoici Saint Jacques,   Noix de Saint Jacques, Scallop, Capesante.



Eu am avut 4 bucati.

Am pus intr-un castron:

5 linguri de pesmet
patrunjel tocat
un catel usturoi tocat
4 linguri de parmezan ras
1-2 linguri ulei de masline
1 pahar de supa vegetala sau de peste


Gulerul de icre portocaliu are o alta consistenta si gust, fata de pulpa propriu zisa.Multi nu o folosesc.Eu nu am esclus-o si bine am facut.


Am amestecat bine ingredientele si am adaugat supa treptat.





Scoicile le-am asezat intr-o tava pe un inel din folie de aluminiu, sa nu se incline si sa curga umplutura.Eu le-am cumparat in pescarie prospete, vanzatorul mi le-a desfacut, mi-a aratat ca sunt vii.Singurul lucru care mai ramanea de facut este sa spal bine cochiilile.




Am turnat compozitia peste scoici , le-am stropit cu un fir de ulei de masline si le-am introdus in cuptor 10 minute la 200 de grade.




                                        Capesante gratinate

La ricetta di Giallo Zafferano.


Per 4 capesante:


5 cucchiai di pangrattato
4 cucchiai di parmigiano 
2-3 cucchiai di olio evo
prezzemolo
aglio
1 bicchiere di brodo vegetale o pesce 


Mescolate bene tutti gli ingredienti e coprite le capesante con questa farcia.Fatte cuocere le capesante a 200 gradi per 10 minuti.


Io ho seguito il consiglio e ho messo i gusci delle capesante su degli anelli di alluminio per far si che rimangono dritti, evitando la fuoriuscita della farcia.





30 commenti:

  1. Raffinatissime e gustose da far vibrare i baffi :)

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  2. I love that shells,delicious recipe,Lilly!
    Congrats :)

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  3. da quanto tempo mi dico che devo provare a farle...mio marito ne va matto!
    Buon fine settimana

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  4. mmmmmm....davvero una delizia!baci! buon w.e.!

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  5. N-am cumparat niciodata,ma tenteaza ,dar parca nu am curajul sa incerc!O seara buna!

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  6. Leti, a me piacciono moltissimo.Grazie!

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  7. DSdiva, thanks, I love them, too!

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  8. Grazie Valeria, le adoro anche io.Sono deliziose!

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  9. Simo, devi provarle.però attenzione creeano dependenza.Guarda quanti adoratori!

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  10. Grazie Federica, buon weekend anche a te!

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  11. Mariette, daca ai ocazia, cumpara-le.O sa-ti placa.

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  12. Me encantan lso mariscos gratinados ,tu plato se ve exquisito y muy lindo,cariños y abrazos,me quedo por aquí mirando más .

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  13. Arata extraordinar.
    Asa ceva as avea curaj sa incerc si eu.

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  14. Cred ca sunt foarte bune ,n-am mancat in varianta ta.pacat ca la noi sunt scumpe !

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  15. è un bel antipasto raffinato una bella idea per portarlo a tavola con il guscio

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  16. Mamma mia che belle che sono!
    Un piatto straordinario e molto raffinato. Brava, anche da noi si usa molto preparare le capesante gratinate. Sono favolose. Un bacione

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  17. Ciao Lilly, è un piacere conosceri. Complimenti per le ricette e le foto!

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  18. Davvero un piatto molto gustoso e raffinato.
    Un abbraccio e buon pomeriggio.
    Ciao,Fausta

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  19. N-am pregatit niciodata.. dar cu siguranta voi incerca ! Imaginea e absolut delectabila !
    O seara frumoasa

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  20. bravissima! che buone :-D
    Francesca

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  21. Hi Lilly in the Kitchen! Thanks for following! questo è molto creativo! Complimenti per le foto!

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  22. ed io non le ho mai mangiate...
    devo rimediare..bravissima!!

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  23. Imi plac mult scoicile Saint Jacques, astfel gatite nu le-am incercat niciodata. Multumesc pentru idee!

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  24. Îmi place mult aspectul,adica cum ai servit.
    Pupici si un we misto! :*

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  25. Eu am o retinere fata de scoici , nu stiu de ce , dar tu le -ai facut asa arate asa de bine , incat m-as incumeta sa gust.

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  26. Scoicile astea arata intr-un MARE fel. Extrem de rafinate si elegante. Bravo Lilly, de mare clasa! :*

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  27. inca nu am papat asa ceva , dar as face-o fara sa ezit ;)

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