venerdì 29 aprile 2011
Scoici Saint Jacques gratinate-Capesante gratinate
Sotto, in italiano.
Fiind pentru prima oara cand le cumpar , am ales o reteta simpla si fara prea multe batai de cap.Reteta o gasiti aici: Giallo Zafferano.
Scoici Saint Jacques, Noix de Saint Jacques, Scallop, Capesante.
Eu am avut 4 bucati.
Am pus intr-un castron:
5 linguri de pesmet
patrunjel tocat
un catel usturoi tocat
4 linguri de parmezan ras
1-2 linguri ulei de masline
1 pahar de supa vegetala sau de peste
Gulerul de icre portocaliu are o alta consistenta si gust, fata de pulpa propriu zisa.Multi nu o folosesc.Eu nu am esclus-o si bine am facut.
Am amestecat bine ingredientele si am adaugat supa treptat.
Scoicile le-am asezat intr-o tava pe un inel din folie de aluminiu, sa nu se incline si sa curga umplutura.Eu le-am cumparat in pescarie prospete, vanzatorul mi le-a desfacut, mi-a aratat ca sunt vii.Singurul lucru care mai ramanea de facut este sa spal bine cochiilile.
Am turnat compozitia peste scoici , le-am stropit cu un fir de ulei de masline si le-am introdus in cuptor 10 minute la 200 de grade.
Capesante gratinate
La ricetta di Giallo Zafferano.
Per 4 capesante:
5 cucchiai di pangrattato
4 cucchiai di parmigiano
2-3 cucchiai di olio evo
prezzemolo
aglio
1 bicchiere di brodo vegetale o pesce
Mescolate bene tutti gli ingredienti e coprite le capesante con questa farcia.Fatte cuocere le capesante a 200 gradi per 10 minuti.
Io ho seguito il consiglio e ho messo i gusci delle capesante su degli anelli di alluminio per far si che rimangono dritti, evitando la fuoriuscita della farcia.
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Raffinatissime e gustose da far vibrare i baffi :)
RispondiEliminaI love that shells,delicious recipe,Lilly!
RispondiEliminaCongrats :)
Che meraviglia...io le adoro!
RispondiEliminaLe adoro...ciao.
RispondiEliminada quanto tempo mi dico che devo provare a farle...mio marito ne va matto!
RispondiEliminaBuon fine settimana
mmmmmm....davvero una delizia!baci! buon w.e.!
RispondiEliminaN-am cumparat niciodata,ma tenteaza ,dar parca nu am curajul sa incerc!O seara buna!
RispondiEliminaLeti, a me piacciono moltissimo.Grazie!
RispondiEliminaDSdiva, thanks, I love them, too!
RispondiEliminaGrazie Valeria, le adoro anche io.Sono deliziose!
RispondiEliminaMax, anche io.Ciao!
RispondiEliminaSimo, devi provarle.però attenzione creeano dependenza.Guarda quanti adoratori!
RispondiEliminaGrazie Federica, buon weekend anche a te!
RispondiEliminaMariette, daca ai ocazia, cumpara-le.O sa-ti placa.
RispondiEliminaMe encantan lso mariscos gratinados ,tu plato se ve exquisito y muy lindo,cariños y abrazos,me quedo por aquí mirando más .
RispondiEliminaArata extraordinar.
RispondiEliminaAsa ceva as avea curaj sa incerc si eu.
Cred ca sunt foarte bune ,n-am mancat in varianta ta.pacat ca la noi sunt scumpe !
RispondiEliminaè un bel antipasto raffinato una bella idea per portarlo a tavola con il guscio
RispondiEliminaMamma mia che belle che sono!
RispondiEliminaUn piatto straordinario e molto raffinato. Brava, anche da noi si usa molto preparare le capesante gratinate. Sono favolose. Un bacione
Ciao Lilly, è un piacere conosceri. Complimenti per le ricette e le foto!
RispondiEliminaDavvero un piatto molto gustoso e raffinato.
RispondiEliminaUn abbraccio e buon pomeriggio.
Ciao,Fausta
N-am pregatit niciodata.. dar cu siguranta voi incerca ! Imaginea e absolut delectabila !
RispondiEliminaO seara frumoasa
bravissima! che buone :-D
RispondiEliminaFrancesca
Hi Lilly in the Kitchen! Thanks for following! questo è molto creativo! Complimenti per le foto!
RispondiEliminaed io non le ho mai mangiate...
RispondiEliminadevo rimediare..bravissima!!
Imi plac mult scoicile Saint Jacques, astfel gatite nu le-am incercat niciodata. Multumesc pentru idee!
RispondiEliminaÎmi place mult aspectul,adica cum ai servit.
RispondiEliminaPupici si un we misto! :*
Eu am o retinere fata de scoici , nu stiu de ce , dar tu le -ai facut asa arate asa de bine , incat m-as incumeta sa gust.
RispondiEliminaScoicile astea arata intr-un MARE fel. Extrem de rafinate si elegante. Bravo Lilly, de mare clasa! :*
RispondiEliminainca nu am papat asa ceva , dar as face-o fara sa ezit ;)
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