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martedì 8 marzo 2011

Ficat de vitel in sos de portocale-Fegato di vitello in salsa all'arancia


Sotto, in italiano.
 
Timp de pregatire: 15 minute.
Eu am folosit portocale rosii.Ficatul e moale, sosul de portocale cremos, am presarat deasupra alune de padure tocate pentru o tenta crocanta.

Pentru 3 felii de ficat, am folosit sucul de la  doua  portocale si o lingura de miere.


Am taiat ficatul bucati, le-am prajit usor in doua linguri de ulei de masline.Ficatul nu are nevoie de mult timp, deci in 5 minute este gata.L-am scos din tigaie si  l-am pastrat la cald intre doua farfurii.

In aceiasi tigaie unde am prajit ficatul, am adaugat sucul de portocala si mierea.Am dat focul la maxim si in cateva minute am obtinut sosul de portocale, care va avea consistenta unui sirop.

Am servit ficatul cu sosul obtinut.

                                           Fegato di vitello in salsa all'arancia sanguinello e granella di nocciole

Non vi spaventate: il titolo della ricetta e lungo, ma la ricetta e veloce.Anzi, velocissima.

Per 3 fette di fegato:

2 arance rosse
1 cucchiaio di miele
granella di nocciola

Fate rosolare in due cucchiai di olio il fegato tagliato a strisce.Bastano 5 minuti.

Una volta pronte, toglierle dalla padella e mantenerle al caldo fra due piatti.

Nella stessa padella, versate il succo delle due arance e il miele.Alzate la fiamma e cuocete finché il liquido si sara ridotto a sciroppo.

Servite il fegato con la salsa e una spolverata di granella di nocciole.


Con questa ricetta partecipo al contest La banda declina "arancio" .

 

12 commenti:

  1. grazie mille ^_^
    abbiamo inserito la ricetta
    a presto e in bocca al lupo!

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  2. Cred ca e o combinatie fericita
    si ca rezultatul e foarte fin... Mi-e pofta!

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  3. Mmm, imi place tare mult ficatul...n-am incercat niciodata cu portocale, dar te cred pe cuvant ca a fost delicios!
    O zi splendida de 8 Martie, La multi ani!

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  4. Ciao cara! Una valida alternativa al solito fegeto alla veneziana!!! Dovrò provare!
    Un bacio
    Raffa

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  5. Imi place sucul de portocala,combinat cu orice fel de carne.Cu ficat nu am incercat,dar sigur merg ca la carte.
    O idee de tinut minte.
    Te pup mami de Manu.:)

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  6. Mononoke, daca ti-e pofta, nu-ti ramane decat sa remediezi situatia!

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  7. Liana, nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, trebuie sa incerci.Ai sa vezi ce rezultat!La Multi Ani si tie!

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  8. Raffa, ottima osservazione.Anche se adoro il fegato alla veneziana, ogni tanto bisogna cambiare.

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  9. Lia, mai nou sunt adepta dulce-acru.Sunt in faza dulce acrisor acum.Pupam si noi de la mic la mare.

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  10. Anch'io da buona veneta mangio il fegato solo alla veneziana, ma questa sfiziosa ricetta mi intriga molto!!!
    Ciao

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  11. Ciao, piacere di conoscerti, complimenti per il tuo blog. Mi iscrivo come tua sostenitrice, e se vorrai contraccambiare, ne sarei felice! Un abbraccio, e aspetto le ricette. . .

    Irina

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