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martedì 15 febbraio 2011

Bruschette cu miel-Crostoni alla pecorara

Sotto, in italiano.

O specialitate din regiunea Abruzzo,  cu putine ingrediente dar care transforma o specialitate regionala, intr-o adevarata delicatesa.

Pentru jumatate de kilogram de pulpa de miel, taiata cuburi nu foarte mari:
1 ceapa mare
1 lingura de unt
4 felii de paine prajita sau tostata in cuptor
Ulei extra de masline
Sare si piper dupa gust.

Daca aveti un  ceaun cu fundul gros, este indicat la aceasta reteta. Daca nu, folositi vas de lut ca mine.
Am pus untul la topit si am adaugat ceapa taiata cubulete.Cand a devenit sticloasa am adaugat carnea.



Am adaugat un polonic de apa si am acoperit cat mai ermetic oala.Am lasat la fiert o ora fara sa ridic capacul.Succesul acestei retete depinde foarte mult modul acesta de pregatire.Deci capacul oalei a ramas la locul lui timp de o ora.

Am tostat painea in cuptor, am turnat un fir de ulei deasupra.


Se pune pe fiecare felie de paine carne si sosul de ceapa obtinut.Se servesc calde cu patrunjel proaspat tocat.

Particip cu aceasta reteta la provocarea Dulce Romanie, gazduita luna aceasta de Mimmi.

                                                              Crostoni alla pecorara

Una specialita abruzzese.La ricetta presa da un speciale di Sale& Pepe.

Per mezzo kilo di polpa di agnello tagliata a pezzi
Una cipolla grossa
4 fette di pane casereccio 
1 cucchiaio di burro
prezzemolo, sale, pepe

Sbucciare la cipolla, tagliatela a cubetti e mettetela in una pentola di coccio con il burro e lasciatela stufare.
Aggiungete a questo punto la carne, salate, pepate e bagnate tutto con un mestolo di aqcua calda.Coprite con coperchio a chiusura ermetica se possibile.

Cuocete su fiamma bassissima per un ora,  senza mai togliere il coperchio.
Prima di servire condite le fette di pane tostate con poco olio e distribuitevi sopra l'intingolo di agnello.Non dimenticate il prezzemolo sopra.

7 commenti:

  1. ma che bontà!!!!! veloci e accattivanti! baci

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  2. Mai,eu am mai luat o data o felie.
    Acuma vad ca platoul e tot intreg.:)

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  3. saranno favolosi..bravissima!!
    ciaoo

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  4. Ciaoooooo grazie del commento al mio blog... Ottimi questi crostini.. la carne di agnello è motlo saporita!Torna a trovarmi.. ci conto!!! buona giornata :-D

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  5. Grazie Ely, ma sopratutto buoni.

    Enza, hai proprio ragione.Molto buoni.

    Claudia, a noi piace molto l'agnello.

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  6. Cred ca au fost foarte gustoase !!
    Multumesc ca ai raspuns provocarii !

    RispondiElimina

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