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sabato 7 agosto 2010

Prajitura Mousse Express-Torta Mousse Express


Sotto, in italiano.

Daca iubiti ciocolata e imposibil sa nu va placa acest desert.Un blat cu alune, o crema de ciocolata "la cuptor" si o mousse de ciocolata cremoasa si invitanta deasupra.V-am convins?

Reteta de Instant Chocolate Mousse apartine Nigellei si o gasiti  aici  .Ea a definit-o: "chocaliciously gorgeous".

Reteta de blat si crema "la cuptor" am imprumutat-o de la Eryn, de la Tourbillon des Gourmandises .Eu am luat doar prima jumatate a retetei.

Ingrediente:
                                                                             3 oua
                                                             80 gr alune de padure macinate fin
                                                                            10 gr amidon
                                                                            80 gr zahar
                                                                        1 lingurita praf de copt
                                                                         50 gr alune bucati
                                                                          1 lingura cognac(facultativ)
                                                                                sare
                                                                         
                                                         Amestecam bine galbenusurile cu zaharul.
                                                          

Adaugam alunele macinate fin si amidonul, amestecat cu praful de copt.Si cognacul.



La sfarsit adaugam albusurile spuma.



Si alunele bucati.Turnam compozitia intr-o tava de tort (26 cm) si introducem in cuptor la 180 de grade,  pentru 15 minute.

Intre timp pregatim crema "la cuptor".Sau stratul numarul doi.


100 gr ciocolata dark minim 70 % cacao
200 ml frisca lichida
10 gr unt
1 ou



Punem la fiert  la foc mic,   frisca.Cand incepe sa fiarba,  luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul.Amestecam bine, dupa care adaugam oul batut.Turnam compozitia peste blat si mai coacem inca 15 minute.



Lasam la racit si pregatim mousse de ciocolata din:

150 gr marshmallow
                                                                    50 gr unt
                                                                   250 gr ciocolata
                                                                     60 ml apa fierbinte
                                                                   280 ml frisca lichida

Punem la topit pe baie de aburi, marshmallow, apa, ciocolata si untul.Cand s-au topit complet, luam de pe foc si lasam la racit.Adaugam frisca batuta.Crema obtinuta o introducem in frigider pentru cateva zeci de minute, amestecand din cand in cand.O turnam peste primele doua straturi.Ideal ar fi sa ramna toata noaptea in frigider, dar recunosc: nu sunt perfecta!



Torta Mousse Express

E un matrimonio tra due ricette.La Instant Chocolate Mousse di Nigella Lawson e  metà di Tourbillon des Gourmandises (link sopra) di Eryn.

Per la base:
3 uova
80 gr di nocciole finemente trittate
10 gr amido
80 gr zucchero
1 cucchiaino lievito in polvere
50 gr granella di nocciole
1 cucchiaio cognac

Per la crema "al forno":

100 gr cioccolato fondente(min 70%)
200 ml panna da montare
10 gr burro
1 uovo

Per la Mousse Express:

150 gr marshmallow
50 gr burro
250 gr cioccolato
60 ml acqua bollente
280 ml panna da montare

Iniziamo a preparare la base, riscaldando il forno a 180 gradi.Montare bene tuorli e zucchero.Aggiungiamo nocciole in polvere, amido e lievito.Per ultimo, albumi montati a neve e nocciole a pezzi.
Versiamo tutto in una tortiera (26 cm) e inforniamo per 15 minuti.

Nel fratempo prepariamo la crema:

Mettiamo a bollire  in un pentolino,  la panna.Togliamo dal fuoco e aggiungiamo il cioccolato e il burro.Mescoliamo  bene e aggiungiamo anche il uovo leggermente sbattuto.Versiamo la "crema",  su la base e inforniamo per altri 15 minuti.

Togliamo dal forno e lasciamo raffreddare.

Per la mousse:

Mettiamo a sciogliere, a bagno maria, cioccolato, acqua, burro e marshmallow.Mescolare sempre.Potete tagliare a pezzetini piccoli i marshmallow, cosi si sciolgono in fretta.
Lasciamo raffreddare.
Quando la crema ottenuta e ben fredda, aggiungiamo la panna montata.Mettiamo  la mousse nel frigo per un po, mescolando ogni tanto.

Versiamo la mousse su la torta e mettiamo nel frigo per una notte. Io, lo ammetto: non sono perfetta, l'ho lasciata per un paio di ore.



martedì 3 agosto 2010

Zebra cake


Sotto, in italiano!

Tortul acesta il aveam pe lista de asteptare, de vreo doi ani.Ma bucur ca am reusit in sfarsit sa-l fac.Reteta o am de la o buna prietena, Lia .Multumesc Lia, ca l-ai scos la lumina.Si-i multumesc si lui Pitt.

Am modificat un pic umplutura, eliminand untul si inlocuind praful de budinca, cu amidon.

Pentru baza:
125 gr unt
50 gr zahar pudra
1 ou
300 gr faina
1 lingurita praf de copt


Pentru umplutura:
700 gr branza dulce, quark sau ricotta
5 oua
250 gr zahar pudra
3 linguri amidon
3 linguri apa rece
3 linguri cacao
arome

visine din compot

Pentru baza, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.



Intindem o foaie subtire, direct pe hartia de copt si asezam cu grija intr-o forma de tort,  cu peretii detasabili(26 cm).



Asezam visinele in cerc.



Bagam forma in frigider si pregatim umplutura.
Amestecam branza cu zaharul.



Adaugam galbenusurile.



Adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam bine.La sfarsit adaugam albusurile batute spuma.Impartim umplutura in doua.Adaugam cacao la una dintre jumatati.
Turnam in tava, peste baza, un polonic din compozitia alba.Deasupra, turnam un polonic din compozitia cu cacao, si tot asa pana terminam umplutura.



Inainte de a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, arata cam asa:



Dupa 40 de minute e gata!Lasam la racit si feliem!



Eu l-as re-boteza Zebra cheese-cake!

Zebra cake

Era su la lista di attesa da due anni.E quante cose aspettano ancora...Va beh...
Passiamo alla ricetta.

Ingredienti per la base:
125 gr burro
300 gr farina
50 gr zucchero a velo
1 cucciaino lievito in polvere per dolci

Ingredienti per il ripieno:
700 gr ricotta o quark
250 gr zucchero a velo
5 uova
3 cucchiai amido
3 cucchiai acqua fredda
3 cucchiai cacao
vanilina

amarene sciroppate(pesche,pere,ananas, quello che vi pare e piace)

Mescoliamo tutti l'ingredienti per la base, stendiamo una sfoglia direttamente sulla carta da forno.La mettiamo in una tortiera  26 cm.Sistemiamo la frutta sciropata, ben sgocciolata, in cerchio.Mettimo tutto in frigo, tempo di prepparare il ripieno.

Mescoliamo zucchero e formaggio, aggiungiamo i tuorli, l'amido sciolto nel acqua e gli albumi montati a neve.Dividiamo il composto in due, e aggiungiamo cacao a metà del composto.

Iniziamo a mettere un mestolo di composto bianco e sopra, un mestolo di composto "colorato".Proseguiamo fino ad esaurimento..
Inforniamo per 40 minuti a 170 gradi.

Buonissimo!



Il girasole timido.
Floarea soarelui timida.

domenica 1 agosto 2010

Fursecuri simple-Biscotti semplici


Sotto, in italiano.

Fursecuri simple, si de facut si de mancat.Reteta o am de cand ma stiu.Putine ingrediente si usor de retinut.Unitate de masura: cescuta.


1 ou
1 cescuta de zahar (eu am folosit pudra)
1 cescuta ulei
2 cescute faina
arome la alegere

Sunt bune si simple si cu nuci, alune, cocos, picaturi de ciocolata, stafide sau fructe deshidratate.

Eu am folosit alune cashew si cranberries deshidratate.Si rahat bucatele.

Am batut bine oul cu zaharul.Am adaugat uleiul treptat, ca la maioneza si faina,  in final.



Am impartit compozitia in doua.Am adaugat fructele uscate la una,  si rahatul, la cealalta.



Am format fursecuri in tava, cu ajutorul unei lingurite si am copt la 180 de grade, aproximativ 15 minute.


Langa un espresso dimineata, sunt perfecte.


Biscotti semplici

Semplici da fare, ideali a colazione, con il caffè, ma anche come merenda per bambini.Ingredienti semplici e genuini.

1 uovo
1 tazzina di zucchero a velo
1 tazzina di olio di semi
2 tazzine di farina

Mescolare bene l'uovo insieme allo zucchero, aggiungere olio e farina.Io ho aggiunto anacardi e cranberries disidratati.Potete usare noci, uvetta, cocco, gocce di cioccolato o anche semplici, senza niente.
Dopo 15 minuti,  nel forno a 180 gradi, sono pronti.



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