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sabato 11 dicembre 2010

Christmas cookies

Sotto in italiano.

Se apropie Craciunul, veti gasi o multime de retete: biscuiti, fursecuri, turta dulce.Acesti biscuiti,  la gust imi aduc in minte turta dulce, prin continutul lor de scortisoara, cuisoare, anason stelat.

150 gr faina
1 ou
100 gr zahar brun
60 gr unt
jumatate de lingurita de bicarbonat
jumatate de lingurita de amestec praf de scortisoara, cuisoare, anason stelat si nucsoara

Untul moale si zaharul brun le-am amestecat bine pana am obtinut o crema omogena.Am adaugat oul si am amestecat bine iar.La sfarsit am adaugat faina amestecata cu bicarbonatul si aromele.

Am pus aluatul obtinut in frigider,  pentru 20 de minute.

Am intins o foaie subtire, am decupat forme si le-am pus la copt 10 minute in cuptorul incalzit la 180 de grade.
I-am lasat la racit.Intre timp am pregatit glazura pentru decor.

1 albus de ou
200 gr zahar pudra
cateva picaturi de colorant alimentar rosu.Manu a hotarat sa-l faca roz, deci ... roz a ramas.

Am batut spuma albusul si am adaugat zaharul pudra.Am impartit crema obtinuta in doua.O parte am colorat-o in roz.
Am decorat biscuitii bine raciti cu glazura obtinuta.




Ah, sa nu uit.M-a ajutat si Manu!



                                           Biscotti speziati


A me piaciono tantissimo questi biscotti per il loro gusto speziato.Mi riccorda il pan peppato che mangiavamo da piccoli nel periodo natalizio al mio paese.


150 gr di farina
1 uovo
100 gr zucchero di canna integrale
60 gr di burro
mezzo cucchiaino di bicarbonato
mezzo cucchiaino di spezie in polvere(cannella, noce moscata, anice stelato, chiodi di garofano)


Mescolare zucchero e il burro ammorbidito fino a ottenere un composto liscio e omogeneo.
Amalgamate l'uovo sbattuto e le spezie.
Incorporate farina e bicarbonato, mescolare bene per evitare che si formino grumi.
Lasciare riposare l'impasto 20 minuti in frigo.


Stendere l'impasto allo spesore di mezzo centimetro e ritagliate forme con  tagliabiscotti.Mettete in forno, cuocete 10 minuti.Sfornate e lasciate raffreddare.


Per decorare:
1 albume
200 gr zucchero a velo
colorante alimentare.Qualcuno a deciso di usare il rosa... quindi, rosa sia.


Montate l'albume a neve ben ferma.Incorporate zucchero a velo.Dividere la glassa e colorare a piacere.
Decorare a piacere.



38 commenti:

  1. Biscuitii ca biscuitii,dar manutele alea doua,
    sunt de nepretuit. :)
    Pup Manu.

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  2. Lia, am servit biscuitii langa niste cescute minunate de ceai.Manu va multumeste, iar!

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  3. che carini!!! Fanno proprio Natale!!!!

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  4. MA CHE BRAVE CHE SIETE. OGGI FACIAMO PURE NOI CON I BIMBI.

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  5. tu con i biscotti ci sai fare molto bene cosi' come nelle decorazioni,la foto della piccolina intenta a decorare li rende ancor piu' belli!!complimenti cara e buona giornata

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  6. Dupa cum vad eu din poza,Manu a fost sefa si tu ai ajutat-o!!!!Pup fetita harnicuta!

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  7. Buono di casa, sono i momenti più belli questi.

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  8. Grazie Scarlett, sei troppo buona!

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  9. O sa-mi multumeasca pesrsonal ca nu va las sa scapati asa usor. :)

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  10. J'adore les gâteaux de noël : ils sont beaux et toujours très bons.
    A bientôt.

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  11. Acum stiu de ce arata asa frumos... te-a ajutat scumpetea aceea mica. O dulceata... ca si cookies.

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  12. Pupam manutele lui Manu! Si eu sunt fan braduti, tb sa-i fac ;-)

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  13. Sono magici .. come magica è la bimbetta che li decora!!!

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  14. Anche tu biscotti, sono bellissimi! La bimba è meravigliosa!

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  15. carinissimi i tuoi biscottini, che brava!
    baci e buon lunedì.

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  16. imi place grozav...ajutorul de bucatar !

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  17. Bellissimi questi biscotti!!!!! Bravissime!!!! bacione!

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  18. sara, pai fara ajutor nu se poate.Multumesc!

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  19. Liana, am facut mai multe forme, dar bradutii au iesit cei mai frumosi.

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  20. Che Natale è senza biscotti, no?Grazie!

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  21. ma che bella aiutante....bravissime!
    ciao
    Enza

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  22. Ai un ajutor adorabil in bucatarie! Foarte frumoase prajiturele si cred ca au fost si gustoase :)

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  23. stafeta prieteniei te asteapta la mine pe blog !

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  24. questi biscottini sono bellissimi... ma la bimba pasticcera è la tua bambina?? promette bene!!! ^_^

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  25. Ciao Lilly ma quanto è graziosa la foto della tua bimba..dolce come la crema rosa :)

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  26. ciao Lilly che piacere conoscerti!! Mi chiamo Valerio e come te sono un foodblogger. Amo cucinare ed il tuo blog mi è piaciuto moltissimo anche perchè mi piace conoscere anche altri tipi di cucina al di fuori di quella italiana per cui ho deciso di diventare un tuo sostenitore.
    A presto

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  27. Grazie Enza, Manu e la mia musa e la mia aiutante. O io la sua aiutante.

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  28. Multumesc Mihaela, bune si gustoase, ieri le-am refacut!

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  29. Debora, si e la mia bimba di 4 anni, aspirante pasticciera.

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  30. Stefania ti ringrazio, la scelta del rosa e stata sempre sua.

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  31. Valerio piacere di conoscerti e benvenuto nella mi cucina!

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