Cerca nel blog

Caricamento in corso...

giovedì 9 dicembre 2010

Ceapa rosie cu otet balsamic-Cipolla rossa al aceto balsamico



Sotto, in italiano.

 O reteta simpla si rapida pentru toti cei care indragesc ceapa.

Pentru o persoana:
1 ceapa rosie mare
2 linguri de ulei de masline extra
1 lingurita zahar
1 jumatate de pahar de otet balsamic
sare

Ceapa curatata si taiata solzi,  am calit-o rapid cu cele doua linguri de ulei.Am adaugat zaharul si  cand s-a topit, am adaugat otetul balsamic.Se lasa pe foc pana se evapora complet.Se lasa la racit si se serveste rece cu paine si branza tartinabila. Eu o prefer pe cea din lapte de capra.

Reteta o trimit direct la Lop si concursul ei, unde tema principala este ceapa.



                           Cipolla rossa al aceto balsamico

Ricettina veloce, veloce da servire con pane e formaggio fresco di capra o quello che preferite voi.
Per una persona:
1 cipolla rossa grande
1 cucchiaino di zucchero
mezzo bicchiere aceto balsamico
2 cucchiai olio evo
sale,pepe

Sbucciare la cipolla e tagliarla finemente.Fate appassire la cipolla in una padella con l'olio e il zucchero.Aggiungere l'aceto  e fate evaporare a fuoco medio.Una volta raffreddata,  la composta di cipolle si puo servire con pane e formaggio fresco di capra.

18 commenti:

  1. Asa ,deci clar.
    La noi se transmit telepatic daca nu gandurile, sigur culorile. :)
    Tu ce ceapa eu cu sfecla.....rosie.

    RispondiElimina
  2. Ti adoro.
    Questa domani sarà la mia cena!!!!( in quantità industriale!)

    RispondiElimina
  3. Cette confiture d'oignons doit être délicieuse.
    Je note.
    A bientôt.

    RispondiElimina
  4. Ely, sfizosissima si!Adoro la cipolla fatta cosi e abbinata al formaggio fresco di capra.

    RispondiElimina
  5. Lia, sa vedem urmatorul post daca nimerim culoarea!

    RispondiElimina
  6. Buono di casa mia, prova, sicuramente ti piacera.

    RispondiElimina
  7. E io adoro te Stefania, perche in quantita industriale l'ho mangiata anche io!

    RispondiElimina
  8. quanto mi piacciono queste ricettine golose!
    Bravissima!!
    Ciao
    Enza

    RispondiElimina
  9. Asa .....si asta merge la favorite,daca nu miine,poimiine o fac!
    o seara minunata!

    RispondiElimina
  10. Suna foarte bine reteta asta, trebuie sa o incerc si eu, imi place si ceapa si otetul balsamic :)

    RispondiElimina
  11. Grazie Enza, sei molto gentile!

    RispondiElimina
  12. Janet, te astept cu impresii.

    RispondiElimina
  13. Mihaela, ma bucur ca-ti place.E o bunatate.

    RispondiElimina
  14. Excelenta reteta. Multumesc. La noi in familie va ramane la retete favorite.
    Sa ai o seara faina.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Multumesc Micule, ma bucur ca e pe gustul vostru.

      Elimina

Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...