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martedì 30 novembre 2010

Slanina mea-Pancetta


Dupa succesul din iarna trecuta, iata productia de slanina (pancetta) din aceasta iarna.Reteta pas cu pas o gasiti aici. Si la cererea publicului, am pus inca o bucata de aproape 3 kilograme, de Revelion e gata!Ce-am adaugat in plus: un pic de sare afumata si boabe de ienupar.


Boabele de ienupar le-am "tostat" usor intr-o tigaie incinsa, cand au devenit lucioase, semn ca au eliberat uleiurile esentiale, le-am luat de pe foc, le-am zdrobit  si le-am adaugat la amestecul de sare si ierburi.Vedem ce iese.


                                   La pancetta di Manu

La produzione di questo inverno e questa.E non finisce qui.Ho già messo un altro pezzo di quasi 3 kili, sarà pronta per Capodanno.Ho aggiunto bacche di ginepro leggermente tostate e schiaciate e un pò di sale affumicato.

Grazie Manu!

 

31 commenti:

  1. nu pot exprima in cuvinte ce fel arata ultima poza...:D pofta maxima :)

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  2. Slanina nu-i a ta,ca tu esti slaba . :)


    Ma bucur ca mi-ai reamintit reteta asta.Am sa cumpar si eu o bucata si o fac neaparat.
    Pup fetele.

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  3. la pancetta è ottima......così è eccezionale....un bacino stefy

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  4. Sara, in general nu mananc slanina, dar facuta asa e un deliciu.

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  5. Dimond, te inteleg, te inteleg.Multumesc!

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  6. Lia, ai sa vezi ce minunatie.Daca ai intrebari, aici sunt.

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  7. Stefy, eccezionale veramente!Adesso chi mi ferma?

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  8. Quella pancetta è un vero spettacolo Lilly!

    Mamma mia, infilata dentro a pane tipo "baffo" dev'essere una roba da delirio.

    Brava proprio.

    Tlaz

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  9. Wauu, imi ploua in gura! Cea mai tare slanina ever ;-) pup

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  10. Fantastica e profumata questa pancetta!!! un abbraccio

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  11. Grazie Byte, e un velo leggero di senape come da le mie parti...o mamma!

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  12. Liana, dupa cum vezi fac concurenta slaninei romanesti.Sper cu succes!Astept comenzi!:-)

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  13. Arata excelent!Merge si la temperatura asta...? La noi e frig si ninge! :D
    Tre' s-o fac si eu!

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  14. Maya,important sa nu depaseasca 12 grade, ceea ce nu cred ca-i cazul la voi.Si bineinteles sa nu inghete.Eu , toata treaba scurs, uscat o fac pe balcon(care se inchide).Acu o luna cand am pus-o sa tot fi fost 12 grade si in prima zi am pus-o la scurs in frigo.Bucata care am pus-o amu la scurs, e pe balcon, si temperatura de afara nu a urcat peste 3-4 grade zilele astea.Cine are un beci bine aerisit, e fericit.

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  15. Spero non ti abbiano dato già questo premio! Baci

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  16. Questa pancetta è eccezionale! Complimenti!
    Un bacio
    Raffa

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  17. Probabil ca nu am sanse s-o fac anul asta,ca la noi noaptea scad citeva grade sub zero acum.... :(
    Dar am notat ideea.O fac la anu înainte de primavara cînd se mai dezmorteste putin :)

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  18. Lilly,ma bucur si iti multumesc de reteta!Acum cind o sa pregatesc cirnatii si toba o sa fac si slanina ,asa in felul asta.
    O zi minunata!

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  19. Ce bacon doit être délicieux.
    j'aime beaucoup.
    Bon week-end et à bientôt.

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  20. Klod, grazie per il premio, sei molto carina.

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  21. Grazie anche a Buono di casa mia, Nel cuore dei sapori e Raffaella.

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  22. Janet, o sa-ti placa.Nu uita: pune rozmarin uscat, ii da o aroma deosebita in rest, foloseste orice alt condiment vrei.

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  23. Maya, abia astept sa revii cu impresii.

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  24. Najji, merci beaucoup.A bientòt!

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  25. Lucia sant din Arad! Musai trebuie sa-ti multumesc pentru aceasta reteta, pentru ca e nemaipomenita, o fac deja a 2-a oara , acum santem la faza de dinainte de spalare...cu vin... si parca trece timpul asa de greu cate-o-data!!!Intamplator am dat de blogul tau ,anul trecut chiar inainte de sarbatori si te felicit !!!! Felicitari!!!!!!!!!!!!!!

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  26. Lucia, eu iti multumesc.Ma bucur enorm, ca mi-ai scris.La fel ca si tine si eu am gasit reteta si e o placere sa o impart cu voi.Multumesc si te mai astept.

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