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martedì 9 novembre 2010

Caramele mou cu ghimbir-Caramelle mou e zenzero


Sotto in italiano.

Ador caramelele mou si cum sarbatorile de iarna se apropie cu pasi rapizi, am transformat reteta de mou clasic,  intr-o reteta festiva.Cel putin mie,  aroma de ghimbir imi evoca Craciunul, la fel si scortisoara.

Pentru aproximativ 24 de caramele:
200 gr zahar
75 gr frisca lichida
1 lingurita rasa praf de ghimbir

Am pus zaharul la caramelizat.Cand capata culoarea maroniu deschis, luam de pe foc si  adaugam frisca lichida usor incalzita.La sfarsit adaugam ghimbirul.Eu am adaugat jumatate de lingurita, am gustat, dupa care am adaugat restul de ghimbir.Mie ghimbirul imi place, dar nu exagerez.Amestecam bine timp de un minut, dupa care turnam cu grija in forme.Am pus formele in frigider pentru 2 ore.

Si varianta cu alune.



                                     Caramelle mou e zenzero

Io adoro le caramelle mou, ma questa volta ho dato a queste deliziose caramelle un tocco in più: il zenzero.Io quando dico zenzero,  dico Natale,  quindi un motivo in più per partecipare al   contest Pensierini e Addobbi.
Sono facili, buoni e si possono regalare.Quindi...


200 gr di zucchero per 24 caramelle
75 gr panna per dolci
1 cucchiaino raso zenzero in polvere.Se non amate molto il zenzero potete ridure o anche eliminarlo.


In un tegame fate fondere lo zucchero fino a quando sarà caramellato e di un bel colore ambrato.Togliere dal fuoco e aggiungere la panna leggermente riscaldata.Aggiungere il zenzero. Mescolare bene per 1 minuto e versate in un stampo.Io ho usato quello in silicone a sfere.Lasciare in frigo per 2 ore.

La ricetta delle mou si trova nel numero 109 di Piu Dolci, io ho aggiunto il zenzero.




Buon contest a tutti!



Caramelle mou e nocciole





40 commenti:

  1. o sata peppina le caramelle!!!!1 non le ho mai fatte ma che idea grandiosa!!!!

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  2. sii piacciono tanto anche a me copio subito!!!brava brava

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  3. faine poze..bune si caramelele:)

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  4. Che belle, poi vado matta sia per lo zenzero che per il mou :-)

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  5. Arata foarte fain si cred ca-s si tare bune.
    O idee perfecta de bomboane de brad.
    Hmm,miroase deja a sarbatoare. :)
    Pup.

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  6. Vai, cat de bine arata! Se poate inlocui cu ceva ghimbirul? Alor mei nu le prea place, in schimb sunt fani caramele...

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  7. Tulai! Nu mi-aş fi imaginat că poţi face caramele acasa! De unde le mai scoţi, draga mea?
    Chapeau!

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  8. Ciao Lilly, grazie per aver partecipato al contest con queste golose caramelle! :)

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  9. Ely, ti ringrazio, adesso voglio provare altri gusti.Vediamo cosa esce!

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  10. Grazie Scarlett, allora siamo in due!

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  11. Stefania grazie!Hai visto che facile?

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  12. Multumesc Lia, anul acesta am inceput cam repede cu pregatirile de Craciun.Dar e pentru o cauza buna!Pupam si noi!

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  13. Luminita, poti sa-l elimini ghimbirul sau daca va place un praf de cuisoare, scortisoara.

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  14. Arcadia, multumesc.Sunt onorata.Am scris in italiana mai jos, vad ca-n romaneste am omis, reteta am gasit-o intr-o revista Più Dolci, dar ideea ghimbirului imi apartine.Recunosc!

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  15. Grazie a voi Leda, siete bravissime e state facendo un meraviglioso lavoro.A presto!

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  16. Eccomi a curiosare nel tuo spazio! Che carine le caramelle mou! Dolcissime! Complimenti per le belle fotografie e la simpatica idea! a prestissimo!

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  17. che belle queste caramelle! bellissimo il tuo blog, vieni a trovarmi io sono paola di sweetmaremma blogspot. buona giornata :-))

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  18. Ciao Lilly, ti ho trovata seguendo il link su aboutfood. Bellissime queste caramelle, anche io adoro il mou! Posso farti una domanda? alla fine le caramelle che consistenza hanno? Sono morbide? La variante con lo zenzero e' davvero interessante, da provare!
    Nuona giornata
    PAola

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  19. Che buone queste caramelle mou e zenzero!
    Un'accoppiata davvaero vincente!

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  20. ma dai che idea carinissima da regalare, complimenti, BELLISSIMA IDEA

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  21. Nu stiam ca se fac asa usor. E un deliciu, retin reteta si o fac de Craciun, poate mai devreme... Te sarut.

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  22. Pensieri e Delizie, grazie e benvenuta!

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  23. Piccolina, grazie e benvenuta.Le caramelle rimangono abbastanza morbide, infatti si consevano in frigo per un paio di giorni.

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  24. Mapi, e vero!A me piacciono moltissimo.

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  25. am sa incer si io caramelele tale.tare aromate trebuie sa fie !

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  26. Sara M, se fac repede si dispar si mai repede.

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  27. adoro le caramelle mou...e in piu'lo zenzero...
    bravissima!!
    bacini
    Enza

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  28. Lucia sant .Le-am facut si eu ,azi !!! nu stiu unde am gresit...le-am pus in forme de silicon, de cuburi de gheata, si nici cum n-au vrut sa mai iasa afara din forme, mi s-au topit in mana tot incercand sa le scot!! le-am dat o forma rotunda si le vom manca asa....dar mai incerc !! nu ma las asa usor,poate-mi spui tu ,unde am gresit! multumesc si te pup !

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  29. Merci de vizita draga Lilly si de coment. Caramelele tale sunt tare tentante...Daca timpul imi va permite le voi face si eu. A fost superb la Milano, insa preturile m-au ingrozit!!! Pupici si un week-end minunat!

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  30. Lucia, nu stiu unde ai gresit.Eu le-am refacut azi.Dupa 20 de minute se dezlipeau de pe forme.Am sa adaug poze.Le-am facut cu alune.Consistenta e moale, dar nu sa curga dupa racire.

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  31. ciao lilli , bella la tua cucina, grazie del passaggio.
    a Torino ci vengo da Bra tutti i giorni per lavoro.
    lilli

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  32. wow..ma che bellissima ricetta....poi così facile e veloce...complimenti!!!!la farò sicuramente...a presto
    ciaoooooooooooooooooooo

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  33. Belle e buone ^_^ devo provare a farle!

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  34. Help! Le-am facut si eu azi, dar cred ca am gresit undeva, pentru ca s-au intaarit ca niste dropsuri, nu au fost moi precum caramelele. Am facut jumatate de portie, 100 g zahar si 38 g smantana dulce. Smantana a fost ceva mai groasa, nu lichida. Si nu stiu daca am tinut pe foc chiar 1 minut, sa fi fost cateva secunde in plus... Ce zici?

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  35. Nu stiu unde ai gresit Lumi, de fapt nu cred ca ai gresit.Poate dupa ce le lasi afara din frigider se mai inmoaie.

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  36. Minunat mai arata! Dieta mea dardaie de frica de cate ori mi se face pofta de cate asa ceva.... Un an plin de bucurii!

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  37. fantastiche! quanto si conservano una volta pronte? grazie e complimenti per il blog!

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