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martedì 19 ottobre 2010

Gnocchi de dovleac cu sos de gorgonzola-Gnocchi di zucca con gorgonzola

Sotto, in italiano.
 
Pentru ca mi-a placut ideea, particip cu aceasta reteta la initiativa Mihaelei- "Dulce Romanie",  unde personajul principal este dovleacul.Daca doriti sa participati, grabiti-va,  maine este ultima zi.

500 gr dovleac
200 gr cartofi
200 gr faina alba
2 galbenusuri
sare

Eu i-am servit cu un sos din gorgonzola.Am pus intr-o tigaie 5 linguri de smantana pentru gatit si 100 gr de gorgonzola, am amestecat la foc mic pana am obtinut o crema omogena.

Am pus in cosuletul pentru fiert la aburi,  cartoful curatat si dovleacul taiat bucati.



I-am zdrobit bine cu furculita cat sunt calzi si am adaugat galbenusurile.Am adaugat un praf de sare si faina treptat.
Am amestecat bine, pana am obtinut o compozitie nu foarte tare,  dar usor de modelat.

 Pe masa de lucru infainata, am format cilindri de marimea unui deget, i-am taiat bucati de 1 cm si am format gnocchi.


Tot cu ajutorul strecuratoarei.




I-am fiert in apa sarata,  pana s-au ridicat la suprafata.Bine scursi,  se servesc cu sosul de gorgonzola.

                                              Gnocchi di zucca con gorgonzola

500 gr di zucca pulita
200 gr di patate
200 gr di farina bianca
2 tuorli
sale

Cuocete a vapore la polpa di zucca e le patate.Schiaciatele  ancora calde con una forchetta o con l'apposito atrezzo, incorporate i tuorli e amalgamate bene.
Aggiungete la farina, quanta ne assorbono, fino a ottenere un impasto di buona consistenza, ma non duro.
Formate dei cordoncini facendoli rotolare sul piano di lavoro infarinato.

Tagliate a tocchetti e pasate gli gnocchi sul retro di una grattugia.

Tuffate gli gnocchi nell'acqua bollente, devono ritornare a galla.Condite gli gnocchi con la crema di gorgonzola,  ottenuta sciogliendo 5 cucchiai di panna e 100 gr gorgonzola.

11 commenti:

  1. con la zucca io prepararo solo il risotto....ma i tuoi gnocchi con la zucca sembrano, e lo sono, ne sono certa squisiti....un bacio stefy

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  2. Ce culoare frumoasa au capatat. Super, pup!

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  3. Questa ricetta oltre ad essere molto originale è anche molto invitante!!Chissà che buon sapore!complimenti!

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  4. Fantastici questi gnocchi autunnali!!! con quella cremina di gorgonzola....un bacione

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  5. Interesant!Nu am mai vazut pe nicaieri ...cu dovleac!Au si o culoare frumoasa si cred ca si la gust sint buni!
    Cred ca ar merge si cu morcovi!
    O zi buna!

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  6. Stefy, a me piace molto fare i gnocchi e questi con la zucca sono molto buoni.

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  7. Luciana, grazie la zucca si sposa molto bene con la gorgonzola!

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  8. Janet, da si cu morcovi.Chiar aveam de gand sa-i fac cu morcovi.Gand la gand cu bucurie!

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  9. Belli e buoni e poi adoro il gorgonzola ^_^
    Ti abbraccio
    Sonia

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