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martedì 7 settembre 2010

Gogosele din flori de dovleac-Frittelle ai fiori di zucca


Sotto, in italiano.

Doua retete: varianta rapida si varianta cu drojdie, dospite.Retetele apartin Taniei, la ea mai gasiti si o a treia varianta: cu drojdie, dar fara ou.Pentru toate gusturile.

Gogosele din flori de dovleac, rapide

5-7 flori de dovleac, curatate de pistil si spalate
1 ou
jumatate de pahar  de lapte
faina cat cuprinde
sare

Am amestecat oul cu laptele si sarea, am adaugat florile taiate bucati si faina.Am obtinut un aluat moale, sufiecient cat sa pot forma gogosele cu lingurita.Le-am prajit in ulei incins.


Gogosele din flori de dovleac, dospite


225 gr faina
120 ml apa calduta
1 ou
7 flori de dovleac, curatate de pistil si spalate
5 gr drojdie
sare
un pic de zahar

Am dizolvat drojdia in apa si un pic de zahar.Am adaugat oul si faina si am amestecat bine.La sfarsit am adaugat sarea si florile de dovleac taiate bucati.Am lasat aluatul obtinut la crescut.Cu ajutorul unei linguri, am format gososele si le-am prajit in ulei incins.Ah, sa nu uit!O parte din ele, le-am umplut cu cate o anchoa in ulei.Cu o bere rece?
Merge!


Le frittelline ai fiori di  zucca

Tutte due le ricette appartengono alla mitica Tania .Grazie Tania!

Ricetta rapida:

5 fiori di zucca
1 uovo
mezzo bicchiere latte
farina quanto basta
sale

Mescoliamo l'uovo, il  latte e il sale.Aggiungiamo i fiori di zucca tagliati a pezzi, precedentemente puliti, lavati e asciugatti.Aggiungiamo anche la farina necessaria per ottenere un impasto molle.Friggiamo le frittelline in abbondante olio.


                                                                    Ricetta con lievito:

                                                            225 gr farina
                                                            120 gr acqua tiepida
                                                            1 uovo
                                                            7 fiori di zucca, puliti, lavati, ascigatti e tagliati a pezzi
                                                            5 gr lievito
                                                            sale
                                                            una presa di zucchero

Ho fatto sciogliere il lievito nel acqua e zucchero.Ho aggiunto l'uovo, ho mescolato per bene, la farina, il sale e i fiori di zucca.Ho lasciato lievitare.Una volta raddoppiato il volume, ho fatto friggere le frittelline nel'olio bollente.

17 commenti:

  1. Buone le frittelle di fiori di zucca!
    A Roma di solito mettono anche un pezzettino di formaggio e di acciuga dentro, ma sono buonissime anche così senza aggiunte.

    Ciao Lilly!

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  2. De cand am vazut gogoselele mi-am propus sa le incerc.
    Maine ma duc sa jumulesc tufele de dovlecei.
    Si asa anul acesta au facut flori,dar nu si
    dovlecei.
    Sper sa nu ploua :)

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  3. Ador florile de dovlecel, eu le fac pane, umplute sau risotto, dar am sa incerc si varianta in aluat cu drojdie, arata foarte bine :*

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  4. Byte, confesso.Ho messo l'acciuga.Non in tutte.Si vede nella terza foto, ma mi sono dimenticata di scriverlo.Mea culpa.

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  5. Lia, nu o sa-ti para rau.Eu am folosit si florile de dovleci decorativi.Gen tatarcute.Nici la mama n-au iesit, de aceea am jumulit fara mila toate tufele.La noi ploua si-i frig.Adio sandale.

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  6. Arcadia, asa si eu le ador.Sincer si eu prefer cele dospite sunt mai pufoase.De gustibus.Merita sa le incerci oricum pe amandoua, in functie de timp.

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  7. Ottimi......adoro i fiori di zucca e questi sono ottimi...baci stefy

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  8. Sono io che ringrazio te Lilly per averle provate! Un grosso bacio.

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  9. buonissimeee....adoro i fiori di zucca!!
    ciaooo

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  10. molto piacevole questa versione dei fiori di zucca :-)) brava

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  11. Stefy, piaciono molto anche a me.

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  12. Tania, le tue ricette sono una garanzia, quindi...

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  13. Enza, troppo buone per non farle, poi ce una ricetta per ogni gusto.Basta scegliere.

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  14. Gunther, molto piacevole e molto buona.Una tira l'altra.

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