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martedì 3 agosto 2010

Zebra cake


Sotto, in italiano!

Tortul acesta il aveam pe lista de asteptare, de vreo doi ani.Ma bucur ca am reusit in sfarsit sa-l fac.Reteta o am de la o buna prietena, Lia .Multumesc Lia, ca l-ai scos la lumina.Si-i multumesc si lui Pitt.

Am modificat un pic umplutura, eliminand untul si inlocuind praful de budinca, cu amidon.

Pentru baza:
125 gr unt
50 gr zahar pudra
1 ou
300 gr faina
1 lingurita praf de copt


Pentru umplutura:
700 gr branza dulce, quark sau ricotta
5 oua
250 gr zahar pudra
3 linguri amidon
3 linguri apa rece
3 linguri cacao
arome

visine din compot

Pentru baza, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen.



Intindem o foaie subtire, direct pe hartia de copt si asezam cu grija intr-o forma de tort,  cu peretii detasabili(26 cm).



Asezam visinele in cerc.



Bagam forma in frigider si pregatim umplutura.
Amestecam branza cu zaharul.



Adaugam galbenusurile.



Adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam bine.La sfarsit adaugam albusurile batute spuma.Impartim umplutura in doua.Adaugam cacao la una dintre jumatati.
Turnam in tava, peste baza, un polonic din compozitia alba.Deasupra, turnam un polonic din compozitia cu cacao, si tot asa pana terminam umplutura.



Inainte de a fi introdusa in cuptorul preincalzit la 170 de grade, arata cam asa:



Dupa 40 de minute e gata!Lasam la racit si feliem!



Eu l-as re-boteza Zebra cheese-cake!

Zebra cake

Era su la lista di attesa da due anni.E quante cose aspettano ancora...Va beh...
Passiamo alla ricetta.

Ingredienti per la base:
125 gr burro
300 gr farina
50 gr zucchero a velo
1 cucciaino lievito in polvere per dolci

Ingredienti per il ripieno:
700 gr ricotta o quark
250 gr zucchero a velo
5 uova
3 cucchiai amido
3 cucchiai acqua fredda
3 cucchiai cacao
vanilina

amarene sciroppate(pesche,pere,ananas, quello che vi pare e piace)

Mescoliamo tutti l'ingredienti per la base, stendiamo una sfoglia direttamente sulla carta da forno.La mettiamo in una tortiera  26 cm.Sistemiamo la frutta sciropata, ben sgocciolata, in cerchio.Mettimo tutto in frigo, tempo di prepparare il ripieno.

Mescoliamo zucchero e formaggio, aggiungiamo i tuorli, l'amido sciolto nel acqua e gli albumi montati a neve.Dividiamo il composto in due, e aggiungiamo cacao a metà del composto.

Iniziamo a mettere un mestolo di composto bianco e sopra, un mestolo di composto "colorato".Proseguiamo fino ad esaurimento..
Inforniamo per 40 minuti a 170 gradi.

Buonissimo!



Il girasole timido.
Floarea soarelui timida.

10 commenti:

  1. Molto gustosa torta, Lilly :)
    Mi piacciono i cookie ordinari.

    Sunny saluti e tanti sorrisi :-)

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  2. de-li-zio-saaaa... la segno voglio provarla! adoro al ricotta, fa proprio per me!
    bacibaci.

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  3. Ti-a iesit exceptional.
    Fin si catifelat ca o Zebra. :)

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  4. E' un dolce originalissimo e deve essere anche buono.Me lo devo segnare così poi lo copio.

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  5. ma dai è straordinaria!!!!complimentissssssimi!!!ciao!

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  6. Grazie Tony, tanti sorrisi anche a te!

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  7. Betty se ti piace la ricotta e un peccato non provarlà!Baci!

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  8. Multumesc Lia, ma bucur ca mi-am facut curaj si am executat-o!

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  9. Aleste, e vero, e anche molto bello e buono sopratutto.

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  10. Federica, sei sempre molto gentile e carina.Grazie!

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